Görev Yaptığı Yere Kızını Gelin Verdi

Görev Yaptığı Yere Kızını Gelin Verdi

Uzungöl Demirli Mahallesinden Yunus Karışma İle Öğretmen Abdullah Danış´ın Kızı Pınar Uzungöl Sezgin Otel´de düzenlenen düğün ile evlendiler.

Uzungöl Merkez Hocalı Mahallesinden Adil Danış Amcamızın küçük Oğlu Öğretmen Abdullah Danış´ın dünyalar güzeli kızı Pınar ile Demirli Mahallesinden Yunus Karışma Uzungöl Sezgin Otel´de düzenlenen dillere destan bir düğün ile bir ömür boyu birlikteliğe "EVET" dediler./resimler/2015-10/4/1110547634280.jpgUzungöl Sezgin Otel´de düzenlenen düğün törenine Samsun 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Köksal Kır, Şube Müdürleri ve Öğretmen arkadaşları, Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ile kalabalık bir öğretmen topluluğu katıldı.

Özellikle gelin ve damadın okul arkadaşları ile Abdullah Öğretmenimizin Uzungöl dışından gelen arkadaşlarının katılımı ile farklı bir güzellik kazanan düğün töreninde mahşeri bir kalabalık yaşandı. İnsanların salonda oturabilmnek için sandalye bulmakta güçlük çektikleri düğünde gençlerin büyük bir bölümü düğünü ayakta takip etti./resimler/2015-10/4/1112349353259.jpgDüğünün birinci bölümünde Trabzon İlahi Grubunun gösterisi yer aldı.Ud´da Muharrem Gaydan,Ney´de Sefa Demirci,Kanun´da Taner Karaağaçlı, Ritm´de Ahmet Birkan Şentürk´ün görev aldığı Trabzon İlahi Grubu muhteşem bir program ile düğüne katılanları adeta mest etti.

Muharrem Gaydan´ın okuduğu Kur´an-ı Kerim ile başlayan düğün töreninde daha sonra Derviş Erkan Köse tarafından gelin ve damada nasihatlerin yer aldığı muhteşem bir görsel efekt sunumu yapıldı. Bu sırada Mehmet Akif Topsakal ve Burak Kilit tarafından sunulan Semazen gösterisi izleyenlar tarafından büyük bir beğeni aldı./resimler/2015-10/4/1111398103989.jpgİlahiler ve eski şarkılar ile devam eden Trabzon İlahi Grubu gösterisi yine semazenler tarafından sunulan semazer gösterisi ile sona erdi.Daha sonra Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör saldırılarından dolayı özellikle Çaykara´lı Şehidimiz Ahmet Çamur ve diğer şehitlerimizin ruhuna hitaben dualar okundu.Yüce Mevladan Ülkemize böyle bir acı bir daha yaşatmaması dileklerinde bulunuldu.

Yaş pasta ve takı töreni ile devam eden düğün töreninde gelin ve damadın özellikle takı töreni esnasında misafirler ile yaskından ilgilenmesi düğüne katılanlar tarafından büyük takdir ile karşılandı.

Takı töreninden sonra ise Dursun Akyüz ve Erol Akyüz´ün Sahne performansı eşliğinde Uzungöllü Sanatçı Eçinos her zaman olduğu gibi yine muhteşem bir performans ile düğüne katılan davetlilere inanılmaz bir akşam yaşattı. Eçinos´un muhteşem şarkıları eşliğinde düğüne katıllan davetliler saatlerce ve de gönüllerince eğlendiler.

Bizler de Çaykara Gündem Ailesi olarak ömürlerinin en güzel,en anlamlı ve de en doğru kararlarını veren genç yavrularımız Sevgili Pınar & Yunus Karışma çiftini bu anlamlı ve doğru kararlarından dolayı tebrik ediyor genç yavrularımıza sağlık, mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.

ÖĞRETMENİN MEMLEKETİ OLMAZ

Öğretmenlik Mesleğine 1985 Yılında Şanlıurfa İli Halfeti İlçesinde başlayan ve buradan Samsun 19 Mayıs İlçesine tayin yaptıran Abdullah Danış Öğretmenimiz yaklaşık olarak 25 yıl bu İlçemizde görev yaptı.19 Mayıs İlçesinde Öğretmenlik,Öğretmen Evi Müdürlüğü,Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve de son olarak Okul Müdfürlüğü görevlerini yürüten Abdullah Danış Hocamız 2015 Yazında kendi isteği ile Emekliye ayrıldı.

Artık Emekli oldum.Bundan sonra doğup büyüdüğüm baba toprağı Uzungöl´de yaşamıma devam edeceğim dedi Abdullah Öğretmenimiz. Ancak KIzı Pınar´ın onlara bir sürprizi vardı. Aslen Demirli Köyümüzden olup Samsun´da ikamet eden Yunus Karışma Abdullah Öğretmenimizin Kızı Pınar´a gönlünü kaptırmış ve evlilik kararı alınmıştı.Yani Abdullah Öğretmenimiz bundan sonra Uzungöl´de yaşayacak ama yüreğinin yarısı Samsun ile ve de 19 Mayıs ile çarpacak.

19 Mayıs İlçesi Abdullah Öğretmenimize vefa borcunu ödemeyi ihmal etmedi.Belediye Başkanı Osman Topaloğlu´nun özel işleri nedeni ile katılamadığı toplantıya Belediye Başkanı Çiçek Gönderdi.19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Köksal KIR ise Şube Müdürlerri ve öğretmen arkadaşları ile birlikte Abdullah Öğretmenimizin bu en özel gününde düğününde hazır bulundular.

Her zaman söyleriz.Öğretmenin yeri ve mekanı olmaz diye.Çalıştığı yer neresi olursa olsun Öğretmenin görevi buluınduğu yere ışık saçmak ve o ışık ile çevresini aydınlatmak.Ve de Bizler dün akşam Abdullah Öğretmkenimizin Samsun 19 Mayıs İlçesinde yaktığı aydınlık meşalesini Uzungöl´den  görerek öğretmenimiz ile bir kere daha gurur duyduk.

Haber:Hilmi Kanık



İlginizi Çekebilir