Gürcü Öğrenciler Uzungöl´de

Gürcü Öğrenciler Uzungöl´de

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Dolayısı İle Ülkemizde Bulunan Gürcü Öğrenciler Uzungöl´ü Ziyaret Ettiler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün misafiri olarak Ülkemizde bulunan ve Gürcüstan´dan gelen öğretmen ve öğrenciler 22 Nisan 2017 Cumartesi Günü Uzungöl´ü ziyaret ettiler./resimler/2017-4/24/1049488507149.jpg21 Nisan Cuma Günü İlimize gelen misafir öğrenciler Trabzon ilimizde 4 gün kalacaklar.İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Trabzon Merkezde ikamet eden öğrenciler arasında paylaştırılan ve de evlerde misafir edilen Gürcü öğrenciler ve öğretmenleri İlimizde kalacakları  4 gün boyunca  hem 23 Nisan coşkusunu yaşayacaklar hem de İlimizin tarihi ve turistik yerlerini gezecekler.

GÜRCİSTAN ACERA CUMHURİYETİNDEN GELİYORLAR

Gürcistan Acera Cumhuriyeti Batum Çeda Sanat Okulundan 32 Öğrenci ve de 5 öğretmen ile birlikte ilimize gelen öğretmen ve öğrenciler 25 Nisan Salı Günü Ülkemizden ayrılacaklar

22 NİSAN´DA UZUNGÖL´DE

Öğretmen ve Öğrenciler 22 Nisan Cumartesi Günü Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´ü ziyaret ederek gönüllerince bir gün yaşadılar.

Öğrenciler Uzungöl´de ilk olarak Sırandağı Mezrasına çıktılar ve buradan Uzungöl´ü kuş bakışı seyretme imkanına sahip oldular./resimler/2017-4/24/1051393509324.jpgDaha sonra barajlar bölgesinde bolca hatıra fotoğrafı çeken öğretmen ve öğrencilerimizin mutlulukları gözlerinden okundu.

İnan Kardeşler Alabalık ve Üretim Çiftliklerini de ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler burada alabalığın üretimi hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Uzungöl´de çarşı turu yapan öğretmen ve öğrenciler ayrıca oyun parkurunda oynayarak çocukluklarını yaşamış oldular.

Son olarak gölün etrafında gezinti yapan Gürcü Öğrenciler zaman zaman enstümanları ile Gürcü Türküler okumayı da ihmal etmediler.Turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Gürcü Öğrenciler kendilerini dinleyen misafirlere birer mini konser de verdiler.

Daha sonra Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından öğrencilere Sezgin Otel´de öğle yemeği ikramı yapıldı.Karadeniz mutfağını çok beğenen öğretmen ve öğrenciler akşam saatlerinde Uzungöl´den ayrıoldılar

UZUNGÖL´Ü ÇOK SEVDİK

Uzungöl´ü çok sevdiklerini ifade eden öğretmen ve öğrenciler Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen bu organizasyonda başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hızır Ayan olmak üzere tüm görevlilere teşekkür ettiler./resimler/2017-4/24/1053052885966.jpgCoğrafi yapı bakımından yaşadıkları bölge ile Karadenizin birbirlerine çok benzediğini ifade eden öğretmen ve öğrenciler ancak burada tabiatın daha canlı ve güzel olduğunu burada yaşamanın insan için büyük bir şans olduğunu ifade ettiler.

ÇAMURALİ-EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında Gürcü Öğrencileri Uzungöl´de ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Misafir Öğrencilerimizin Uzungöl´de mükemmel bi,r gün geçirdiklerini ifade eden İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali misafir öğrencilerimizin yemek organizasyonunu üstlenen Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a teşekkür etti.

12 Ay boyunca Uzungöl´de ve de Çaykaramızın diğer yörelerinde binlerce öğrenciyi ağırladıklarını ve de konaklamalarını sağladıklarını ifade eden Müdür Çamurali bu anlamda kendilerine her zaman destek olan tüm Yöneticilerimize ve de İşletme sahiplerine Çaykara Halkı Adına teşekkür etti.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Gürcü Öğrenciler Uzungöl

İlginizi Çekebilir