Hatay'ın Hayta'lı Dondurmasını Çaykara'da Depremzede Öğrenciler İçin Hazırladılar

Hatay

Çaykara İlçesinde öğrenim gören Hatay’lı öğrenciler için Hatay İlinin meşhur dondurması olan Haytalı Dondurma hazırlanarak öğrencilere ikram edildi.

Depremden sonra Çaykara İlçesine gelen ve aileleri Hatay’a dönmesine rağmen Çaykara İlçesindeki öğrenci Yurtlarında kalarak öğrenimlerine devam eden Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çaykara Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrenciler için geçtiğimiz hafta Kaymakam Muhammet Güzel’in de katılımı ile bir iftar organizasyonu gerçekleştirildi.

İftar Organizasyonunda Depremden zarar gören öğrenciler Çaykara’lı diğer öğrenci arkadaşları ile sohbet ederken Şimdi bir Haytalı dondurma olsa da yesek şeklinde şaka yapmışlardı.

Yan masada oturan ve öğrencilerin bu konuşmalarını duyan Kaymakam Muhammet Güzel öğrencilere Haytalı Dondurmanın ne olduğunu sordu.Öğrenciler de bu dondurmanın sadece Hatay yöresinde yapıldığını ifade ettiler.

Bunun üzerine Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile görüşen Kaymakam Güzel öğrencilerin bu taleplerinin nasıl yerine getirilebileceğini görüştü.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Somuncu Hatay ile iletişime geçerek Haytalı Dondurma siparişi vermek istedi.Ancak dondurma usrtaları bu dondurmanın Hatay’dan Trabzon’a getirilebilmesi için derin dondurucusu olan özel bir araca ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiler.

Bunun üzerine harekete geçen Şube Müdürü Veysel Somuncu Hatay’lı ustalardan dondurma tarifini aldıktan sonra Hatay’dan Dondurma  malzemesini sipariş vererek çalışmaya başladı.

4 Gün gibi kısa bir sürede Dondurmayı hazırlayan Şube Müdürü Veysel Somuncu dondurmayı öğrencilerin beğenisine sundu.

Öğrencilerin taleplerinden sadece 4 gün sonra 13 Nisan 2023 Perşembe akşamı Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphanesinde hem depremzede öğrencilere hem de okulda ETÜT çalışmalarına katılan diğer öğrencilere Haytalı Dondurma ikramı gerçekleştirildi.

Haytalı Dondurma ikramına Çaykara Kaymakamı Muhammet güzel,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve çalışmanın Mimarı Veysel Somuncu da katıldı.

Karşılaşmış oldukları tatlı sürpriz ile memleketlerinden binlerce KM uzakta Haytalı Dondurma ile karşılaşan Hatay’lı öğrenciler hem teşekkür ettiler hem de şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara İlçesi olarak Depremin ilk anından bu yana Çaykara İlçesi olarak yoğun bir tempo içinde depremden zarar gören misafirler için çalıştıklarını,Çaykara insanının tüm yüreği ile depremzede vatandaşlara evini ve sofrasını açtığını ifade etti.

Depremzede öğrencilerin Çaykara’lı arkadaşları ile sohbet ederken Haytalı Dondurmadan söz ettiklerini anımsatan Kaymakam Güzel,İlçe milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve Şube Müdürü Veysel Somuncu’nun katkıları ile öğrencilere bu tatlı sürprizi gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Hatay’dan gelen Depremzede öğrencilerden Asya Yanmaz ise Çaykara İlçesinde yaklaşık iki aydır aileleri ile birlikte mükemmel bir şekilde ağırlandıklarını,ailelerinin memleketlerine döndüklerini ancak kendilerini Çaykara İlçesinin Eğitiminin mükemmel olması sebebi ile Çaykara İlçesinde kalmaya devam ettiklerini ifade etti.

Arkadaşları ile şakalaşırken Haytalı Dondurma olsa da yesek şeklinde bir şaka yaptıklarını anımsatan Öğrenci Asya Yanmaz,Kaymakam Beyin bu şakalarını duyduğunu,kendilerine tatlı bir sürpriz yaparak Hatay’ı Çaykara’ya taşıdığını,Haytalı Dondurmayı tutturmanın çok zor olduğunu bu dondurmayı Hatay’da bile bir çok ustanın tutturamadığını,ancak Şube müdürü Veysel Somuncu’nun dondurmayı mükemmel bir şekilde tutturarak Çaykara’lı arkadaşları ile birlikte paylaşmalarını sağladığını ifade etti.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir