Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun

Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun

Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve Müdür Kurt,Atatük’ün Samsun’a çıkışının 103. Yıldönümü 19 Mayıs Atatürk’ü Anmva Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-CUMHURİYET GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Kaymakam Güzel’in mesajı:

19 Mayıs Türk Milleti'nin yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde, tükenmeyen gücünü, kudretini tüm dünyaya ispatladığı önemli bir gündür. Bu yönüyle 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir dönüm noktası olmuş, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilanıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih sahnesinde güçlü biçimde yerini almasının yolunu açmıştır.

 Bu önemli günün Atatürk tarafından Türk gençlerine bayram olarak armağan edilmesi de ayrı bir anlam ve önem ifade etmektedir.

 Şüphesiz, toplumları ayakta tutan en önemli unsurlardan biriside gelişmenin itici gücü olan ve geleceğin mimarları kabul edilen genç nesiller olmuştur. Genç kuşakların yetişmesine büyük önem veren milletler daima ileriye gitmiş ve geleceğe umutla bakmışlardır.

 Gençler; yakın gelecekte, yönetici, siyasetçi, eğitimci, bilim adamı, sanatçı, sporcu ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, milletimizi her alanda temsil edeceklerdir. Gençliğimizin her bakımından da iyi yetiştirilmesi, spora yönlendirilmesi, kafa ve beden sağlığı ile kötü alışkanlıklardan uzak durulması açısından büyük önem arz etmektedir. Kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan, üretken ve sporu seven genç nesiller yetiştirmek hepimizin toplumsal sorumluluğu ve görevidir.

 Bu duygu ve düşüncelerle; Çaykara’lı   hemşerilerimin ve tüm milletimizin “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını” içtenlikle kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla, minnetle anıyor, geleceğimizin mimarı olacak genç kardeşlerime sevgi ve saygılar sunuyorum.

BAŞKAN TOK-GENÇLERİMİZ ATAMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYOR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Başkan Tok’un mesajı:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşımızı başlattığı, milli mücadelemizin ve ulusumuzun bağımsızlığı için milat olan 19 Mayıs 1919’un 103’inci yıl dönümü ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919'da yakılan kurtuluş ateşi ile bağımsızlığa giden yolda Türk milletinin kaderi çizilirken, bu özel günün geleceğimizin teminatı gençlere armağan edilmesi de çok büyük anlam ifade etmektedir. Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere taşıyacağına olan inancımız tamdır. Emanetlerine sahip çıkan gençlerimiz, dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına fikirleri, çalışkanlıkları ve vatan sevgileri ile geçit vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanları ile ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

MÜDÜR KURT-ATATÜRK CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET ETTİ

Çaykara   Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. Yıldönümü ve Gençlik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Müdür Kurt mesajın da “İçinde bulunduğumuz hafta Gençlik Haftası’dır. Bu haftaya ve özellikle de bu yıla anlam katan olay,  19 Mayıs 1919’da esarete mahkûm edilmek istenen milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki özgürlük mücadelesini başlatmasının 103. yıldönümü olmasıdır. Büyük önderin Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Milletimizin umutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının ilk adımıdır. Milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra bağımsızlık mücadelesi, vatan topraklarının her yerine dalga dalga yayılmıştır.

Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Ülkemizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.

Tüm gençlerimiz ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyor, bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü adına aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nı en iyi dileklerimle kutluyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: Gençlik Bayramınız Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir