Gezici Kütüphane Çaykara´da

Gezici Kütüphane Çaykara´da

Trabzon İl Kütüphanesi emrine verilen ve İçerisinde 2437 kitabın yer aldığı gezici kütüphane hizmet vermeye başladı. İlk durağı Çaykara Taşkıran Mahallesinde oldu.

Trabzon İl Kütüphanesi emrine verilen ve İçerisinde 2437 kitabın yer aldığı gezici kütüphane hizmet vermeye başladı. Çaykaralı Hemşerimiz Aydın Mutlu ile Özgür Çakmak´ın yönetimindeki Kütüphane aracı İlk durağı Çaykara Taşkıran Mahallesinde oldu./resimler/2016-9/25/1319082171791.jpgKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Trabzon İl Kütüphanesi emrine gezici kütüphane otobüsü verildi. 2437 kitabın yer aldığı gezici otobüste ayrıca 6 laptop, internet ve DVD gibi imkanları da sağlıyor. Özellikle mahalle ve köyleri gezecek olan gezici kütüphane, vatandaşlara ve çocuklara çeşitli hizmetler sunacak.

2016-2017 öğretim yılında İl Kütüphane müdürü Ahmet Emin Akgün Katkılarıyla hizmete giren gezici Kütüphane Çaykaralı hemşerimiz Aydın Mutlu ile Özgür Çakmak hizmet verecek. Özellikle Kırsal yörelerde bulunan okullara hizmet verecek olan kütüphane Trabzon´un tüm Mahallelerini karış karış gezerek vatandaşa hizmet verecek. Trabzon´un 17 ilçelerine hizmet vermek için Çarşamba gününden itibaren göreve başlayan ve ilk olarak Maçka bölgesinden başlayan gezici Kütüphane daha sonra Yomra, Dernekpazarı ve Çaykara Taşkıran´a hizmet verdi. Özellikle Taşkıran´da büyük ilgisiyle karşılanan kütüphane de öğrencilerin kütüphane aracına gelerek kitaplarını heyecanla seçtiler. Kütüphanenin hizmet verdiğiğ üç gün içinde yüzlerce üye yaparak öğrencilerin kitap okumalarına imkan sağlanmış oldu. /resimler/2016-9/25/1319570141464.jpgGezici Kütüphanede ayrıca 6 adet Laptop ve internet hizmeti verilmektedir. Öğrencilerin böylelikle internet üzerinden ödevlerini rahatlıkla yaparak çıktı alma imkânına kavuşacak. Ayrıca Öğrencilerin Kütüphanede uygulamalı ders dinlemek için TV LCD ekranından faydalanabilecekler.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Gezici Kütüphane Çaykara

İlginizi Çekebilir