Gaziler Günü Kutlu Olsun

Gaziler Günü Kutlu Olsun

Çaykara Kaymakamı Adıgüzel,Belediye Başkanı Tok ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Narin birer mesaj yayınlayarak 19 Ekim Gaziler Gününü kutladılar

KAYMAKAM ADIGÜZEL-GAZİLERİMİZ TOPLUMUMUZUN GURUR KAYNAĞIDIR

Çaykara Kaymakam Vekili ve Dernekpazarı Kaymakamı Anıl Adıgüzel 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Kaymakam Adıgüzel’in mesajı:

Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla onların yanlarında olmaya devam edecektir.                                                                                

Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle,  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de en derin şükran, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum.

BAŞKAN TOK-GAZİLERİMİZ TOPLUMUMUZUN BAŞININ TACIDIR

Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Tören mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e "Mareşal" rütbesi ve "Gazilik" unvanının verildiği 19 Eylül'ün "Gaziler Günü" olarak kabul ve ilan edildiğini hatırlattı.

“Milletimiz, tarihi boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin açtığı yolda ilerleyerek coğrafyalar fethetmiş, devletler kurmuş ve en zor şartlar altında vatanına, bayrağına ve istikbaline sahip çıkmıştır.

Gazilerimiz, fedakarlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız beş vakit minarelerimizden özgürce okunmaktadır.

İstiklalimizi korumak, ülkemizin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve canı pahasına vatanını korumayı görev edinen bir milletin evlatları olarak Gaziler Günü'nü idrak ederken gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururlarını ve kederlerini yürekten paylaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunda; ülkemiz, teknolojiden eğitime, tarımdan endüstriye, bilimden spora ve sanata kadar gücüne güç katmaya ve dünyada söz sahibi olmaya devam etmektedir.

Bu doğrultuda bizlerde huzurlu, başarılı, gelişen ve dünya ile yarışan bir şehir olma yolunda ‘Vizyonu Şirin İlçemiz Çaykara  için emin adımlarla ilerliyor ve bunu birlikte başarıyoruz.

Bu vesileyle her köşesi şehit kanlarıyla vatan yapılmış bu topraklarda geçmişten bugüne milletimizin bağımsızlığı için mücadele etmiş, tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ise minnet ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü yürekten kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

BÖLÜK KOMUTANI NARİN

Çaykara İlçe Jandrma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin 19 Eylül “Gaziler Günü” dolayısı ile bir mesaj yayınladı.Üsteğmen Narin’in yayınladığı mesaj şu şekilde;

Jandarma Genel Komutanlığının değerli mensupları, fedakâr ve kahraman silâh arkadaşlarım;

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Devletimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK`e Türk Milletinin vefa duygusunun bir nişanesi olarak "Gazi"lik unvanının da verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü’nü, Jandarma Genel Komutanlığı adına en içten dileklerimle kutluyorum.

Yüce milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını hiçe sayarak, vatan için üstlendikleri görevlerin yapılması uğrunda gözünü kırpmadan ölümü göze alıp, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek “gazilik” unvanı taşıyan kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

Bizlere gurur veren, eşsiz kahramanlıklar, destanlar ve zaferlerle dolu şanlı tarihimizde gaza ruhu ve gazilik geleneği, derin izler bırakmış yüce bir kavramdır. Tarih boyunca esarete boyun eğmektense ölümü yeğleyen ecdadımızın savaş meydanlarındaki fedakârlığının, yiğitliğinin, kahramanlığının adı olmuştur.

Şehitlik ve gazilik ruhu; şanlı tarihimizden aldığımız inanç, güven ve onurla, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hürriyet ve istikbal benim karakterimdir” vecizesinde vücut bulmuş olarak, dün olduğu gibi bu günde Türkiye Cumhuriyeti’nin, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünün, büyük Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin koruyucusu olmaya devam edecektir.

Cesaret, Kahramanlık ve Fedakârlık Timsali Değerli Gazilerimiz; Büyük Türk milleti sizlerin, ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı ve istiklalimizi savunma konusunda gösterdiğiniz eşsiz cesaret, feragat ve mertliği hiçbir zaman unutmayacak, tarihin sayfalarına altın harflerle kaydedilen isimleriniz, her zaman hafızalarımızdaki yerini koruyacak ve sonsuza kadar yaşayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ebediyen yaşaması için, emniyet, asayiş ve terörle mücadele görevleri esnasında binlerce evladını şehit veren, binlerce evladı gazi olan Jandarmamız, kutsal vatanımızın her köşesinde Aziz Milletimizin huzur ve güvenliği için kendisinden beklenen fedakârlığı ve kahramanlığı, bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla göstermeye devam edecektir. Bu uğurda; aynı inanç ve azimle, canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.       

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anar, değerli ailelerine ve yüce milletimize saygılarımı sunarım.     

                                                                                                                                  



Anahtar Kelimeler: Gaziler Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir