Hayırsever İşadamı Meriç'ten Solaklı Deresi Çocuklarına 12 Tablet

Hayırsever İşadamı Meriç

Uzungöl’de Turizmcilik yapan Hayırsever İş Adamı Yusuf Meriç tarafından Solaklı Deresi Çocukları için başlatılan Tablet bağışı kampanyasına 12 adet tablet bağışı gerçekleştirildi

Uzungöl’lü Genç İş Adamları Okan İnan,Yetkin İnan ve Engin Akyüz tarafından yürütülen “Solaklı Deresi Çocukları İçin Tablet Bağışı Kampanyasına” anlamlı bir destek de İş Adamı Yusuf Meriç tarafından gerçekleştirildi.

Hayırsever İş Adamı Yusuf Meriç tarafından kampanyaya 12 adet tablet bilgisayar desteği gerçekleştirildi.

Dünya görüşünün  iyilik ölmemeli ihtiyaç sahipleri sahipsiz kalmamalı olduğunu ifade eden İş Adamı Yusuf Meriç ömrü boyunca insanlara faydalı olan çalışmaların içerisinde yer aldığını bundan sonra da yer almaya devam edeceğini ifade etti.

YUSUF MERİÇ’İ TANIYALIM

1969 Yılı  ekim ayında Trabzon Of Sivrice köyu eski ismi ( kuruç ) ta dünyaya geldi. İlk okul 2. Sinifa kadar köyünde bulunan ilk okulda okuyan Yusuf Meriç,  kalan kısmı için 1975 yılında İstanbul Etiler de Orgeneral Kamil Güzey ilk okulunda okudu. 5. Sınıf bitince rahmetli Aşık Mehmet Kutlu hocanın  talebesi Mecidiyeköy merkez camii imami Celal Muratoğlu’ndan 11 ayda hafızlık yaptı ve akabinde Ankara’da hafızlık sınavında derece yaparak Hafızlık diplomasını aldı. Hafızlık, Arapca, Fıkıh ,Tefsir dersleri alan Yusuf Meriç Ortaokul dışarıdan tamamlayarak eğitim hayatına devam etti.

Liseyi  yine İstanbul Etiler lisesinde okudu. Bir yandan  liseye giderken babasının  inşaatlarında ustalara yardımcı olarak iş hayatına atıldı.
Lise bitince İş adamı olan babasının   firmasında belediye islerini takip ve inşaatların kesin hesaplarına bakmaya başladı.

1991 yılında askerliğini Adapazarı’nda yaptı.Askerlik  dönüşünde 1993 yılında evlendi ve Müteahhitlik mesleğinde kat karşılığı  binalar yapmaya başladı. Memleket sevgisi dolayısı  ile Çaykara Uzungöl mahallesinde Meriç Otel adında  100 yataklı otel yaptı ve işletmeye açtı.

Bugünkü ticaret kaynaklarının ana sermayesini Uzungöl yaylalarında Peynir ,yağ toplayarak ticareti gerçekleştirdiklerini ifade eden İş Adamı Yusuf Meriç bu anlamda  Uzungöl’e ve Uzungöl insanına minnet borçlu olduklarını ifade etti. İş Adamı Yusuf Meriç Halen İstanbul Sisli ilçesinde gayrimenkul sektöründe otel yurt ve daireler yaparak  yatırımlarına devam etmektedir. Evli 5 çocuk babasıdır. Dünya görüşünün  iyilik ölmemeli ihtiyaç sahipleri sahipsiz kalmamalı olduğunu ifade eden İş Adamı Yusuf Meriç ömrü boyunca insanlara faydalı olan çalışmaların içerisinde yer alacağını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir