Gönül Elçileri Çaykara´da Buluştu

Gönül Elçileri Çaykara´da Buluştu

Trabzon Valimiz Yücel Yavuz´un Eşleri Şengül Yavuz Hanımefendi ?Gönül Elçileri? Projesi kapsamında Çaykara İlçemizi ziyaret ettiler.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz´un Eşi  Şengül Yavuz  ?Gönül Elçileri? Projesi kapsamında Çaykara´yı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde başlatılan ve vali eşlerinin koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında  Trabzon Valisi Yücel Yavuz´un eşi Şengül Yavuz Çaykara İlçemizi ziyaret etti.

KAYMAKAM AYRANCI VE EŞİ SEVGİ AYRANCI KARŞILADI

Vali Yavuz´un Eşi Şengül Yavuz beraberinde Trabzon Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt ile birlikte Çaykara İlçemizi ziyaret ettiler./resimler/2017-12/14/1137017306545.jpgŞengül Yavuz ve Trabzon´dan Gelen Gönül Elçileri Ekibini Çaykara İlçemizde Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ile Eşi Sevgi Ayrancı ve Çaykara Kaymakamlığı personeli karşıladı.

Karşılamada Çaykara Kaymakamlığı personeli tarafından Trabzon Valimiz Yücel Yavuz´un Eşleri Şengül Yavuz´a Çiçek takdimi gerçekleştirildi.

GÖNÜL ELÇİLERİ TOPLANTISI

Çaykara İlçesi Gönül Elçileri Toplantısı Çaykara Kaymakamlığı  Konferans Salonunda gerçekleştirildi.Toplantıya  Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Trabzon Valisi Yücel Yavuz´un Eşi Şengül Yavuz,Trabzon Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Ahmet Kurt,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Çelik ve kalabalık bir veli topluluğu katıldı.

KAYMAKAM AYRANCI-HEPİMİZ GÖNÜL ELÇİSİYİZ

,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın Kıymetli Eşleri Emine Erdoğan´ın himayelerinde kurulan ve de tüm İllerimizde olduğu gibi Trabzon İlimizde de Sayın Valimiz Yücel Yavuz´un Kıymetli Eşleri Şengül Yavuz´un Organizasyonunda gerçekleştirilen ?Gönül Elçileri? Projesi kapsamında Gönül Elçileri Çaykara Proje Toplantısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Proje kapsamında her zaman olduğu gibi Çaykara İlçemizde örnek etkinliklere imza atacaklarını sözlerine ekledi./resimler/2017-12/14/1138204964439.jpgİlçemizi Yöneten insanlar olarak  zaten her zaman halkın içerisinde bulunduklarını ve de bunun doğal bir sonucu olarak kendilerinin her zaman  Gönül Elçisi olduklarını  ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı yaklaşık 1 sene önce Çaykara İlçemizde göreve başladıklarını ve de fırsat buldukça Çaykara İlçemizin her Mahallesini ziyaret ettiğini,insanlarımız ile bolca zaman geçirme gayreti içerisinde olduklarını özellikle de yaşlı insanlara çok büyük önem verdiklerini ve de yaşlı insanlarımız ile sohbet etmekten çok büyük bir mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

PROJE TANITIMI

Daha Sonra proje tanıtımı Trabzon Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öğretmenlerinden Serkan Saraloğlu tarafından gerçekleştirildi.

Hazırladığı birbirinden zengin materyaller ve de tanıtım filmleri ile mükemmel bir sunum gerçekleştiren Öğretmen Serkan Saraloğlu´nun sunumu katılımcılar tarafından çok büyük bir keyif ile izlendi./resimler/2017-12/14/1138529808762.jpgSunum karşılıklı sohbet ortamında gerçekleştirildi.Katılımcılar zaman zaman Proje ile ilgili merak ettikleri konularda sorular sordular.Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz´un Eşleri Şengül Yavuz ile Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Ahmet Kurt sunum esnasında hem çeşitli konularda açıklamalarda bulunarak katılımcıları aydınlattılar hem de soruları yanıtladılar.

SIFIR ATIK GELECEĞE DEĞER KATTIK

Proje Toplantısında ayrıca Vali Yavuz´un Eşi Şengül Yavuz ile Trabzon Aile Ve Sosyal politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt tarafından ?Gönül Elçileri? Projesi kapsamında yürütülen ?Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık? projesi hakkında da bilgi verildi./resimler/2017-12/14/1139209965543.jpgCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın Kıymetli Eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan tarafından yürütülen ve de büyük bir dikkat ile takip edilen proje hakkında katılımcılar hem bilgilendirildi hem de proje kapsamında Çaykara İlçemizde gerçekleştirilebilecek çalışmalar masaya yatırıldı.

KAYMAKAMLIK MAKAMINI ZİYARET

Gönül Elçileri Proje Ekibi daha sonra ise Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı´yı Makamlarında ziyaret ettiler.Sohbet ortamında geçen ziyarette Çaykara İlçemizde Gönül Elçisi Projesi kapsamında gerçekleştirilebilecek etkinlikler değerlendirildi./resimler/2017-12/14/1139439809784.jpgATAKÖY´DE HASTANE ZİYARETİ

Gönül Elçileri Projesi Koordinasyon Ekibi Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve eşi Sevgi Ayrancı ile birlikte Ataköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesini ziyaret ettiler.

Hastane Ziyaretinde Ataköy Devlet Hastanesi Personeli tarafından Vali  Yavuz´un Eşi Şengül Yavuz´a Hastane Girişinde Çiçek Takdimi gerçekleştirildi./resimler/2017-12/14/1140175747914.jpgHastane ziyaretinde hastalar tarafından yapılan el emeği göz nuru dokuma sergisini gezen Şengül Yavuz ve Proje Ekibi sergilenen ürünleri çok beğendiler ve de büyük bir dikkat ile incelediler.

Daha sonra Hastane Personeli tarafından Trabzon Valisi Yücel Yavuz´un eşi Şengül Yavuz´a Hastane hakkında bilgi verildi.

Hastalar ile sohbet eden Vali Yavuz´un Eşi Şengül Yavuz ve Proje Koordinasyon ekibi ayrıca Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından temin edilen mont ve çeşitli giyim eşyalarının hastanede yatan hastalara dağıtımına da refakat ettiler.

ŞEHİT AİLESİ ZİYARETİ

Kaymakam Ayrancı,Eşleri,Vali Yavuz´un Eşi Şengül Yavuz Ve Proje Koordinasyon Ekibi daha sonra Ataköy Mahallemizde bulunan Şehit Yıldıray Birlik´in mezarını ziyaret ederek dualar okudular.

/resimler/2017-12/14/1140425748433.jpgHemen ardından ise Şehit Yıldıray Birlik´in ailesini ziyaret ederek uzun bir süre Şehit Ailesi ile sohbet ettiler.

YILDIRAY BİRLİK´İ  ANIMSAYALIM

Jandarma Er Yıldıray BİRLİK. 1Şubat 1971 tarihinde Çaykara´da doğmuştur. Mukaddes-Ahmet Çiftinin oğludur.Çaykara Ataköy Ortaokulundan 1984,Ordu Lisesinden 1987,İzmir 100.Yıl Polis Okulundan 1993 tarihinden mezun olmuştur. Konya Ereğli ilçe Jandarma Komutanlığında görevli iken can güvenliği olmadığını öne sürerek karakola sığınan şahis tarafından biçaklanarak 01.08.1997 tarihinde şehit olmuştur. Şehit J.Er.Yıldıray BİRLİK´in naaşı Çaykara Ataköy´de defnedilmiştir.

/resimler/2017-12/14/1143150126366.jpgEMİNE ERDOĞAN-GÖNÜL KAPINIZ HER ZAMAN AÇIK OLSUN

Vali eşlerinin, insani duyarlılık ve kadın şefkatiyle toplumdaki ihtiyaç sahiplerine uzatacağı sıcak elin değerine işaret eden ve sosyal sorumluluk seferberliğine çağrı yapan Emine Erdoğan, Proje Kapsamında Vali Eşlerine hitaben yaptıkları konuşmada  ?Milletimizin her konuda yanında olmak noktasında bizlere vazifeler düşüyor. Vali eşleri olarak bulunduğunuz illerde şehit ailelerini yalnız bırakmayın, yüklerine omuz verin. Bu tür ilişkileri tesis etmenin yolu ise, muhabbetten geçer. Çünkü gönül bir bina ise, harcı muhabbettir. Milletimizle aramızda bu muhabbet köprüsünü kurmalıyız. Bunun için ilk adımı atacak olan da bizler olmalıyız. Mevlana´nın dediği gibi, kalp kapısının tokmağı olmaz. O ancak içeriden açılır. Gönül elçileri olarak, sizlerin gönül kapısı hep açık olmalı.

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİNİ TANIYALIM

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi", toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hayata geçirilmiştir.

2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde, vali eşlerinin koordinasyonunda başlatılan proje, toplumda gönüllü çalışmaların yaygınlaşması ve insan kaynağı ihtiyacını güçlendirme amacını taşıyor. Bu kapsamda korunmaya muhtaç ve kimsesiz çocuklar için ?Koruyucu Aile Hizmeti´ başta olmak üzere, kadınlar için mesleki eğitim, kuşaklararası uyum, engelli hizmetlerine erişim gibi konularda farkındalık geliştirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında şimdiye kadar 10 bine yakın korunmaya muhtaç çocuk, koruyucu aile hizmetinden yararlandı. Halen, 4856 çocuk 3994 koruyucu ailenin himayesinde bulunuyor.
PROJENİN AŞAMALARI

Gönül Elçileri Projesi 5 aşamadan oluşuyor.

1-Çocuk(Koruyucu Aile Hekimliği Projesi)

2-Kadın ve Güçlenme(Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi)

3-Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum

4-Engelli Hizmetlerine Erişim

5-Aile ve Yoksulluk

Siz De Bir Çocuğun Yaşamına Dokunmak İster Misiniz?

Korunma altında bulunan çocuklarımızın sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayabilecek, birebir ilgi ve sevgiyle büyüyebileceği sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre sağlanamayan çocuklara yönelik eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet ile paylaşan kişilerle koruyucu aile hizmeti yürütülmektedir.
Kimler Koruyucu Aile Olabilir?
Hoşgörülü, sabırlı, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, İl Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup

  1. Türkiye´de sürekli ikamet eden,
  2. En az ilkokul düzeyinde eğitim almış olan,
  3. 25-65 yaş aralığında bulunan,
  4. Düzenli gelire sahip olan

Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yerleştirilmelerine ilişkin harcamalara karşılık olmak üzere talepte bulunan Koruyucu Ailelere çocuk başına aylık net ödeme yapılmaktadır. Çocukların okul, yıllık giyim, servis, kurs masrafları karşılanmakta, çocuklara yaş gruplarına göre değişen miktarlarda harçlık da verilmektedir. Ayrıca koruyucu ailelerden emekliliğe esas sosyal güvencesi olmayan eşin, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında isteğe bağlı sigorta primleri Bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır.
Halen 25 koruyucu ailede 32 çocuğumuz bakım ve korunma altında olup ?Her çocuğun bir ailesi olmalı? sloganıyla bu hizmet modelimizi yaygınlaştırmaya çalışmaktayız.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir