Muhammet´i Binler Uğurladı!

Muhammet´i Binler Uğurladı!

Uzungöl´de Dün Hayatını Kaybeden Muhammet Falay Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Uzungöl´de dün akşam saatlerinde meziredeki evinde ölü olarak bulunan Muhammet Falay binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuına uğurlandı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Siyasi Parti İlçe Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları adeta sel oldu.

Uzungöl Merkez Camii Müezzini Hanefi Şahin´in vaaz ve dualarından sonra Büyükköy İmamı Ahmet Şahin tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Daha sonra Emekli İmam İsmail Şen tarafından dualar ile son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenaze namazının ardından genç Muhammet Monoyır mezarlığında defnedilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Beklenmeyen bir şekilde ve de ömrünün baharındfa bir kaza sonucu aramızdan ayrılarak hepimizi göz yaşlarına boğan Sevgili Muhamömet Yavrumuza Allah´tan rahmet,kederli ailesine ve tüm Uzungöl halkına Çaykara Gündem Ailesi olaerak baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

ÖRNEK AHLAK İLE GEÇEN KISACIK BİR ÖMÜR

Günümüz Teknoloji Çağı insanı pek anlamaz da eskilerimizin söylediği çok güzel bir söz vardır. Bir anne babanın çocuğuına kazandırabileceği en güzel şey Güzel ve Örnek Ahlaktır.Bir Öğretmen olarak şunu açık yüreklilik ile ifade edeyim.Sevgili İhsan Abi´nin tüm çocuklarını hem okuttuk hem de yakınen tanıyorum.Bu anlamda Sevgili İhsan Falay Abimizin tüm çocuklarının örnek ve de güzel ahlakını tüm dost sohbetlerinde şimdiye kadar hep ifade ettim.Bundan sonra da ifade etmeye devam edeceğim.

Sadece örnek ve güzel ahlakları ile değil aynı zamanda karakterleri ve duruşları  ile de hep topluma örnek oldu Sevgili İhsan Falay´ın çocukları.Çalışkanlıkları ile hep topluma örnek oldular.Önce Sevgili Muhammet´in Ağabeyinden yani Sevgili Recep´ten söz edelim.

Sevgili Recep İstanbul Kaynarca´da Uzungöl Kültürünü yaşatabilmek adına kurduğu Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile senelerdir Kültürümüze hizmet vermeye gayret ediyor. Etrafında oluşturduğu arı gibi çalışan genç ve dinamik beyinler ile Uzungöl Kültürüne hizmet vermeye gayret ediyor Sevgili Recep.

Ve Sevgili Muhammet. Onun o kısacık ömrü hep çalışmak ile geçti. Ömrü benim Sevgili Dostum Ahmet İlhan (Gayışoğlu)´nun atelyesinde geçti dersek yanılmayız sanırım. O hünerli elleri ile Uzungöl´ün hemen hemen her evine, her tesisine mutlaka bir mobilya yaspmıştır Sevgili Muhammet. Kimine dolap,kimine kapı kimine sehpa ya  da aklınıza hangi mobilya gelirse.

İnsanlara "Hayır" diyemeyen özelliği bir başka olumlu yönü. Kimin hangi işi olsa Sevgili Muhammet´e başvurdu. O kadar becerili bir insan olarak yaşadı ki elinden her iş geldiği için herkes Sevgili Muhammet´i yardıma çağırdı.Ve de o bıkmadan usanmadan herkesin yardımına koşmaya gayret etti.

Ve de en önemli özelliği.O dünyalar güzeli sıcacık yüreği.Hep sımsıcak bir insan olarak yaşadı Sevgili Muhammet.O dünyalar güzeli yüreğinde herkese yer ayırmaya hep özen gösterdi.Ve de insan ayrımı yapmadan herkesi çok sevmeye gayret etti.

Bizler onu tanıyanlar olarak yüzünün asık olduğuna asla ve asla şahitlik yapmadık.Hayatı hep pozitif yaşadı Sevgili Muhammet. Hayatın olumsuz yönü onun yaşantısında hiç yer almadı.

Bir toplum insanı olarak da isminden hoş bir seda bıraklarak ayrıldı aramızdan Sevgili Muhammet.Çünkü hep toplumun içinde yer almaya ve toplumsal aktivitelere aktif olarak katılmaya gayret etti.

Bir editör ve yorum yazarı olarak senelerdir Çaykara Gündem Dostları ile birlikte olmaya gayret ederim.Haberleri yapmadan önce mutlaka kelimeleri özenle seçer ve yapacağım haberi kafamda şekilendirdikten sonra bilgisayarın başına otururum

Ama bu gün öyle olmadı Sevgili Dostlar.Bu gün inanın karmakarışık bir kafa ile yazmaya çalışıyorum.Her Uzungöllü gibi benim de yüreğimdeki yangın dağları yakar.Ve ben yüreğimdeki bu koskocaman yangın ile birlikte sizlere Sevgili Muhammet´i anlatmaya çalıştım.

Peki anlatabildim mi?Hiç sanmıyorum.Muhammet´in bir deniz olduğunu kabul edin.Ben size o denizden sadece bir damla anlatmaya çalıştım Sevgili Muhammet için.Gerisini sizler tahmin edin.

Bu gün seni seven binlerce insan karşında saf tuttuk sevgili Muhammet.Ve dualarımızın dili hep aynıydı.Yeni yolculuğunda Rabbim Yar Ve Yardımcın olsun Sevgili Kardeşim.Yerin Nur Olsun.Mevlam Seni Cenneti ile mükafatlandırsın inşallah 

Haber-Yorum: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir