Güroymak´lı Öğrencilerimiz Uzungöl´de

Güroymak´lı Öğrencilerimiz Uzungöl´de

Milli Birlik ve Kardeşlik Derneğimizin Organizasyonu İle Bitlis Güroymak´lı Öğrencilerimiz Çaykara´ya Geldiler

Bitlis İli Güroymak İlçesinden gelen 100 öğrenci ve 13 öğretmen üç gün boyunca Uzungöl´de misafir ediliyor.

Uzungöl´de bulunan ve Başkanlığını Turizmci Ali Zeyrek´in yaptığı Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği tarafından Çaykara Belediyesi,Çaykara Kaymakamlığı ve Uzungöl Muhtarlığı ile birlikte Organize edilen ?Gönül Elçileri Projesi? kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor./resimler/2017-5/19/0911416911068.jpgÇaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanı Çaykara´lı Hemşerimiz  Ufuk Özen Alibeyoğlu,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Derneğimizin ortak olarak planladıkları Proje kapsamında öğrencilerimiz 18 Mayıs 2017 tarihinde iki otobüs ile Çaykara´ya geldiler.

İLK PROGRAM İMAM HATİP´TE

Öğrenci ve öğretmenlere yönelik olarak ilk olarak Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.Okulda bulunanZ Kütüphaneyi gezen ve de okula hayran kalan öğrenciler daha sonra ise okulun bölümlerini gezdiler.

UZUNGÖL´DE MUHTEŞEM BİR GÜN

Daha sonra Karadeniz Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl´e giden öğretmen ve öğrencilere Uzungöl´de ilk olarak öğle yemeği ikramı yapıldı.Soğuk havaya rağmen akşam saatlerine kadar Uzungöl´de gezen ve de gönüllerince eğlenen öğretmen ve öğrenciler Uzungöl´ün muhteşem doğa güzelliğine hayran kaldılar./resimler/2017-5/19/0912279412025.jpgSEZGİN OTEL´DE YEMEK VE ORGANİZASYON

Öğretmen ve öğrenciler daha sonra akşam yemeği için Sezgin Otel´e geçtiler.Sezgin Otel´de düzenlenen Programa Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu  ve öğrenciler katıldılar.

ALİ ZEYREK-BİZ BİR BÜTÜNÜZ

Ülkemizin bir doğa cenneti olduğunu ve de Ülkemizin neresinde yaşıyor olursa olsun herkesin kardeş olduğunu ifade eden Turizmci Ali Zeyrek Güroymak´tan gelen öğrencilerimizi Uzungöl´de misafir etmekten onur duyuyoruz dedi.

TAHAN-GÖZLERİNİZDEKİ IŞIĞI GÖRÜYORUM

Çocukların Ülkemizin en önemli değerleri olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan Güroymak´tan gelen öğrencilerimizi Uzungöl´de ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

ÇAMURALİ-ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK

Her yıl Ülkemizin değişik yerlerinden gelen binlerce öğrencimizi Turizmcilerimizin desteği ile Çaykara İlkçemizde misafir ettiğimizi ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali bu gün ise Güroymak´tan gelen öğretmen ve de öğrencilerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi./resimler/2017-5/19/0912591756307.jpgTOK-SİZLER BİZİM EN ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZSİNİZ

Ülkemizin her yönü ile bir doğa cenneti olduğunu ve de bu gün bir başka doğa cenneti olan Güroymak´tan gelen yavrularımızı misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da  bu cennet vatanımızda huzur ve barış içerisinde yaşamaya devam edeceğimizi ifade etti.

ÇELEBİ ?HERKESE TEŞEKKÜRLER

Karadeniz´de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade eden Güroymak Güzelli Ortaokulu Müdürü Seyit Ali Çelebi Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

MUHTEŞEM BİR HALAY

Uzungöllü Sanatçı Erol Akyüz´ün çaldığı oyun havaları eşliğinde öğretmen ve öğrencilerimiz gönüllerince eğlenirken özellikle halay oyununa Başkan Hanefi Tok ve İlçe Başkanı Temel Şimşek´in de eşlik etmeleri gözlerden kaçmadı.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlenen öğretmen ve öğrenciler daha sonra Derneğimizin Organizasyonu  çerçevesinde otellerine yerleştirilerek dinlenmeye çekildiler.

BU GÜN TRABZONDALAR

Öğretmen ve Öğrencilerimiz bu gün Trabzon´a gidiyorlar.Trabzon İlimizde bulunan tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecek olan öğrencilerimiz ayrıca Deniz Otobüsü ile de bir Trabzon turu yapacaklar.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir