Gönül Köprüsü Dönerdere'de

Gönül Köprüsü Dönerdere

Sevgi Eli Ekibi Çaykara’lı Hemşerilerimizin yaşadıkları Dönerdere Mahallesi

Uzungöl Sevgi Eli Derneği tarafından Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki çocuklar için gerçekleştirilen Destek kampanyası Erzurum ve Van ili ve ilçelerinin ziyareti ile devam etti.

Uzungöl Sevgi Eli Derneği ziyaretin dördüncü gününde Erzurum ve Van İllerinde daha önce belirlenen okullara gerçekleşti.

Uzungöl Sevgi Eli Derneğinin Van İlindeki son ziyareti ise çok anlamlı iki okula gerçekleştirildi.Özalp İlçesi Dönerdere Köyünü ziyaret eden Sevgi Eli Ekibi Yukarı Dönerdere İlkokulunu ziyaret ederek bu okulda öğrenim gören öğrencilere yönelik eğitim ve kırtasiye destekleri ile okullara yönelik temizlik malzemesi desteklerini gerçekleştirdiler.

1965 Yılında Uzungöl’den göç ederek Van Özalp Dönerdere Mahallesine yerleşen Uzungöl’lü hemşerilerimiz Uzungöl’den Dönerdere Mahallesine giden Sevgi Eli Derneği ekibini bağrına bastı.Sevgi Eli Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kendi evlatları gibi karşılayan Dönerdere Köyü ekibi her zamanki misafirperverlikleri ile Sevgi Eli Ekibini misafir etti.

Kendisini Dönerdere Mahallesine hizmet vermeye adayan Uzungöl’lü hemşerilerimiz Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Genel ve Dönerdere Mahallesinin sosyal ve kültürel anlamdaki her şeyi Ayhan Özbek,Sevgi Eli Derneği Yönetim Kuruluna bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Daha sonra Çaykara İlçesinin diğer Mahallesi olan Emek Mahallesine geçen Sevgi Eli Ekibi bu mahallede bulunan okula da katkılarını gerçekleştirirken Emek Mahalle Halkı da Dönerdere Mahallesi gibi Sevgi Eli Ekibini hasret ve özlem ile kucakladı.

Doğu Anadolu Bölgesinde devam eden yoğun kar yağışı sebebi ile Yardım malzemelerinin okullara taşınması el ile gerçekleştirilirken Dönerdere Köyü halkı zincir oluşturarak Sevgi Eli ekibi ile birlikte el ele vererek destek malzemelerini okullara ulaştırdılar.

25 Kasım 2022 Gece yola çıkan Sevgi Eli Ekibi 26 Kasım 2022 günü ise Siirt Programını gerçekleştirerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Destek programını tamamlamış oldular.



Anahtar Kelimeler: Gönül Köprüsü Dönerdere'

İlginizi Çekebilir