Haydi, Çaykara Turnalı Şenliklerine

Haydi, Çaykara Turnalı Şenliklerine

Geleneksel Olarak Düzenlenen Turnalı Yayla Şenliklerinin Bu Yıl On Üçüncüsü 13 Ağustos Pazar Günü Gerçekleştiriliyor.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Turnalı Yaylası Geleneksel Yayla Şenlikleri bu yıl  on üçüncüsü ile Çaykara´lı hemşerilerimizin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

13  Ağustos Pazar Günü Çaykara Halkı olarak Hepimiz Turnalı Yaylasında olacağız ve de hemşerilerimizin o tatlı heyecanlarına bizler de elimizden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya çalışacağız. Bu yıl on üçüncüsü düzenleniyor.Üstelik de 13 Temmuz tarihinde.İki 13 rakamını bir araya getirmeyi başarmış Organizasyon Komitemiz.

Öncelikle bu güzel Organizasyonun Çaykara İlçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Karaçam Muhtarımız Sayın Celal Sivaz olmak üzere herkese Çaykara Halkı adına teşekkür etmeyi bir görev kabul ediyorum.

Bir Şenlik ya da festivali 13 sene yapabilmek ve de bunu geleneksel hale getirebilmek hiç de kolay değil Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Üstelik de bunu  bir yaylada başarabilmek çok daha zordur.

Biz toplum olarak hep şunu yaparız. Arabamıza atlar.Şenlik yerine gider.Gönlümüzce eğlenir, her gün televizyon ekranlarından izlediğimiz Sanatçılarımızın okudukları muhteşem türküler eşliğinde ömrümüz boyunca unutamayacağımız muhteşem bir gün yaşayarak akşam saatlerinde evimize döneriz.

Peki hangimiz gittiğimiz festivalin sahne arkasını düşünüyoruz.O festival bizim eğleneceğimiz hale gelene kadar acaba hangi aşamalardan geçiyor.

Öncelikle altyapı sorununu çözmek zorundasınız iyi bir festival için. Onbinlerce insanın geleceği bir festival için tuvalet sorununu çözmek durumundasınız.Su sorununu çözmek durumundasınız.

Sahnesidir, ses düzenidir, ışıklandırmasıdır. Ve daha aklımıza gelmeyen onlarca soruna çözüm bulmak zorundasınız festival başlamadan.

Ve de o her gün televizyondan izlediğimiz ve de çok sevdiğimiz sanatçılarımız.Acaba onları Turnalı Yaylasına getirmek için ne kadar enerji harcanıyor bunu hangimiz düşünüyoruz.

13 Ağustos Pazar Günü Onay Şahin, Âdem Ekiz, Nuray Aksoy, Enver Çakıral, Metin Aslan, Nasrullah Sıvaz, Eçinos, Yusuf Öztürk, Mustafa Kuvvetli, Erkan Kabaoğlu, Süleyman Ağırman, Turan Kamberoğlu müzik severler ile buluşacaklar ve de onlara muhteşem bir Pazar günü yaşatmış olacaklar.

Evet Şenlik ya da festival düzenlemek kolay değil sevgili Çaykara Gündem Dostları?Ancak Karaçam Muhtarımız Sevgili Celal Sivaz Abimiz o kocaman yüreği ile tüm bu sorunların hepsini çözmüş.

/resimler/2017-8/10/1208477985320.jpgAltyapısını hazırlamış.Turnalı Yaylamız o muhteşem doğal güzelliği ile 13 Ağustos Pazar Günü misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Geçen gün muhtarımız ile sohbet ediyoruz.Hocam diyor bana Muhtarımız.Tüm Dostlarımızdan Allah Razı olsun.Herkes elimizden tuttu.Ben kendi programımı yapmıştım diyor muhtarımız.Eğer bize destek verecek kimse bulamasaydım koyunlarımı satacak ve de ben insanlarımız için bu festivali yine yapacaktım.

Ancak Dostlarımız sağ olsun. Onların sayesinde bu muhteşem festivali yapıyoruz diyor Celal Sivaz Muhtarımız.

Hayatın bana öğrettiği gerçek şu Sevgili Çaykara Gündem Dostları..Bir insan bir şeye inanır ve de inandığı şeyler için bıkmadan,yorulmadan mücadele ederse bir gün mutlaka amacına ulaşiacaktır.

İşte Sevgili Celal Sivaz Muhtarımız. İnanmış,mücadele etmiş ve de 13 sene önce bir çoğumuzun adını ya da yerini dahi bilmediğimiz Turnalı Yaylamızı Çaykara İlçemizin en önemli ve de en popüler yaylalarından bir tanesi haline getirmiş.

Tebrik ederiz Sevgili Muhtarım.Çaykara Halkı olarak bizim de en önemli görevimiz 13 Ağustos Pazar Günü yanında yer alarak vermiş olduğun bu anlamlı ve güzel mücadelede seninle birlikte hareket edeceğiz.Haydi Bakalım Çaykara.Görev başına. 13 Ağustos Pazar Günü Turnalı Yayla Şenliklerinde buluşuyoruz.

Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir