Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

Çaykara İlçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile Kaymakam Osman Çelikkol, Başkan Hanefi Tok ve Siyasi Parti İlçe Temsilcileri birer mesaj yayınlayarak Gençlerin ve Ülkemizin Bayramını kutladılar.

KAYMAKAM ÇELİKKOL-19 MAYIS MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

'19 Mayıs 1919, milletimizin zaferlerle dolu tarihinde, yazılacak yeni bir destanın başlangıç günüdür. Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK Samsun'a ayak basarak Milli Mücadeleyi başlattığı bu günü, Türk Gençliğine bir bayram olarak armağan etmiştir. Bu durum gençliğe verdiği önemin en büyük göstergesidir.

Sevgili Gençler;

19 Mayıs 1919 tarihinin Atatürk tarafından Gençliğe armağan edilmesi büyük anlamlar taşımaktadır. Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye'si sizlerin omuzlarında yükselecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere bu cennet vatanı bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün kahramanlarımızı rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili Gençlerimizin Aziz Milletimizin ve bütün Çaykara’lı vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım

BAŞKAN TOK-TARİH BU GÜNÜN GENÇLERİNİ GURURLA YAZACAK

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, milli ve manevi değerlerine bağlı gençlikle birlikte Türkiye'nin geleceğimizin teminat altında olduğunu ifade etti.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok , 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında; “102 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Türk istiklal mücadelesinin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gündür. 19 Mayıs, Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı gündür.

En Önemli Adımdır

Türk Milletinin Kurtuluş Mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919, zafere giden yolda ülkemiz ve milletimiz adına atılan en önemli adımdır. Ve bu önemli gün Atatürk'ün gençlere armağanıdır. 19 Mayıs, 'Yaşanan günler ne kadar karanlık, içinde bulunulan durum ne kadar zor olsa da, inancı kaybetmeden, mücadeleyi bırakmadan yola devam etmek gerektiği' mesajıdır” ifadelerini kullandı.

Gururla Yazacak

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençlerine ve gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularla kutladığını belirten Başkan Tok, “Gençlerin kendisine armağan edilen mirasa nasıl sahip çıktığını 15 Temmuz’da tankların önüne çıkıp vatanı için verdiği mücadele ile gördük. Tarih bugünün gençlerini de her zaman gururla yazacak” ifadelerini kullandı.

MÜDÜR ÇAMURALİ-GELECEK GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Tarihin en şanlı direniş destanlarından olan Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs 1919 tarihi, aziz milletimizin işgal ve yıkımlara asla boyun eğmeyeceğini, ezelden beridir hür yaşadığı gibi kıyamete kadar da hür yaşayacağını tüm dünyaya ispat ve ilan ettiği bir gün olmuştur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da başlatılan bu mücadele, Havza’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta, Ankara’da ve Anadolu’nun nice kutlu beldesinde gücüne güç katmış ve yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti devletimizin temellerini atmıştır.
Türk tarihinin, hatta neticeleri itibariyle dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu günün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaya bir vesile olması ve gençlerimize armağan edilmiş bir bayram günü olması sebebiyle de büyük bir mana ifade etmektedir.
Vatanını ve tüm değerlerini canı pahasına koruyan ve yaşatan bir gençlik, 19 Mayıs 1919 ruhunu da en diri şekilde yaşıyor demektir. Bu ruhu yaşayan ve yaşatan gençlerimiz, ülkemizi her konuda daima ilerilere taşıyacak, yeryüzündeki tüm masum, mağdur ve mazlumların da umudu olmaya devam edecektir.
İnanıyoruz ki geleceğin daha büyük ve daha güçlü Türkiye’si, gençlerimizin omuzlarında yükselecektir.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, gençliğini ve ömrünü bu vatanın kurtuluş ve bekasına adayan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor; gençlerimizin ve aziz milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı tebrik ediyorum."

GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRÜ KURT-HER ZAMAN GENÇLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İlçe Müdürü Kurt mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Türk Milletinin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 102. yıl dönümünü Ulusça hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, Milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.

Çaykara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı kutladığımız bugünde bilinmesini isteriz ki; Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, sportif anlamda dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz.

Bu düşünceler içerisinde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftasını yürekten kutluyorum.”

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SELÇUK-HEDEFİMİZ 2071

Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

"Milli Mücadelemizin işaret fişeği olan bu önemli adımın 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bu meşalenin ışığında milli mücadelenin Amasya’da yol haritasını çizmiş, Erzurum ve Sivas’ta hedefine kitlenmiş, Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte gücüne güç katmış ve 29 Ekim 1923’de milli mücadeleyi Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Her yıl yurdumuzun dört bir yanında, ay yıldızımızın gölgesinde coşku ve heyecanla kutladığımız bu bayramı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen korona virüs salgını nedeniyle tedbirlere uyarak kutluyoruz.
Biliyoruz ki milletimiz ve devletimize güç katan, gençlerimizin coşkusu hangi şartlar ne olursa olsun, her yerde ve her koşulda artarak devam edecektir.
Gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetinin farkında olacak ve dün olduğu gibi, bugün de, yarın da ülkemizi daha aydınlık yarınlara, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedefine, 2053, 2071 hedeflerine ulaştıracaktır. Milli Mücadele hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. Yılı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı  en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

MHP İLÇE BAŞKANI ÖKSÜZ-HER ŞEY İLK ADIM İLE BAŞKLADI

MHP  Parti Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Her şey ilk adımla başladı. Adımlar birleşti mücadele oldu. Mücadeleler hızlandı, tarihle birleşti, tarihin sayfalarını mühürler vurdu ve o tarih Türk diye okundu. O tarih 19 Mayıs 1919’dur. 19 Mayıs 1919, aklın, asaletin sabrın, Türk milliyetçiliği şuurunun, stratejinin ve bağımsızlık sevdasının ürünüdür. 19 Mayıs, milli dirilişin yürüyüşüdür. 19 Mayıs, zalime, haine, alçağa, işbirlikçiye yıldırım gibi çarpan Türk’ün kudretli yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, vatanı sahipsiz, çaresiz, kimsesiz sananlara karşı var olma kavgasıdır. Bu yürüyüş, bitmemizi, tükenmemizi, gitmemizi, yersiz yurtsuz kalmamızı projelendiren müstevlileri İzmir’e kadar kovalayan iradenin eseridir. Bu esere leke sürdürmemek için biz de Cumhur İttifakı ile geleceğimize ışık tutuyor, 2023’ün güçlü Türkiye’sini 19 Mayıs 1919 ruhuyla sahipleniyor ve kucaklıyoruz. Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti ile donanmış, endüstri  disiplininde, bir elinde ilim, diğer elinde ahlak ve erdem olan, büyük Türkiye’nin ana dinamiği, bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin bileği bükülmez bekçileri, Atatürk’ümüzün umudu Türk gençliğimizin Türk milletimizi güçlü yarınlara taşıyacağına yürekten inanıyoruz. 19 Mayıs şuuru geçmişte olduğu gibi diri, Samsun’a çıkan irade hala damarlarımızdadır. Muhtaç olduğumuz kudret ise bu damarlardaki asil kandadır. Bu düşüncelerle, 19 Mayıs 1919’un 102’nci yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk milliyetçisi kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle bir kez daha anıyor, aziz hatıraları önünde hürmetle eğiliyorum. Türk gençliğinin ve Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum."

CHP İLÇE BAŞKANI SARI-ATAMIZI RAHMET VE MİNNET İLE ANIYORUZ

CHP Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

“19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak basmış ve yedi düvel tarafından işgal edilen vatanımızı kurtarmak için ilk adımı atmış, direniş ateşini fitillemiştir.

Emperyalist devletlere ve onun desteklediği ülkelere karşı verilen Milli Mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını kazanmıştır. Cumhuriyet’e giden bu yolda büyük zorluklarla karşılaşılmıştır. Aradan 102 yıl geçmesine rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin gençleri aynı inanç ve azimle Cumhuriyeti korumaya ve onun değerlerini muhafaza etmeye azmetmektedir.

Atatürk de bunu bildiği için bu Cumhuriyeti gençlere emanet etmiş ve onlara 19 Mayıs’ı bir bayram olarak armağan etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bu armağanın kıymetini biliyor, Atamızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vesileyle bütün gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI KADIOĞLU-HEP BİRLİKTE GÜZEL YARINLARA YÜRÜYECEĞİZ

Saadet  Partisi  Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

‘Tam 102 yıl önce çok daha büyük sorunları hep birlikte aştık. Onlar umutlarını kaybetmediler ve bizlere bu vatanı miras bıraktılar… Hep beraber, güzel yarınlara!’ Onlar umutlarını kaybetmediler ve bizlere bu vatanı miras bıraktılar…

“19 Mayıs 1919, aziz milletimizin ‘ya istiklâl, ya ölüm’ diyerek istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. 102 yıl önce bugün vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için milletimiz topyekun ayağa kalkmıştır. Bu mücadelenin en önemli mimarlarından birisi de şüphesiz ki yürekleri imanla dolu gençlerdi. İnanıyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla geleceğe emin adımlarla yürüyecektir. Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya ideali gençlerimizin azim ve fedakarlıkları üzerinde yükselecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI KULAÇ-UMUTLARIN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜĞÜ GÜN

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü bir an olduğunu söyledi.

Başkan Kulaç mesajında; “19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 102.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun”

ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI DÜNDAR-GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ

Çaykara Esnaf ve Kefalet Kooperatifi İlçe Başkanı Mehmet Savaş Dündar  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Çaykara  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu anlamlı günde tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

 Başkan Dündar mesajında şunları ifade etti  " 19 Mayıs 1919’un 102. yıldönümünü kutladığımız bugünde, bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için, geçmişte verilen mücadelelerin önemini genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız. Gençlerimiz, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi, milletimizin sahip olduğu en büyük zenginliktir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal  Atatürk, “Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız” sözüyle gençliğe olan güvenini, “Bütün ümidim gençliktedir” sözüyle de beklentilerini dile getirmiştir. İnanıyorum ki fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle,Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü,silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet,minnet ve saygıyla anıyor ve tüm Çaykara’lı hemşerilerimizin  Atatürk`ün bize ve gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk`ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum." dedi.

ESNAF ODASI BAŞKANI AYDIN-GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZDİR

Çaykara Esnaf Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

19 Mayıs 1919 tarihinde Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğünü ifade eden Başkan Alişan, “ 19 Mayıs, kurtuluş ateşinin yakıldığı, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır" dedi. Bağımsızlık meşalesinin Samsunda yakarak Türk milletini rotasını gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, sözlerini hatırlatan Başkan Alişan, “ Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' sözünün Atamızın gençliğe verdiği önemi vurgulamakta olduğunu kaydetti.

Gençlerin büyüyen Türkiye’nin geleceği olduğunu söyleyen Başkan Alişan, “ Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacak olan genç nesillerdir. Bu yüzden 19 Mayıs daha büyük önem kazanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: Gençlik Bayramımız Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir