Göletler Boşaltılıyor

Göletler Boşaltılıyor

Kale Mevkii ile Çaykara arasında taşkınlardan korunmak için yapılan göletlerin boşaltılmasına başlandı.

Yeşilalan, Baltacılı , Eğridere ve Taşören Mahallerinden akan derelerin birleştiği Kale Mevkii ile Çaykara arasında taşkınlardan korunmak için yapılan göletlerin boşaltılmasına başlandı.
DSİ Trabzon 22. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 4 göletten oluşan göllerin boşaltılması çalışmaları DSİ´nin iş makinalarıyla devam ediliyor.
2005 yılında bölgemizde yaşanan sel felaketinden sonra oluşturulan ve taşkınlardan korunmak için yapılan 4 tane gölet o yıldan beri hiç boşaltılmamıştı. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un girişimi ile DSİ tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda molozla dolan göletler tamamen boşaltılacak.


Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada;? Özellikle bölgemizin arazı şartları nedeniyle zaman zaman sel felaketleriyle karşılaşıyoruz. Çaykara iki derenin arasındaki bir bölge bu nedenle her türlü tedbiri almak zorundayız. 2015 yılında yaşadığımız acı sel felaketinden sonra Kale Mevkii´nden başlayıp Çaykaraya kadar selden korunmak için oluşturulan 4 adet göledin molozlardan dolması sonucu risk oluşturmaya başladı. Bu nedenle DSİ Trabzon Bölge müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda göletler DSİ tarafından boşaltılmaya başlandı. Özellikle bu duyarlılığından ötürü Bölge Müdürümüz Mahmut Berber´e teşekkürlerimi sunuyorum, ?dedi.

Haber:Çaykara Gündem



Anahtar Kelimeler: GÖLETLER BOŞALTILIYOR

İlginizi Çekebilir