Gurbette 48 Saat Süren Düğün Töreni

Gurbette 48 Saat Süren Düğün Töreni

Van Özalp Dönerdere Mahallesinde yaşayan hemşerilerimizden Kemal Öztürk ile Fatoş Kaymaz Dönerdere Mahallesinde gerçekleştirilen Kına ve Düğün Törenleri ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Genç çiftlerin Kına Törenleri 3 Eylül 2022 Cumartesi akşamı,Düğün Törenleri ise 4 Eylül 2022 Pazar Günü ve akşamı Dönerdere Mahallesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

Dönerdere Mahallesinin sevilen isimlerinden Yaşar Öztürk’ün Van 100. Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan oğlu Kemal Öztürk ile Özalp İlçesi Dağdeviren Mahallesinden Salih Kaymaz’ın dünyalar Güzeli kızları Fatoş Kaymaz yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen Kına ve Düğün Törenleri ile evlendiler.

48 SAAT SÜREN KINA VE DÜĞÜN

Genç çiftlerin Kına ve Düğün Törenleri iki gün boyunca devam etti.3 Eylül 2022 Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan Düğün Töreni 4 Eylül 2022 Pazar Gecesi saat. 00.00’a kadar devam etti.

YÜZÜNCI YIL ÜNİVERSİTESİ DÖNERDERE’YE AKTI

Genç çiftlerin düğün törenlerinde Van 100. Yıl Üniversitesi Devlet Hastanesi personeli tarafından yoğun bir katılım sağlandı.Damat Kemal Öztürk’ün bu hastanede çalışması sebebi ile mesai arkadaşları düğün törenine yoğun bir katılım göstererek arkadaşlarının mutluluklarını paylaştılar.

Mesai arkadaşları ayrıca salonun hazırlanmasından yemek dağıtımına programın gerçekleştirilmesinden fotoğraf çekimine kadar düğün töreninin her karesinde her aşamasında görev alarak örnek bir paylaşma modeli ortaya koydular.

GELİN VE DAMADIN ARKADAŞLARINDAN YOĞUN İLGİ

Genç çiftlerin düğün törenlerinde gelin ve damadın arkadaşlarının yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.Hem Kına hem de düğün törenlerine yoğun bir katılım gösteren gelin ve damadın arkadaşları birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde iki gün boyunca gönüllerince eğlendiler.

DÖNERDERE BİLDİĞİNİZ GİBİ

Paylaşma,dayanışma ve yardımlaşma konusunda her zaman herkese örnek olan aynı mahallede insanların tek bir aile mantığı ile yaşadığı,sevgi,saygı ve hoşgörünün tavan yaptığı ve  tabiri caiz ise dostluk ve kardeşliğin pekiştirilmesi anlamında Karadeniz insanının 50 sene önceki kültürünün hala yaşatılmaya devam ettiği Dönerdere Mahallesi sakinleri her düğün töreninde olduğu gibi zengin fakir,hatırlı hatırsız ayrımı yapmadan  çoluk çocuk tüm mahalle genç çiftlerin düğün törenlerine katılarak bir kere daha Dönerdere farkını ortaya koymuş oldular.

KINA TÖRENİ GÖZ KAMAŞTIRDI

3 Eylül 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen Genç çiftlerin Kına Töreni öncesinde öğle saatlerinde Dağdeviren Mahallesinde bulunan baba evinde Gelin Alma Töreni gerçekleştirildi.

Dönerdere Düğün salonunda gerçekleştirilen Kına Töreni yoğun bir katılım ile gerçekleşti.Kına Törenine katılan misafirler birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde saatlerce eğlenme imkanı yakaladılar.Gelin ve Damadın Giriş Dansı ile başlayan kına töreninin son bölümünde ise Kına Yakma merasimi gerçekleştirildi.

GELİN’DEN BORDO MAVİ SÜRPRİZ

Kına Töreninde gelin Fatoş Kaymaz tarafından damada ve misafirlere tatlı bir sürpriz gerçekleştirildi.Gelin Fatoş Kaymaz salona Trabzonspor Formasını giyerek çıkarken Şampiyon Trabzonspor türküsü ile damada güzel bir sürpriz yaptı.Gösterinin son bölümünde gelin tarafından söylenmen “Şampiyon Trabzonspor” sözü salonu alkış tufanına boğdu.

YÜZLERCE ARAÇLIK DÜĞÜN KONVOYU

4 Eylül Paza Günü öğle saatlerinde başlayan Düğün Töreninde yüzlerce araçlık bir konvoy oluşturuldu.Dönerdere ve Dağdeviren Mahallesi halkının traktörleri ile düğün konvoyuna eşlik etmesi ortaya renkli ve farklı görüntülerin çıkmasına vesile oldu.

GELİN DUALARLA SALONA ALINDI

Gelin ve Damat Düğün Salonunun kapısında Yukarı Dönerdere Mahallesi Cami İmamı Yaşar Genel tarafından okunan dualar ile düğün salonuna alındılar.

DÜĞÜNE KATILAN MİSAFİRLERE YEMEK İKRAMI

Damadın babası Yaşar Öztürk tarafından düğün törenine katılan tüm misafirlere düğün salonunda yemek ikramı gerçekleştirildi.Öte yandan Gelinin babası Salih Kaymaz ve Damadın babası Yaşar Öztürk’ün  kına ve düğün törenleri boyunca misafirleri ile yakından ilgilenmeleri misafirleri çok memnun etti.

HORON,HALAY VE OYUN HAVASI BİR ARADA

Genç  çiftlerin düğün törenlerinde horon başta olmak üzere halay,kolbastı,yöresel oyun olarak göz kamaştıran şemame gibi bir çok oyun hem gelin hem de damadın yakınları tarafından büyük bir ilgi ile oynadı.

İKİ BÖLGE TEK KÜLTÜR

Genç çiftlerin Düğün Törenleri Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesini tek yürek yaptı.Kimi zaman sahnede kaval ve kemençe eşliğinde horon oynandı.Bu güzel horona gelinin yakınları da eşlik ederek Karadeniz Kültürünü yaşadılar.Daha sonra sahnede yöresel oyun olarak bilinen şemame oynandı.Bu oyuna da Dönerdere Gençliği iştirak ederek bölge halkı ile birlikte eğlendiler.

Ve gençler hep birlikte şunu haykırdılar.

Biz burada kocaman bir aileyiz.Hem Karadeniz Kültürünü yaşatıyoruz hem de Doğu Anadolu Kültürünü yaşıyoruz.Kardeşlerimiz ile hep birlikte büyük bir uyum içinde yaşamımızı sürdürüyoruz.

YAŞ PASTA VE TAKI TÖRENİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Genç çiftlerin düğün törenlerinde yaş pasta ve takı töreni de göz kamaştırdı.Özellikle Takı Törenine katılan misafirler çok uzun kuyruklar oluşturarak hem gelin ve damadın mutluluklarını paylaştılar hem de muhteşem iki gün yaşadılar.

Genç çiftlerin hem Kına hem de Düğün Törenleri  iki gün boyunca öğle saatlerinde başladı ve gece yarılarında sona erdi.Her iki Program da program sonunda gerçekleştirilen Aile Fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak evlilik kararı ile birlikte ömürlerinin en mutlu,en güzel ve de en anlamlı kararlarını alan Fatoş & Kemal Öztürk çiftini bu anlamlı ve güzel kararlarından dolayı tebrik ediyor,genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: Gurbette Süren Düğün Töreni

İlginizi Çekebilir