Gurbette Karne Heyecanı

Gurbette Karne Heyecanı

Van Özalp Dönerdere Köyümüzde Yaşanan Karne Heyecanını Haberimizde Sizlerle Paylaşıyoruz.

GURBETTE KARNE HEYECANI

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının 1. Dönemi 20 Ocak 2017 tarihinde tamamlandı.Tüm Ülke genelinde olduğu gibi Van İli Özalp İlçesi Dönerdere Köyümüzde de öğrencilerimiz karnelerini alarak 2 haftalık bir tatile girdiler.

İLK TÖREN İLKOKUL VE ORTAOKUL´DA

İlk karne töreni Yukarı Dönerdere İlkokulu ve Ortaokulunda gerçekleşti.Düzenlenen Törende konuşan Okul Müdürü Halil Alçiçek yorucu ve yoğun bir tempo ile geçen Eğitim Öğretim yılının birinci yarıyılının ardından öğretmen ve de öğrenciler ile güzel bir tat5i,li hak ettiklerini ifade etti.

/resimler/2017-1/31/1529527628489.jpg

Birinci Dönemde tüm sınıflarda olduğu gibi TEOG sınavlarına hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerine yönelik de çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını anımsatan Okul Müdürü Halil Alçiçek TEOG sınavlarında Özalp İlçe Birincisi olarak bu başarılarını taçlandırdıklarını ve de elde ettikleri bu başarının tüm yorgunluklarını unutturduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Okul İdaresi ve Öğretmenler tarafından öğrencilerin karneleri ve de ödülleri dağıtılarak Eğitim Öğretim Yılının Birinci yarı yılı tamamlanmış oldu.

BİR TÖREN DE LİSEDE

Bir sonraki karne töreni ise Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleşti.450 öğrencisi ile Eğitim Öğretim hayatına devam eden Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesinde karne dağıtımı için Okul Bahçesinde bir tören düzenlendi.

/resimler/2017-1/31/1530142472686.jpg

Törende kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Genel Başarılı ve de verimli bir Eğitim Öğretim yılını daha geride bıraktıklarını ifade etti.Öğrencilerinin sadece Akademik başarılarını önemsemediklerini bunun yanı sıra öğrencilerin sosyal ve de kültürel anlamda da gelişmelerini amaçladıklarını ifade eden Okul Müdürü Mehmet Genel bu anlamda düzenledikleri çeşitli faaliyet ve de etkinlikler ile öğrencilerini yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Bölgede yaşayan çocuklarımızın okumaktan başka şanslarının bulunmadığını bu yüzden de öğrencilerinin iyi birer Üniversite kazanabilmeleri için Öğretmen arkadaşları ile birlikte uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Müdür Mehmet Genel  özellikle 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenledikleri Mesleki Tanıtım etkinlikleri ile öğrencilere meslekleri tanıtmayı hedeflediklerini bu şekilde öğrencilerinin daha sağlıklı tercih yapmalarına imkan sağladıklarını ifade etti.

/resimler/2017-1/31/1530312785520.jpg

Özellikle 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik olarak Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarıyılında daha yoğun bir çalışma temposunun içine gireceklerini ifade eden  Okul Müdürü Mehmet Genel öğrencilerin iyi birer üniversite kazanabilmeleri adına her türlü gayreti sarfedeceklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra Öğrencilere karneleri ile birlikte teşekkür ve takdir belgeleri verilerek birinci dönem tamamlanmış oldu.



Anahtar Kelimeler: Gurbette Karne Heyecanı

İlginizi Çekebilir