Gitarın Sultanları Unutulamıyor

Gitarın Sultanları Unutulamıyor

Van Özalp Dönerdere Köyümüzdeki 11 KIzımızın Kurduları Gitarın Sultanları´nın Öykülerini Sizlerle Paylaşmak İstedik

GİTARIN SULTANLARI

Çaykara İlçesi olarak içinde bulunduğumuz tabiatın doğal bir sonucu olarak Ülkemizin dört bir yanına dağılmış durumdayız Kıymetli Okuyucular.Çünkü sizler de takdir edersiniz ki doğasına,geçmişine,kültürüne aşık olduğumuz Çaykara İlçemiz ekonomik anlamda karşımıza çokj fazla bir imkan sunamadı ne yazık ki.Ve de bizler karnımızı doyurabilmek için vatanımızdan uzaklaşıp Yurdumuzun dört bir tarafına dağıldık.

Gurbet ellerde hepimizin farklı birer hikayesi vardır elbette.Ve de Bizler Çaykara Kültürümüzü yaşamaya ve de yaşatmaya çalışan Çaykara Gündem Ailesi olarak bu farklı hikayeleri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.

/resimler/2016-12/14/0859565529187.jpg

Gazetemizin bu sayısında sizleri Doğu Anadolu Bölgemize taşımak istiyoruz.Van İlimizin Özalp İlçesine bağlı Dönerdere Köyümüzdeki 11 kızımızın hkayesinden söz edeceğiz sizlere gazetemizin bu sayısında.

Yıl  .Özgür Cam Hocamız    Öğretmeni olarak Hemşerilerimizin bulunduğu Yukarı Dönerrdere İlköğretim okuluna atanır.Gitar çalmaya çok meraklıdır Özgür Öğretmenimiz.Ve vde boş zamanlarının tamamını gitar çalarak geçirir nerede ise.

/resimler/2016-12/14/0900182811406.jpg

Öğrencileri de Özgür Hocamızın bu yeteneğinin farkındadırlar ve de onlar da fırsat buldukça öğretmenlerini dinlemekte ya da öğretmenleri ile birlikte türküler söylemektedirler.Kısa bir süre sonra ise öğrencilerimiz birer ikişer kimi zaman kendi imkanları ile kimi zaman ise öğretmenlerinin katkıları ile ?

Ve bir gün geldi ki İlkokulu 1,2 ve 3. Sınıf öğrencilerinden oluşan 11 Çaykara´lı kızımız öğretmenleri ile birlikte muhteşem bir koro oluşturdular.Öğretmenlerinin katkıları ve de kendilerinin üstün gayretleri ile bir süre sonra KOmser verme aşamasına geldi kızlarımız.

Önce İlçeleri Özalp´ta sonra Van İlinde Konser vermeye başladı Kızlarımız.Sonra Bölgede müzik yapmaya başladılar.Erzurum,Ağrı,Kars derken Şanlıurfa,Gaziantep konserleri ile bir anda herkesin dikkatini çekmeye başladılar.Ulusal basının da ilgisini fazlası ile çeken kızlarımız ve öğretmenlerine bir anda Ülkemizin her köşesinden program teklifleri gelmeye başladılar.Ve de tabi ki onlar da derslerini aksatmadan etkinlikten etkinliğe programdan programa koşmaya başladılar.

/resimler/2016-12/14/0900414974674.jpg

2010 Yılında önce Dönerdere Gecesi için sonrasında ise Uzungöl Şenlikleri için Anavatanları Uzungöl´e gelmişlerdi Dönerdere´li Kızlarımız.Bir sohbet esnasında sormuştum kızlarımıza.Konserden konsere koşuyorsunuz.Nerde ise  nefes alacak zamanınız yok.Peki en güzel konseri nerede verdiniz?En fazla keyif aldığınız konser hangisiydi diye sordum.,

Aldığım cevap inanın beni göz yaşlarına boğdu.En fazla beğendiğimiz konser Uzungöl Konserimiz oldu dedi kızlarımızdan biri.İyi de dedim Uzungöl Konseri belki de en az katılımın olduğu konser oldu.Diğer konserlerinizde çok daha büyük insan kitlesine hitap ettiniz.

Ama dedi kızımız.Biz buranın çocuğuyuz.Burada sunduğumuz konserde insanların bizlere olan bu aşırı ilgisi bizlere unutulmadığımızı hala Uzungöl´ün çocukları olduğumuzu anımsatıyor.Bu yüzden buradaki konser en güzel olanıydı.

/resimler/2016-12/14/0900568023463.jpg

Sonrasında Öğretmenleri Özgür Cam Hocamızın taini Şanlıurfa İline çıktı.Öğretmenimiz köyden ayrıldı ama kızlarımızın Gitar Yolculuğu devam etti.Bu defa Dönerdere Köyümüzün Kültür Elçisi Sevgili Ayhan Özbek kardeşimiz hem sazı işle hem de gitarı ile kızlarımıza rehberlik yapmaya devam etti ve de kızlarımızın müzik yolculuğu ara vermeden devam etmiş oldu.

Kızlarımız artık Üniversite yolcusu.İlkokul Birinci sınıfta başladıkları Gitar yolculuğunda Lise son sınıfa geldi artık kızlarımız.Hiç kuşku yok ki Gitarlarını önce Üniversiteye taşıyacaklar sonrasında ise bir ömür boyunca Gitarları ile birlikte özdeşleşmiş olacaklar GİTARIN SULTANLARI?



İlginizi Çekebilir