Gümrükçüoğlu Çaykara'da Muhtarlarla Buluştu

Gümrükçüoğlu Çaykara

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çaykara`da mahallelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çaykara Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu organizasyonda Çaykara mahallelerinin muhtar ve belediye encümenleriyle bir araya geldi.

/resimler/2015-5/9/2033350515213.jpgÇaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Mahalle Muhtarlarının hazır bulunduğu toplantıda katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu," Muhtarlar olarak bizim en yakın arkadaşlarımız sizlersiniz. Büyükşehir belediyesini bir tarafta yerleştirirken hizmetlerimizi aksamadan devam ediyoruz. İhtiyaçlarınızı ve taleplerinizi yerine getirerek bu işi sürdürüyoruz. Trabzon genelinde Mayıs ayı öncesinde asfaltlama çalışmalarımızı başladık. Tüm yaz boyu her yere ulaşarak eksik gördüğümüz yerleri görerek hizmetlerimize devam etmek istiyoruz. 

İki ay önce büyükşehir belediyesi olarak yaptığımız toplantılarda Bu yıl için kredisini temin ettiğimiz 20 milyon lirayı Trabzon`un genelinde beton yatırımına ayırdık.  Bu ayın sonunda bu betonlama tüm Trabzon genelinde başlayacaktır. Bunları yaparken hakkaniyetler içinde ilçelerin toplam alanı, ilçenin yol ağı, ilçemin nüfusu ve ilçenin bu güne kadar aldığı hizmetlere bakılarak bu kriterlere göre bu parayı ilçelere dağıtacağız. Dağıttığımız bu kriterlere göre Çaykara`ya 1 milyon 228 milyarlık beton yol yapacağız. 

Ayrıca asfalt üretiminde de Trabzon`a planladığımız 30 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Ayrıca su kanalizasyon hizmetleri olarak 2015 yılında 50 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Bu sene olarak arazide harcayacağımız para 100 milyon liradır. 81 il içinde 20 bin kilometrelik yol ağı olarak en büyük il Trabzon`dur,"dedi. 

UZUNGÖL`DE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK

Büyükşehir olarak Uzun göl`ün öncelikli olarak imar konusunun halledilmesi konusunda çalışmalarımız olacak. Gölün temizlenmesi, pis su arıtma tesisinin tekrar düzenlenerek çalıştırılması, konusunda Çaykara belediyemizin bu güne kadar gösterdiği gayretler ve önerileri doğrultusunda hizmetler devam ettirilecek. Bu arada Demirkapı`ya doğru yapılan Yeşil Yol kapsamındaki Trabzon il hudutlarındaki üç bölgede yapılan yatırımın bir bölümü oradaki yolun düzenlenmesine bedeli tahsis edilmiş ve takibi devam ettirilmektedir.Ayrıca Uzungöl`de Teleferik konusunda ihalenin yapılmasında Çaykara Belediye başkanıyla faaliyetimiz sürmektedir. Günü birlik alanların düzenlenmesi ve otopark alanlarının düzenlenmesi Orman su işleri bakanlığıyla görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Ayrıca Kalkınma bakanlığımız ile de görüşmelerimiz sürdürüyoruz. Tonya erikbeli, Sultanmurat ve yeşilyol kapsamında Demirkapı yolu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

HES İMAR PLANLARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

HES`lerle ilgili Trabzon Büyükşehir belediyesi olarak CED raporlarının bütün taahhütlerinin yerine getirilmesini ilgili bakanlıklarca takip edilmesini, HES`lerin yeni geliştirilen kararlarla birlikte imar planlarına işlenmesi icap edildiğinden nesillerimize bırakılacak olduğumuz çevrenin hiç bir şekilde kirlenmemesi ve su kaynaklarının doğal hayatı Fauna ve flora`yı muhafaza edilecek şekilde ortadan kaldırılmayacağı bir çalışmayı hedeflemekteyiz. Eğer bir derenin suyu Can suyu dahil olmak üzere ve onun HES`ten çıkışından sonraki bölümlerden etraftaki bitki örtüsünü zedelemesi veya tarım alanları çalışmalarını zedelemesi hususunda çok hassasız. Bu bakımdan belediyeler olarak gerek ilçe belediyesi gerekse Büyükşehir belediyesi olarak HES`lerin imar planlarına işlenmesindeki titizliğimiz çok önemli olarak tatbik edilecektir. Bu titizlikle kastettiğimiz şudur ki, yeniden gözden geçirilecek olan bu HES yatırımları ilgili olarak kişilerin hukuki şartları saklı kalmak şartıyla yatırımları fiilen bitmemiş olan bu projeler bu dediğim kriterler çerçevesinde gözden geçirilerek imar planları kabul edilme cihetine gidilecektir. Bu demektir ki yatırımı bitmemiş olan HES`lerin planları açıkladığımız kriterler içinde yeniden değerlendirilecektir. O bölgede balıkçılık varsa,tarım alanları,içme suyu kaynağı, değirmenler ve tabiat varlıklarının tescillenmiş tarihi anıtlar varsa sürdürülebilirliği dikkate alınarak değerlendirilecektir. 

YAYLALARDAKİ ÇARPIK YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ

Yaylalar konusunda anayasal olarak tapu verme şansımız yok. Yayla ve meraların vatandaşlarımız tarafından kullanılmasında geçtiğimiz yasama döneminde başbakanlığa kadar gelen ve hususlardaki kullanım haklarını düzenleyen bu yönetmeliğin dayandığı kanun maddesi anayasa mahkemesi tarafından iptal edildiğinden dolayı yürürlüğe girememiştir. Buradaki bakış açımız şudur; Yaylalar bütün milletimizindir. Burada insanlarımızın yaylaları kullanımının önünü kesme niyetinde bir amacımız yoktur. Ama tabiatı bozmayan tip projelerin dışında kendi başına betonarmelerin yaylalarda kaçak olarak yapılmasının yarın yapan kişilere zarar vereceğini açık açık belirtmek lazım. Her ne kadar o yönetmelik yayınlanıp yürürlüğe girmediyse yasalar ve mevzuatların yeniden gözden geçirilerek uygun yönetmelikler mutlaka yapılmış olacaktır. Bu çerçevede yaylalarımız gerek hayvancılık konusunda gerekse nerelerin ikamete açılma konusunda verilen tip projelerin dışında kesinlikle başka binaların yapılmayacağı kaydıyla o yönetmelik çerçevesinde belirlenmiş olacaktır. Bu yerleşim yerlerin içinde nerelerin turizme kazandırılacağı belirlenmiş olacaktır./resimler/2015-5/9/2035277079918.jpg 



İlginizi Çekebilir