Gürcü Öğrenciler Uzungöl´de

Gürcü Öğrenciler Uzungöl´de

Gürcistan´da Okuyan 5. Sınıf Öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Misafiri Olarak Dün Trabzon´a Geldiler.

Gürcü Öğrenciler Uzungöl´de.23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Ülkemizde bulunan ve Cumartesi Günü Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumunda gerçekleştirilecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenlerine katılacak olan Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Öğretmen ve Öğrencileri Trabzon´un Turizmdeki göz bebeği Uzungöl´e gezi düzenlediler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün misafiri olarak Ülkemizde bulunan 60 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu Çaykara Kaymakamımız Mustafa Gül ve Belediye Başkanımız Hanefi Tok´un girişimleri ile Çaykara İlçemizi ve Uzungöl´ü ziyaret ettiler./resimler/2016-4/21/1658139959488.jpgİlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali´nin  planladığı organizasyonun tüm giderleri yine Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı.

Öğrenciler 21 Nisan 2016 Perşembe Günü Uzungöl´ü ziyaret ettiler.Ziyarete Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Bildik,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdoğan Karakaş ve Bakiye Usta ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Öğretmen ve öğrenciler ilk olarak Uzungöl Ortaokulunu ziyaret ettiler.Buradan göl etrafında tur atmaya çıkan öğretmen ve öğrenciler daha sonra Uzungöl Migron Restaurant´ta öğle yemeklerini yediler.

/resimler/2016-4/21/1659471836327.jpgYemekten sonra Uzungöl Ortaokulu öğrencilerinin misafirlerine hoş bir sürprizi vardı.Uzungöl Ortaokulu Halk Oyunları ekibi misafirlerine muhteşem bir halk oyunları gösterisi sundu.

Gösterinin ardından misafir öğrenciler tarafından da bir halk oyunu gösterisi sunularak Uzungöl Orrtaokuluna teşekkür edilmiş oldu.

Yemek ve çay molasının ardından öğretmen ve öğrenciler Uzungöl İnan Kardeşler Alabalık Üretim çiftliğini ziyaret ettiler.Balıklar ile bolca resim çeken ve eğlenen öğretmen ve öğrenciler Uzungöl´ün değişik yerlerinde resimler çektikten sonra son olarak gölün üst tarafında bir hatıra fotoğrafı çektirerek bu anlamlı günü ölümsüzleştirmiş oldular./resimler/2016-4/21/1700121211775.jpgEtkinlikten sonra görüşlerini aldığımız İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Çaykara Kaymakamımız Sayın Mustafa Gül ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a hazırladıkları her projeye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Geçtiğimiz yaz mevsiminde Gürcüstan,Pıolonya ve Azerbeycan başta olmak üzere Yurt dışı ve Yurt içinden yüzlerce öğrenciyi Çaykara ve Uzungöl´de misafir yaptıklarını anımsatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali yaz mevsiminin yaklaştığı buı günlerde ise hazırladıkları çeşitli projeler ile hem yurt içinden hem de yurt dışından yüzlerce öğrenciyi Uzungöl´de misafir etmeyi oplanladıklarını ifade etti.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Gürcü Öğrenciler Uzungöl

İlginizi Çekebilir