Gurbette Düğün Bir Başka Güzel

Gurbette Düğün Bir Başka Güzel

Van Özalp Dönerdere Köyümüzdeki Düğün Töreni Muhteşem Geçti

Yaz mevsiminin başlaması ile birlikte Düğün törenleri de devam ediyor.Van İlimizin Özalp İlçesi Yukarı Dönerdere Köyümüzden muhteşem bir düğün haberini paylaşmak istiyoruz sizlerle.

1965 Yılında Şirin Beldemiz Uzungöl´den İskan olarak Dönerdere Köyümüze yerleşen hemşerilerimizden Mustafa Özbek(Hoçego)´nun torunu Yusuf Yarar ile Büşra Çalışır 09 Temmuz 2017 Pazar Günü Dönerdere Köyümüzde gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler./resimler/2017-7/12/0018111235728.jpgUzungöl Hediyelik Eşya Derneği Dernek Başkanı Mehmet Öztürk´ün ablasının torunu,Dönerdere Köyümüzün bir anlamda sosyal ve de kültürel anlamda her şeyi Sevgili Ayhan Özbek´in Ablasının oğlu yakışlıklı delikanlı Yusuf Yarar ile Büşra Çalışır´ın düğün törenine Trabzon,Bursa,İstanbul ve Van´dan yüzlerce davetli katıldı.

Yukarı Dönerdere Köyü Eski Mahallede gerçekleştirilen düğün törenlerinde gelin ve damadın düğüne katılan tüm davetliler ile yakından ilgilenmeleri düğüne katılan davetliler tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı.

Çaykara Gündem Ailesi olarak ömürlerinin en güzel,en anlamlı ve de en doğru kararlarını veren Genç Yavrularımız Sevgili Yusuf & Büşra Yarar  Çiftini bu anlamlı ve güzel kararlarından dolayı tebrik ediyor,genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.

İKİ KÜLTÜR BİR ARADA

Karadeniz Kültürü ile Doğu Anadolu Bölgesi Kültürünün bir araya geldiği ve de her iki kültürün motiflerinin nakış nakış işlendiği muhteşem bir düğüne tanıklık etti genç çiftlerin düğün törenine katılan misafirler./resimler/2017-7/12/0018464830167.jpgÖnce ev sahibi olarak Yukarı Dönerdere Köyünde yaşayan Gelin ve Damadın yakınlarının yöreye uygun oyunlarına tanıklık etti düğüne katılan davetliler.Birbirinden zengin ve de güzel oyunları ile hem kendileri eğlendiler hem de düğüne katılan davetlilerin gönüllerince eğlenmelerini sağladılar.

Sonra Damadın Annesinin yakınları yani Dönerdere Köyümüzde yaşayan Çaykara´lı hemşerilerimi,z sahne aldı düğünde.Hemşerilerimiz hem yöresel oyunlarda komşularına eşlik ettiler hem de Karadeniz Kültürünü Doğu Anadolu´ya taşımanın mutluluğunu ve de gururunu yaşadılar.

Damadın Dayısı Değerli Dostumuz Sevgili Ayhan Özbek ve de Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği Başkanımız Sevgili Mehmet Öztürk yönetiminde oynadıkları birbirinden güzel Karadeniz oyun havaları ile hem kendileri coştu hem de misafirlerin coşmalarını da sağlamış oldular.

HOÇEGO AMCA

Neler görüp neler yaşadı Sevgili Mustafa Özbek Abimizin o yorgun gözleri şu koca hayatta.1960´lı seneler.Uzungöl´de yokluk seneleri,kıtlık seneleri.Tarlada mısır,patates ve fasulyeden başka hiçbir şey yetişmez.Yetişen de ailenin karnını doyurmaya yetmez.

Sonra bir gün dediler ki İskan var.Devlet Uzungöl halkını İskan ediyor.Nereye mi?Hiç ismini bilmedikleri tanımadıkları ve de görmedikleri yerlere.Van iline bağlı Özalp İlçesinin Dönerdere Köyüne İskan yapılıyordu hemşerilerimiz.

Çaresiz gitmek zorundaydı Sevgili Hocego Mustafa Amcamız.Çoluğunu çocuğunu topladı ve de ekmek kavgası uğruna haritada ismini dahi bilmediği Van İlimize doğru yola çıktı Sevgili Hoçego Amcamız./resimler/2017-7/12/0019137643193.jpgDönerdere Köyünde 52.senesi Sevgili Hoçego Amcamızın.O yorgun gözleri neler yaşamadı ki Dönerdere Köyümüzde.Hem tarım hem de hayvancılık ile uğraştı senelerce Hoçego Amcamız.Çocuklarını önce okuttu sonra da büyüttü evlendirdi ve de çocuklarının da çoluk çocuğa karışmasına tanıklık etti onun o yorgun gözleri.

Dün düğününü yaptığı kızı Aynur´u da orada evlendirmişti seneler önce Hoıçego Amcamız.Kürt Köyüne gelin gitmişti Aynur kızımız.Ve de dün Kızı  Aynur´un oğlu Yusuf Yarar´ın düğün törenine de tanıklık etmişti Hoçego Amcanın  o yorgun yüreği.

Herkese nasip olmaz.Torununun mürüvvetini görmek ve de torununun mutluluğuna ortak olmak.Ama Mevla Hoçego Amcamıza bu güzelliği de nasip etmiş oldu.Ne mutlu ona.

Bu koca hayat kim bilir Hoçego Amcaya daha neler yaşatacak.Hepo birlikte bekleyip göreceğiz.Bu arada Sevgili Hoçego Amcamıza daha nice uyzun seneler ve de daha nice torun ve yeğen düğününe tanıklık etme dileklerimiz ile uzun ve sağlıklı bir yaşam dileklerimizi de iletmiş olalım.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Gurbette Düğün Başka Güzel

İlginizi Çekebilir