Hemşehrimiz Mehmet Okutan Doçent oldu

Hemşehrimiz Mehmet Okutan Doçent oldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Mehmet Okutan Doçentlik sınavını başarı ile tamamlayarak Doçent unvanı aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri bölümünde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Okutan akademik kariyerini tamamlayarak, Doçent olma unvanına kavuştu. 1982 Yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi´nde ?Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması Ve Ekonomisi? Anabilim Dalı´nda lisans eğitimini tamamlayan Okutan, 1988 Yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde ?Okul Müdürlerinin İnsan İlişkileri Yeterlikleri? konulu tezi ile yüksek lisans, 1996 yılında aynı Üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde ?İlkokullarda Kurum Teftişinin Değerlendirilmesi? konulu tezi ile ?Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi? Anabilim Dalı´nda doktora eğitimini tamamladı.  KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri bölümünde yıllardır görev yaparak yetiştirdiği binlerce öğretmen adaylarıyla eğitime büyük katkı sunan Okutan, ayrıca yayınlanmış çok sayıda bilimsel çalışmaları ve gazetelerde yazdığı makaleler bulunuyor. Doçentlik unvanını, fakültede düzenlenen törenle alan Okutan, yaklaşık 2 ay önce Çaykara Meslek Yüksekokulu müdürlüğüne atanmıştı.  

Doç. Dr. Mehmet OKUTAN Kimdir?

1956 Yılında Çaykara´da doğdu. İlk ve ortaokulu Çaykara´da, liseyi Rize´de bitirdi. Yükse öğrenimini Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü´nde 1977 yılında bitirdi. Aynı yıl Çaykara İmam-Hatip Lisesi´nde Stajyer Türkçe öğretmeni olarak göreve başladı.  1982 Yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi´nde ?Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması Ve Ekonomisi? Anabilim Dalı´nda lisans tamamladı. 1977-1985 yılları arasında çeşitli ilk ve orta dereceli okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulundu.  1985 Yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü´nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1988 Yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde ?Okul Müdürlerinin İnsan İlişkileri Yeterlikleri? konulu tezi ile yüksek lisans derecesi alarak, aynı yıl görev yaptığı bölümün öğretim görevliliğine atandı. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde ?İlkokullarda Kurum Teftişinin Değerlendirilmesi? konulu tezi ile ?Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi? Anabilim Dalı´nda doktora derecesi aldı. 

Yabancı Dili İngilizcedir. 

1995 Yılında Azerbaycan Eğitim Sistemi ile ilgili bir proje kapsamında 15 günlük bir araştırma-inceleme gezisi yaptı. Prof. Dr. Ersan BOCUTOĞLU ile birlikte ?Azerbaycan Eğitim Sistemi ve Finansmanı? konulu projenin tamamlanmasında görev aldı. 

2005 Yılında Of Halk Eğitim Merkezi Müdürünün ?İsveç´te Yaygın Eğitim´in Yönetimi ve Denetimi? projesi kapsamında 15 gün ?yararlanıcı ve eğitim danışmanı? olarak İsveç´te bulundu. 

2008 Yılında da Of Halk Eğitim Müdürünün ?Hollanda´da yetişkin engellilerin eğitiminin yönetimi? konulu projesinde yararlanıcı ve eğitim danışmanı olarak yurtdışında bulundu. 15 Günlük bir araştırma ve incelemeyi kapsayan bu seyahat Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya´yı kapsıyordu. 

Evli ve1 çocuk babasıdır. 

Aynı Fakültede öğretim üyesi olarak görev yapan Mehmet OKUTAN, 1995 Yılından beri Trabzon Polis Okulu(Polis Meslek Yüksek Okulu)´nda Halkla İlişkiler dersi okutmaktadır. Mehmet OKUTAN´ın Fakültede okuttuğu başlıca dersler şunlardır:  

LİSANS  

1-Eğitim Bilimine Giriş(Öğretmenlik Mesleğine Giriş) 

2-Sınıf Yönetimi 

3-Öğretimde Planlama ve Değerlendirme 

4- Öğretim İlke ve Yöntemleri(Genel Öğretim Metodları) 

5-Toplam Kalite Yönetimi 

6-Eğitimde Araştırma Yöntemleri 

7-Halkla İlişkiler(Polis Meslek Yüksekokulu  

YÜKSEK LİSANS  

1- İnsan Kaynakları Yönetimi 

2-Çağdaş Eğitim Denetimi 

3-Toplam Kalite Yönetimi 

4-Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi

5-Eğitimde Araştırma Teknikleri 

6-Okul Yönetiminde Örnek Olaylar 

7-Eğitimde Liderlik ve Liderlik Eğitimi 

8-Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi

9-Türkçede Program Geliştirme  

BASILMIŞ ESERLER  

Kitaplar:  

1-Okul Yönetiminde Rehberlik Hizmetleri ve Gençlik Sorunları 

2-Eğitim Araştırmaları 

3-Genel Öğretim Metodları(Öğretim İlke ve Yöntemleri) 

4-Sınıf Yönetimi(Editör: Emin Karip) 

5-Öğretmenlik Mesleğine Giriş(Editör: Yüksel Özden) 

6-Eğitim Bilimine Giriş(Editör: Emin Karip) 

7-Sınıf Yönetiminde Örnek Olaylar 

8-Azerbaycan Eğitim Sistemi ve Finansmanı(Ersan Bocutoğlu ile)(Araştırma Raporu) 

9-Bilgi Çağında Eğitim 

10- Eğitim Yönetimi ve Denetiminde Örnek Olaylar  

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Doç.Dr.Mehmet Okutan´a başarılar dileriz.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İsmail Şahin
24.10.2017 15:16:32
Tebrikler değerli hocam, başarılarınızın daim olması dileği ile..

İlginizi Çekebilir