Hasan Erol ve Meslek yüksekokulu!

Hasan Erol ve Meslek yüksekokulu!

Çaykara Yüksekokul istiyoruz Platformu Başkanı Seyyit Türker´in kaleme aldığı,? Hasan Erol ve Meslek Yüksekokulu? adlı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Çaykara Yüksek Okul istiyoruz Platformu Başkanı Seyyit Türker´in kaleme aldığı,? Hasan Erol ve Meslek Yüksekokulu? adlı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz. 

Rahmetli olduğu 1986 yılından bu yana 33 yıl geçti. Köylümüz rahmetli Hacı Hasan Erol amcayı hem yâd etmek hem de yeni nesillere tanıtmak adına bu yazıyı kaleme alıyorum. Derdim sıkıntım 4 yıldır her türlü onayları alınıp bir türlü öğretime açamadığımız Çaykara Meslek Yüksek Okulu serüvenimize birazda buradan bakabilmek. 

Hasan Erol amcamız anne ve babadan yetim büyüdü, Yokluk ve savaş yıllarında tek başına kaldı, güçlü sağlam karakteriyle eğitimi olmamasına rağmen Çaykarada hep denge insanı oldu, küskünleri barıştırdı, kamuya ait bütün meselelerde hep inisiyatif aldı ve o zor şartlarda çok büyük işler başardı. Çaykaranın ilçe oluşunun ilk mimarlarından, ilk belediye başkanı ve daha sonra il genel meclis üyeliği, tabi öncesinde de CHP Çaykara İlçe Başkanlığı, Tek başına çıkmış olduğu hayat yolculuğunda eşleri evlatları ve torunları olarak Allah kendisini 72 kişilik büyük bir ailenin reisi yaptı. 

O zor günlerde dini tedrisatın gizlice okutulduğu zamanlarda kuzeni Hacı Hasan Efendiye kol kanat oldu, medresesine, icazet törenlerine evini açtı, yüzlerce gerçek İslam Âlimlerinin yetişmesine vesile oldu. En büyük özelliği orta yol bulma adına hep onun hakemliğine başvurulmasıydı. Çok kararlı sözünün eri ve söz verdiği her şeyi imkânları nispetinde yapmaya çalışan bir büyüğümüzdü. Bunları niçin yazdım derseniz, bugün Çaykaramızda bir Hacı Hasan Erol modeline ihtiyacımızın olduğunu tespit etmiş durumdayım. Çok zenginlerimiz var ama Çaykara için biraz arka plandan izleyici konumundalar. Dört yıldır bütün işlemleri tamamlanmış, müdürü ve genel sekreteri atanmış, arsası ve mimari çizimleri hazır olan bir yüksekokul inşaatını yapamadık. 

Bu ayıp bize yeter, EĞER HACI HASAN EROL Amcamız yaşasaydı, aynen İmam Hatip okulunu yaptığı gibi bu yüksekokul inşaatınızda en kısa zamanda yapardı, kimselerde onu kırmazdı. Uzungöl gibi marka bir turistik merkezimizi yıllık 4 milyon ziyaretçiyi ve 200 milyon dolarlık gelirleri eğer bugün konuşabiliyorsak, âmâ maalesef restoranlarında komilerin olmadığı, otellerinde aşçı ve yöneticilerin çalışamadığı gerçeğini göz önünde bulundurursak, açılacak bu yüksekokulun ilçemize ve ilçe ekonomisine faydalarını saymakla bitiremem. En büyük eksiğimiz Rahmetli Hacı Hasan Erol gibi risk alan, inisiyatif kullanan gerçek kanaat önderlerinin artık Çaykarada olmayışı, bu vesile ile Hasan Erol amcamıza tekrar Allah tan rahmetler diliyorum. Umarım yazımı okuyan büyüklerimiz biraz düşünürler, her şeyin para olmadığı ve gelecek nesillere iyi ahlak yüksek eğitimli ve çevre bilinci olan iyi bir gelecek bırakmak dileklerimle....

www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler: Hasan Erol Meslek yüksekokulu
Zeki Albayrak
12.09.2019 07:38:03
Kaleminize, yüreğinize sağlık. Herkes bir şekilde Çaykara´ya hizmet etmeli. Kimi dualarıyla Kimi kalemiyle kimi yüreğiyle kimi de malıyla mülküyle.

İlginizi Çekebilir