Genç Çiftçi Hibe Projesi Meyvelerini Veriyor

Genç Çiftçi Hibe Projesi Meyvelerini Veriyor

Çaykara İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2016 Yılında Çaykara İlçemizde ilk dağıtımı gerçekleştirilen Hereford ve Aggus Irkı Büyükbaş Hayvanlar Yöremize tamamen uyum sağladı.

Çaykara İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2016 Yılında Çaykara İlçemizde ilk dağıtımı gerçekleştirilen Hereford ve Aggus Irkı Büyükbaş Hayvanlar Yöremize tamamen uyum sağladı.

Çaykara İlçe Tarım Müdürlüğü Veterinerleri ve Uzman elemanlar İlçemiz Çayıroba Mahallesinde incelemelerde bulunarak hem hayvanları sağlık muayenesinden geçirdiler hem de hayvanların bölgemize uyum süreçlerini gözlemlediler./resimler/2018-11/15/1626498221117.jpgİlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü ersin Yavuz Birkan ve Uzman Ekip tarafından gerçekleştirilen ziyaretin ardından Hayvanların Bölgemize tamamen uyum sağlamış oldukları gözlemlendi.

Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelir seviyelerinin artırılması, sürdürülebilir bir tarım ve Kırsal Kalkınma için genç, güvenilir, girişimci bir ilke ile uygulamaya geçirilen Genç çiftçilere Hibe Projesi kapsamında Çaykara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce belirlenen hak sahiplerine Hereford ve Angus Irkı hayvanlar dağıtımı gerçekleştirilmişti./resimler/2018-11/15/1627347284445.jpgHAYVANLARI TANIYALIM

HEREFORD IRKINI TANIYALIM

Hereford sığırı birçok farklı iklim koşulunda et üretimi için yaygın olarak yetiştirilen et ırkından bir sığır türüdür. Kökeni Herefordshire, İngiltere, Birleşik Krallıktır. Günümüzde 50 ülkede beş milyondan fazla safkan Hereford ırkı sığır bulunmaktadır. Angus ırkı ise et üretiminde yoğun olarak kullanılan bir sığır türüdür. Merada verimleri %55 enstantif beside %75 dir. Dişileri canlı ağırlığı 500 kg erkeklerin 800 kg ulaşmaktadır./resimler/2018-11/15/1628170722789.jpgANGUS İNEK CİNSİNİ TANIYALIM

 İskoçya´nın Aberdeenshire ve Angus bölgelerine özgü sığırların melezlenmeleriyle elde edilmiştir ve dünyanın birçok yerinde Aberdeen Angus olarak bilinir. Doğal olarak boynuzsuz ve tüm vücudu kaplayacak şekilde siyah veya kırmızı renktedirler

Yöremiz hayvancılığına yeni bir soluk getirecek olan bu ırklar mevcut hayvan sürülerimizin yenilenmesinde önemli bir yere sahip olacaklardır.

ÇAYIROBA MAHALLESİNDEN ZEYNEP DOĞAN´A TEŞEKKÜR

Çaykara İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Çayıroba Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Zeynep DOĞAN?a bu kapsamda 2016 yılında verilen Angus ve Hereford ırkı hayvanlar ilk buzağılarını verdiler.

/resimler/2018-11/15/1628510098609.jpgBu vesileyle üreticiyi ziyaret eden Çaykara Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri hayvanların yöreye uyum sağladığını ve gelişmelerinin başarılı olduğu ifade ettiler.  İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimlerince genel sağlık taramasından geçirilen hayvanların gayet sağlıklı olduğu, ilk görünüşte bile mevcut sürü içerisinde göze çarpan hayvanların İlçemiz hayvancılığında reform niteliğinde bir değişime vesile olacağı ifa edildi.

HAYVANLARA GÖZÜM GİBİ BAKIYORUM

Hayvanlarına gözü gibi baktığını söyleyen üretici Zeynep Doğani, kendilerine bu imkânı tanıdıkları için Başta Bakanlığımız ve İlçe Tarım Müdürlüğü proje yetkilileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir