Genel Müdür Şentürk'ten Cevdet Sunay MTAL'ye Ziyaret

Genel Müdür Şentürk

Cumhurbaşkanlığı İdari işler, Personel Genel Müdürü Ataköylü hemşerimiz Bilal Şentürk, Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulundu.

Yaz tatili dolayısı ile Çaykara İlçesinde bulunan Genel Müdür Bilal Şentürk’ün Cevdet Sunay MTAL ziyaretine Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Ataköy Muhtarı Murat Öz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu, Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman Terzioğlu, Çaykara’lı Hayırsever İş insanı Aydın Hacıabdullahoğlu, Avukat Behzat Çelik katıldılar.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Bilişim Teknolojisi alanında Eğitim Öğretim vermeye başlayacak olan okulda  Bilişim Teknolojileri Alanı, ihtiyaçları değerlendirme ve belirleme amacı ile gerçekleştirilen Planlama toplantısı Genel Müdür Bilal Şentürk’ün başkanlığında gerçekleştirildi.

GENEL MÜDÜR ŞENTÜRK-AZİMLİ İNSANLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK GEREKİR

Toplantının Açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdür Şentürk,Çaykara İlçesine gönülden bağlı olduklarını,Çaykara İlçesine hizmet vermeyi bir görev kabul ettiklerini,ancak Çaykara İlçesinden uzakta bulunmaları sebebi ile çalışmalara aktif olarak katılamadıklarını bunun yerine Okul Müdürü Osman Terzioğlu’nun yapmış  olduğu bu çalışmada olduğu gibi Çaykara İlçesine hizmet veren gönüllü Çaykara sevdalılarına imkanlar ölçüsünde destek vererek Çaykara İlçesine hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Bilişim Teknolojisi alanına dönüşümü ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini ifade eden Genel Müdür Şentürk,okulun ihtiyaçları ile ilgili talepleri de takip ettiklerini ve bu taleplerin karşılanması anlamında imkanlar ölçüsünde ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FETTAHOĞLU-BİLİŞİM GELECEĞİN MESLEĞİ

Toplantıda bir konuşma yapan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu,Bilişim Teknolojisinin Ülkemizin en önemli mesleklerden biri haline geldiğini ve geleceğin en önemli meslekleri alanında gösterildiğini,Cevdet Sunay MTAL Müdürü Osman Terzioğlu’nun bu konuda çok azimli ve gayretli olduğunu bu okulumuzun Çaykara İlçesinde çok başarılı olacağına inandığını ve ellerin den gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

MÜDÜR TERZİOĞLU-GELECEĞİN OKULUNU İNŞA EDİYORUZ

Toplantıda Okul Müdürü Osman Terzioğlu 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı itibarı ile okullarının Alan Değişikliğine giderek Bilişim Teknolojisi alanında Eğitim Öğretim vermeye başlayacağını,ilk yıl olması sebebi ile sadece bu seneye ait sınavsız öğrenci alacaklarını,önümüzdeki yıldan itibaren sınavla öğrenci almaya başlayacaklarını,binalarının fiziki imkanlar bakımından şimdilik yeterli olduğunu ancak gelecek seneler için en az 4 dersliğe daha ihtiyaçlarının bulunduğunu,ayrıca okullarının çok acil olarak Bilişim Teknolojisi anlamında altyapı ve donanım ihtiyaçlarının bulunduğunu bu ihtiyaçlarını Bakanlıktan talep ettiklerini bunun yanı sıra ise mutlaka bir öğretmen lojmanına ihtiyaçlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Cevdet Sunay MTAL’nin Bilişim Teknolojisi alanına dönüşüm yapması konusunda Cumhurbaşkanlığı İdari işler, Personel Genel Müdürü Ataköylü hemşerimiz Bilal Şentürk’ün kendilerine çok önemli Destek ve katkılarının olduğunu ifade eden Okul Müdürü Terzioğlu,bunun yanı sıra her zaman ve her çalışmalarında hep yanlarında olan Çaykara Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel’e,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok’a,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali’ye,her zaman yanlarında olan Ataköy Mahallesi Muhtarı Murat Öz’e, başta Aydın Hacıabdullahoğlu olmak üzere çalışmalarında her türlü destek ve yardımlarını kendilerinden esirgemeyen tüm Hayırsever İş Adamlarına okulu adına teşekkür etti.

2022 Yılında okulun alan değişikliğine gidilmesi ve geleceğin mesleği olarak kabul edilen Bilişim Teknolojisi alanına dönüş yapılması konusunda çetin bir yola girdiklerini ve dönüşümlerin çok çetin ve zor olduğunu ifade eden Okul Müdürü Terzioğlu,okullarını öğrencilere anlatabilmek için aylarca çok yoğun bir çalışma temposu içine girdiklerini ve şu anda ise tercih döneminde çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladıklarını öğrencilerin okullarına çok yoğun bir ilgi gösterdiğini okullarının sadece bu sene için sınavsız öğrenci alacağını,önümüzdeki yıldan itibaren sınavla öğrenci almaya başlayacaklarını tüm velileri öğrencilerini okullarına kayıt yaptırmaya baklediklerini sözlerine ekledi.sözlerine ekledi.

HAYIRSEVER İŞ ADAMI HACIABDULLAHOĞLU-HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Toplantıda söz alan Ataköy’lü Hayırsever İş Adamı Aydın Hacıabdullahoğlu okulun öğretmen lojmanı konusunda kendilerine yer gösterilmesi ve tapu sorununun aşılması durumunda ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

OKULUN BÖLÜMLERİNDE İNCELEME

Cumhurbaşkanlığı İdari işler, Personel Genel Müdürü Ataköylü hemşerimiz Bilal Şentürk Kaymakam Güzel ve Başkan Tok ile birlikte 2022 yılında Okul Müdürü Osman Terzioğlu’nun çalışmaları ile Çaykara İlçesine kazandırılan ve İlçemizin en modern kütüphanelerinden olan  Okul Kütüphanesi,Toplantı Salonu,Ana sınıfı okulun bölümleri ve okul bahçesi ile inşaatı devam eden Okul Spor Salonunda incelemelerde bulundu ve çalışmalar ile ilgili Okul Müdürü Terzioğlu’ndan bilgi aldı.

BİLAL ŞENTÜRK KİMDİR ?

Cumhurbaşkanlığı İdari işler, Personel Genel Müdürü Ataköylü hemşehrimiz Bilal Şentürk 1972 yılında Çaykara Ataköy’de doğdu. 1972’de Çaykara Ataköy’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun’da tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1996’da Samsun Kaymakam Adayı olarak memuriyete başladı. Sırasıyla Havza’da Kaymakam refikliği, Sakarya Hendek’te teftiş stajı, Antalya Akseki’de Kaymakam vekilliği yaptı. İngiltere Bath’ da 8 ay süreyle dil kursu ile çeşitli inceleme çalışmalarına katıldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. Vali ŞENTÜRK evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Kariyeri

Düzce-Yığılca,
Sivas-Doğanşar,
Afyonkarahisar-Şuhut,
Bitlis-Ahlat,
Yalova-Termal’ de Kaymakam olarak görev yaptı.

İçişleri Bakanlığında İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü (Daire Başkan V.), Bakan Yardımcılığı Özel Kalem Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı görevlerinde bulundu.

28 Eylül 2015 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği görevine, 20/06/2017 Tarih ve 2017/261 Sayılı kararname ile Personel Genel Müdürlüğü Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın 31 Mart 2019’da gerçekleşecek Mahalli idareler Genel Seçiminde Kocaeli’den Belediye Başkan Adayı olmasının ardından, Bilecik Valiliğinde, Vali Vekili Mehmet Taşdöğen vekaleten göreve devam ediyordu. Resmi gazetede 27.12.2018 Tarihinde yayınlanan 2018/260 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Bilal Şentürk Bilecik Valisi olarak atandı.

27 Aralık 2018’de resmi gazetede yayınlanan kararla İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden Bilecik Valiliğine vali olarak atandı.

Genel Müdür Bilal Şentürk,2021 Yılında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevine atandı.



İlginizi Çekebilir