Gurbette 12 Saat Süren Muhteşem Bir Düğün

Gurbette 12 Saat Süren Muhteşem Bir Düğün

Van Özalp Dönerdere Mahallesinde yaşayan Hemşerilerimizden Mustafa Zengin’in yakışıklı oğlu Evren Batman’dan Tuba Yakşi ile hayatını birleştirdi.

Genç çiftlerin ilk düğün törenleri 5 Ağustos 2021 Perşembe Günü Batman’da gerçekleştirildi. Genç Çiftlerin Düğün Törenleri ise 8 Ağustos 2021 Pazar günü Van İli Özalp İlçesi Dönerdere Mahallesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi.Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen Düğün törenine Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Genel,Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Özbek,Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Genel,Dönerdere Ortaokulu Müdürü Halil Alçiçek,Dönerdere İmam Hatibi Yaşar Genel ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Van dışından başta İstanbul,Bursa ve Uzungöl olmak üzere çok sayıda davetli Genç Çiftlerin Düğün Töreni için Özalp Mahallesinin yolunu tutarken Gelinin yakınları da Batman’da yoğun bir katılım ile gelerek genç çiftlerin mutluluklarını paylaştılar.Dönerdere Mahallesi düğün töreni için dolup taşarken mahallede ikamet eden Uzungöl’lü hemşerilerimizin dışarıdan gelen misafirlerini evlerine misafir edebilmek için tatlı koşuşturmaları paylaşma ve dayanışma duygularının en güzelinin yaşanmasına sebep oldu.

Özellikle Özalp İlçesinin diğer mahallesi olan Emek Mahallesinde yaşayan hemşerilerimizin de genç çiftlerin düğün törenlerine göstermiş oldukları yoğun katılım gözlerden kaçmadı. Damadın babası Mustafa Zengin’in   düğün boyunca düğün törenine katılan tüm misafirleri İle yakından ilgilendiği gözlerden kaçmadı.

Genç çiftlerin düğün törenlerinde Düğünün sahne yönetimi Selahattin Toprak tarafından gerçekleştirilirken Dönerdere Düğünlerinin vaz geçilmeyen ismi Sanatçı Nurettin Kahveci muhteşem kavalı ile birlikte sahne alarak yaklaşık 12 saat boyunca düğüne katılan davetlilerin saatlerce eğlenmelerini sağladı

TRAKTÖRLER EŞLİĞİNDE DÜĞÜN KONVOYU

Düğün Töreni öncesinde ağırlıklı olarak mahallede bulunan traktörler tarafından oluşturulan Gelin Damat konvoyunun mahalle içinde oluşturdukları güzel görüntü misafirler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Genç Çiftlerin Düğün Törenlerinde Dönerdere Gençleri hem yemek esnasında hem de salonun düzenlenerek düğüne hazır bir hale getirilmesi aşamasında birer arı gibi çalışarak paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini oluşturdular.

Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Genel tarafından okunan dua ile başlayan düğün töreni Misafirlere yemek ikramı ile devam etti ve  daha sonra Gelin ve damat giriş dansı eşliğinde salona davet edildi.

Yaş Pasta ve Takı Töreni ile devam eden düğün törenlerinde özellikle Takı Töreni esnasında düğüne katılan davetliler uzun kuyruklar oluşturarak gelin ve damadın mutluluklarına tanıklık etme ve onları kutlama mutluluğunu yaşadılar.

Genç Çiftlerin Düğün Törenlerinde eğlence tavan yaptı.Halkoyunlarını Dönerdere Mahallesinde en iyi şekilde temsil eden ve gençlere Halkoyunlarını sevdiren,Gençlere Halkoyunları konusunda hocalık yapan isim olan Ayhan Özbek yönetimindeki Dönerdere gençleri  oynadıkları birbirinden güzel oyun havaları ile misafirleri saatlerce eğlendirdiler.

Ankara misket,erik dalı,halay,kolbastı,sürmene sallaması,Uzungöl sallaması,düz horonu,atlama,sıksaray,can demirağa gibi onlarca oyun Ayhan Özbek yönetiminde ve Ayhan Özbek’in sahne performansı ile gençler ile birlikte büyük bir başarı ile oynandı.

Gündüz saat 12.00’da Başlayan düğün töreni gece saat 00.00’a kadar devam etti ve çekilen aile fotoğrafı ile genç çiftlerin düğün törenleri tamamlandı

Düğün Töreninin tamamlanmasının ardından ise Gece 00.30’da gerçekleştirilen muhteşem havai fişek gösterisi ile gökyüzü renk ve ışık bahçesine döndü

Çaykara Gündem Gazetesi olarak ömürlerinin en güzel,en anlamlı ve de en doğru kararlarını vererek evlilik kararı alanTuba & Evren Zengin çiftini bu anlamlı ve güzel kararlarından dolayı tebrik ediyor,Genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz



Anahtar Kelimeler: Gurbette Süren Muhteşem Düğün

İlginizi Çekebilir