Glazomat´ın Derdi Çok

Glazomat´ın Derdi Çok

Uzungöl´De Turistlerin En Fazla İlgi Gösterdikleri Glazomat Mevkiinde Çözülmesi Gereken Çok Önemli Sorunlar Bulunuyor

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl´ün  çok güzel bir yerleşim biriminden söz edeceğiz sizlere bu yazımızda.

Daha doğrusu hepimizin çok yakından tanıdığı bu yerleşim birimimize farklı bir pencere açmaya çalışacağız ve de hem güzelliklerini hem de sorunlarını ifade etmeye çalışacağız.

Uzungöl´e gelen herkesin ilk baktığı yer orası.Uzungöl´ün en güzel resimlerinin çekildiği yer orası.Kartpostallık Uzungöl Fotoğraflarının büyük bir bölümü oradan çekildi./resimler/2017-8/20/1148575611961.jpgUzungöl´ü  ziyarete gelen misafirlerimiz sabah kahvaltısını orada yapabilmek için adeta sıraya giriyorlar.Tesislerimizde nerede ise yer olmuyor sabah kahvaltılarında.Gün boyu da çok yoğun oluyor Turizm bu Yerleşim Birimimizde.

Ve de akşamları.Bir kara fotoğraf çekebilmek için Uzungöl´ün o muhteşem güzelliğini yukarıdan kuşbakışı seyredebilmek için ve de tek başına bir demlik çayı içebilmek için bulunmaz bir yer bu yerleşim birimimiz.

Uzungöl Dostlarımız nerden söz ettiğimizi anlamışlardır.Ancak biz yine de ifade edelim.Glazomat Mevkiinden söz ediyoruz bu günkü yazımızda.

Uzungöl Merkeze yaklaşık 2 KM mesafede Glazomat Mevkii.Uzungöl Merkez Camii önünden aracınız ile yukarı doğru tımanmaya başladığınızda ilk olarak Uzungöl´ün en güzel Mahallelerinden bir tanesi olan Büyüköy Mahallesi çıkıyor karşınıza.Ve de Büyükköy Mahallemizi geçtikten sonra yavaş yavaş ve de tatlı bir rampa ile Glazomat Mevkiine doğru tırmanmaya başlıyorsunuz./resimler/2017-8/20/1149538894376.jpgGlazomat Mevkiine ulaştığınız zaman artık gözlerinize inanamayacaksınız Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Muhteşem bir manzara sizleri bekliyor.Uzungöl tüm muhteşemliği ve de olanca güzelliği ile sizlere kucak açmaktadır.Gönlünüzce Uzungöl´ü seyredebilir ya da bolca fotoğraf çekebilirsiniz.

Glazomat Mezirelerinden yukarı doğru tırmanmaya devam ettiğiniz zaman ise Uzungöl´ün en güzel yaylalarından bir tanesi olan Karester Yaylasına ulaşabilirsiniz.

GLAZOMAT´IN DİLİ OLSA DA KONUŞSA

18 Ağustos Cuma akşamı yolumuz  Glazomat Mevkiinde bulunan Sevgili Yusuf Özen Abimizin çalıştırdığı Galomat Cafe´ye düştü.Sevgili Hanefi Şahin Hocamızın Oğlu Ali İhsan Şahin´in Ni,şan Töreni için Galoomat Cafedeydik o akşam

Sözüm ona Uzungöl´de bir şeyler yazıp çizmeye çalışan bir insanım.Ancak Sevgili Yusuf Abi´nin bana o akşam anlattıkları bizim öğretmen olarak daha çok mürekkep yalamamız gerektiğini anımsattı bana.Çünkü çok önemli bir sorun gözümüzün önünde duruyor ve de bizim bundan haberimiz yok.

Şimdi geli,n Glazomat Mevkimizin sorunlarını herp birlikte dinleyelim.Ve de Uzungöl´ün göz bebeği olan Glazomat´ın  sorunlarına hep birlikte çözüm aramaya çalışalım.

1-GLAZOMAT YOL İSTİYOR

Öncelikle yol sorunumuz var Glazomat mevkiinde.Her gün yüzlerce araç çıkıyor o yoldan yukarı doğru.Ve de tek araçlık yol var.Bu durumda araçlar uygun yerlerde birbirine yol vermek durumunda kalıyor.

Arkadan gelen araçlar da aynı sorunu yaşayınca Trafik kilitleniyor felç oluyor Sevgili Çaykara Gündem Dostları?

Bu yüzden bize göre öncelikle Glazomat mevkiinde yolun mutlaka genişletilmesi gerekiyor.Sadece genişletme de yeterli değil bize göre.Ayrıca yolun altyapı çalışmasının da mutlaka yapılması gerekiyor.

Daha bundan iki hafta öncesiydi.Sevgili Soner Karaca´ya ait kamyon bir başka araca yol vermeye çalışırken yoldan aşağıya kaymış ve de mucize eseri kurtulmuştu.Allah göstermesin.Ya bir de uçsaydı uçuruma.Bu tür kazaların bir daha yaşanmaması adına acilen yolun genişletilmesi gerekiyor.

Bir de bu yolda yol üstünde park eden araçlar5 apayrı bir sorun.Yüzlerce araç yol kenarlarına park ediyor.Ondan sonra trafik perişan  saçına dönüyor.

2-GLAZOMAT´IN SUYU DA YOK

Glazomat Mevkiinde su da yok Sevgili Çaykara Gündem Dostları.İşletme sahiplerimiz kendi imkanları ile bir şekilde tesislerine su almışlar ama ne yazık ki yeterli değil.Su sorununun da bir şekilde mutlaka bir çözüme kavuşturulması gerekiyor.

3-ELEKTRİK AYRI BİR DERT

Elektrik de sıkıntılı Glazomat Mevkiinde.Sürekli olarak kesiliyor.Galoomat Tesisi sahibi Sevgili Yusuf Özen Abimiz anlatıyor.Hocam diyor.Tesiste 10 tana jeneratörüm var.Yine de ihtiyaca cevap veremiyorum.

Evet çok doğru.Uzungöl´ün bu en güzel,en fazla ilgi çeken ve de en fazla ziyaret edilen yerleşim birimimizin elektrik sorununun da mutlaka bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekiyor.

Evet bizler hep Glazomat´ın o güzel ve de farklı yüzü ile karşılaştık belki de.Gittik.Yemeğimizi yedik.Çayımızı afiyetle yudumladık.Gönlümüzce fotoğraf çektikten sonra ise geri döndük.

Bizler ise bu yazımızda Glazomat´ın bilinmeyen yönlerini ifade etmeye ve de bir şekilde bu sorunlara çözüm yolu bulmaya gayret ettik.



Anahtar Kelimeler: Glazomat Derdi

İlginizi Çekebilir