Gurbette Tandırlar Depremzedeler İçin Yandı

Gurbette Tandırlar Depremzedeler İçin Yandı

Van Özalp Dönerdere Mahallesinde ikamet eden Çaykara’lı Kadınlar tandırlarında pişirdikleri ekmekleri Depremzede vatandaşlara gönderdiler.

6 Şubat 2023 Pazartesi sabahı Kahramanmaraş Merkezli olan ve 10 İlimizde etkili olan Deprem Felaketi ile ilgili Deprem Bölgelerine Ülkemizin her tarafından destek yağarken bir anlamlı destek de gurbette yaşayan hemşerilerimizden geldi.

Van Özalp Dönerdere Mahallesinde yaşamlarını sürdüren Çaykara’lı emektar kadınlarımız Mahalledeki tandırlarda pişirdikleri ekmekleri Deprem Bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza gönderdiler.

1965 Yılında Trabzon İli Çaykara İlçesinden Van Özalp Dönerdere Mahallesine İskan olarak giden Çaykara’lı hemşerilerimiz her zaman gösterdikleri Toplumsal Dayanışma ve duyarlılık örneğini son yaşanan deprem felaketinde bir kere daha gösterdiler.

Dönerdere Mahallesinde yaşamını sürdüren kadınlar Mahallede bulunan tandırda pişirdikleri lavaş ekmekleri poşetleyerek ve bayatlamalarını önleyerek depremzede vatandaşlarımızın tgaze bir şekilde tüketebilecekleri bir şekilde paketleyerek 10 İle ayrı ayrı gönderdiler.

Mahallede ikamet eden kadınlar adına gazetemize açıklamalarda bulunan Meltem Genel,toplumumuzun en önemli özelliklerden bir tanesinin paylaşma,yardımlaşma ve dayanışma olduğunu,toplumumuzun her kesiminden deprem bölgelerine inanılmaz destek yağdığını,Dönedere Kadınları olarak kendilerinin de bu çorbada tuzlarının olmasını istediklerini bu anlamda kadınlar el ele vererek her ailenin bir Depremzede aile için tandırda ekmek pişirerek Deprem Bölgesine gönderdiklerini ifade etti.

2011 Yılında aynı deprem felaketini kendilerinin yaşadığını ve tüm Türkiye’nin Van İlinin yardımına koştuğunu anımsatan Meltem Genel,şimdi destek sırasının kendilerine geldiğini imkanları ölçüsünde kendilerinin de Depremzede vatandaşlarımıza destek ellerini uzatmaya çalıştıklarını anımsattı.



İlginizi Çekebilir