Halk Eğitim Merkezinden Muhteşem Sergi

Halk Eğitim Merkezinden Muhteşem Sergi

Çaykara Halk eğitim Merkezi Tarafından Açılan Yıl Sonu Öğrenme Şenliği ve Yıl sonu El Sanatları Sergi Açılışı Gerçekleştirildi.

HALK EĞİTİMDEN MUHTEŞEM SERGİ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Öğrenme Şenliği ve Yıl sonu El Sanatları  Sergisi açıldı.2018-2019 Döneminde Kursiyerler tarafından üretilen birbirinden güzel muhteşem ürünler hem Protokol Üyelerinin hem de Çaykara Halkının beğenisine sunuldu

Halk Eğitim Merkezi  Öğrenme Şenliği ve Yıl sonu el sanatları Açılış Sergisine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu´nun Eşleri  Sevcan Zorluoğlu,Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Halk Eğitim Merkezi Müdürü  Numan Tuncer,Daire Amirleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

/resimler/2019-5/21/1447572911300.jpg

Kurslarımıza katılan Kursiyerlerimizin Üretime aktif olarak katılabilmeleri amacı ile önce öğrenmeleri daha sonra ise  üreterek hem ailelerine hem de topluma faydalı bireyler olarak kursları tamamlamalarının amaçlandığı Kurslarımızda Kursiyerlerimizin hazırladıkları ürünler adeta göz kamaştırdı.

AÇILIŞ PROTOKOL ÜYELERİNDEN

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Öğrenme Şenliği ve Yıl sonu El Sanatları  Sergisi  Açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu´nun Eşi Sevcan Zorluoğlu,Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından gerçekleştirildi.

/resimler/2019-5/21/1449077600074.jpg

Protokol Üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesinin ardından Hediyelik Eşya stantları tek tek ziyaret edildi.

Kursiyerlerin sene boyunca büyük emek vererek ortaya çıkardıkları birbirinden güzel ürünler Yıl Sonu Sergisini adeta bir çiçek bahçesine çevirdi.

/resimler/2019-5/21/1452245416465.jpg

Çaykara Kültüründen esintilerin de yer aldığı sergide geçmiş yıllarda Çaykara insanımızın günlük hayatının bir parçası olan şimdi ise unutulmaya yüz tutmuş olan yayık,süt çekme makinesi,elek ile mısır unu eleme gibi bir çok kültürel aktivite de Sergilenerek insanlarımıza kültürümüz anımsatıldı.

Her etkinlik stantını büyük bir itina ile gezen Başkan Zorluoğlu´nun Eşleri Sevcen Zorluoğlu,Kaymakam Salih Çiğdem Ve Belediye Başkanı Hanefi Tok üretilen ürünler ile ilgili kursiyerlerden bolca gibi aldılar.

/resimler/2019-5/21/1454253856466.jpg

Kursiyerlerimiz tarafından çok büyük emekler ile üretilen ürünler Protokol üyeleri tarafından da çok beğenildi.

Üretilen Tüm Ürünleri çok beğenen Belediye Başkanı Zorluoğlu´nun Eşi Sevcan Zorluoğlu özellikle kola kapakları kullanılarak üretilen çantaları çok beğendi.

Gerçekleştirilen bu çalışma ile geri dönüğşüme gitmesi gereken kapakların büyük emekler verilerek yeniden üretime kazandırıldığını ifade eden Sevcan Zorluoğlu bu çalışmanın son derece önemli olduğunu ve Ulusal Düzeyde tanıtılması gerektiğini ifade etti.

/resimler/2019-5/21/1456167608501.jpg

TURCER-HEM ÖĞRENMELİ HEM DE ÜRETMELİYİZ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi olarak 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Çaykara İlçemizin değişik Mahallelerinde çeşitli Kurslar açtıklarını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Numan Tuncer  Kurslarımızda görev alan Öğretmen Arkadaşlarımıza ve de kar kış yağmur,çamur demeden kış boyunca kurslara devam eden ve de hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerini bu gün Çaykara İnsanımızın beğenisine sunan Tüm Kursiyerlerimize teşekkür etti.

/resimler/2019-5/21/1458097141971.jpg

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Halkımızın yeni şeyler öğrenmesine ve de kendilerini geliştirmelerine çok büyük bir önem verdiklerini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Numan Tuncer artık Halkımızın öğrendiği bu yeni davranış ve becerileri Üretim aşamasına getirerek hem aile hem de Ülke Ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini bu yüzden de bu sene hazırlanan Tüm Kurslarımızın Öğrenme Şenliği coşkusu ile hazırlandığını sözlerine ekledi.

SERGİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Halk Eğitim Merkezi 1 ve 2. Katında açılan Yıl Sonu Sergisi tabiri caiz ise adeta göz kamaştırdı.Kursiyerlerimizin bir sene boyunca büyük bir emek vererek ortaya çıkardıkları birbirinden güzel ürünler adeta ziyarete gelenlerin gözünün pasını sildi.

Giyimden süs eşyasına,yatak örtüsünden masa örtüsüne kadar aklınıza gelemeyecek yüzlerce ürünü büyük bir ustalık ile işleyen fedakar kadınlarımızın ürettikleri muhteşem ürünleri herkesin mutlaka görmesini tavsiye ediyoruz.

KURS ÖĞRETMENLERİMİZ

2018-2019 Yılı Çaykara Halk Eğitim Merkezi  Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu El Sanatları Sergisinde  görev alan Öğretmenlerimiz:

FORODİGO VEYSEL SOMUNCU

AHŞAP İŞLERİ MUSA KÖROĞLU

KIRKYAMA VE GİYİM MERYEM DEMİR

EL NAKIŞLARI ZEYNEP TERZİ

EV TEKSTİLİ & MEFRUŞAT AYŞEGÜL SAYAR

EL SANATLARI AYŞEGÜL AYAL

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ SELVET ÇELEBİ

TARIMSAL FAALİYETLER ERSİN YAVUZ BİRKAN ? ENGİN PEHLİVAN

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK MERVE GENÇ



İlginizi Çekebilir