Hemşireler Günü Kutlu Olsun

Hemşireler Günü Kutlu Olsun

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısı ile Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve Başhekim Kurt birer mesaj yayınlayarak Hemşireler Gününü kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-HEMŞİRELERİMİZ SAĞLIK SİSTEMİMİZİN TEMEL YAPI TAŞLARIDIR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası  dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Kaymakam Güzel’in Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası  mesajı:

"Fedakârlıklarıyla insanlara umut olan özellikle son aylarda yaşadığımız koronavirüs salgınına karşı kahramanca mücadele eden hemşirelerimiz, fevkalade önemli bir insanlık görevini yerine getirmektedirler.

Hemşireler, sağlıklı bir toplumun oluşması ve bireylerin sağlığının korunarak hayatlarını kaliteli bir biçimde sürdürmelerini temin için hiçbir ayırım gözetmeksizin gecesini gündüzüne katarak çalışan gizli kahramanlardır. İnsan sağlığından daha önemli ve öncelikli hiçbir şeyin olamayacağı bilinci içerisinde her şart altında büyük bir fedakârlık örneği sergileyen hemşirelerimizin verdikleri hizmet, her türlü övgü ve takdirin üzerindedir.

Bu düşüncelerle; hemşireler gününün, hemşireliğin anlam ve öneminin hatırlanmasına, gayretleriyle mesleğe kalite ve değer kazandırmış hemşirelerimizin anılmasına bir vesile olması temennisiyle, şefkatle, sabırla yapılan bu mesleğin mensubu tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."

BAŞKAN TOK-HEMŞİRELİK SEVGİ,SAYGI,SABIR VE ŞEFKAT MESLEĞİDİR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası  dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Başkan Tok’un  Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası  mesajı:

Sağlık hizmetlerinin temel taşlarından biri olan hemşirelerimiz bu onurlu görevi, sevgi, saygı, sabır ve şefkatle yerine getirmektedir. Bilgi ve becerilerinin insanların sağlığına adayan hemşirelerimiz; sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde, gelişiminde ve sürdürülebilirliğinde önemli role sahiptir.

Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi ve saygı yatar.

Her türlü olumsuzlukta, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, özverinin, sabrın öne çıktığı ve toplumsal beklentilerin yüksek olduğu, sağlık sistemlerinin olmazsa olmaz asli unsurları olan hemşireler, bu kimlikleri ile hasta ve hasta yakınları beklentilerinin karşılanması için etkili, verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla omuzlarındaki büyük ve kutsal sorumluluğun bilinci ile görevlerini eksiksiz yapma gayreti içindedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ülkemizin her köşesinde “Önce İnsan” diyerek, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan en başta değerli Hemşirelerimizin ardından, dünya üzerinde böylesine önemli mesleği hakkıyla yerine getiren, Şirin İlçemiz Çaykara’da ve memleketimizin her köşesinde görevini özveriyle sürdüren tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs “Hemşireler Günü” ve “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı” kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

BAŞHEKİM KURT-HEMŞİRELİK HİÇ BİR ZAMAN ÖNEMİNİ KAYBETMEMİŞTİR

Çaykara M.İlhan Durgun Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Abdullah Kaan Kurt,, 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası  dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Başhekim Kurt’un Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası  mesajı:

Sağlığımıza sağlık katan, özünde insan sevgisi olan, çok özel ve saygın bir meslek olan hemşirelik mesleğini icra eden tüm hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Günü” nü kutluyorum.
Hemşirelik, insan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak, birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanmasını özveriyle yerine getiren, sabır, şefkat, sevgi, bilgi ve beceriyle sağlık hizmeti üreten nadir mesleklerden biridir. Saygınlığını hiç yitirmeyen, gelişen teknolojilere, değişen hizmet anlayışlarına hızla ayak uyduran hemşirelik mesleği bugüne kadar hiçbir şekilde değerini yitirmemiştir. Yoğun iş yükü altında fedakârca çalışan hemşirelerimiz hiçbir zaman sevgi ve özveriyi ellerinden bırakmadan, meslektaşları ve diğer sağlık çalışanlarıyla birlikte iş birliği içerisinde hareket etmektedirler.
İnsan hayatı için özveri, gayret, sevgi ve hoşgörüyle mesleğini icra etmekte olan tüm hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Günü” ve “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası” nı kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.



Anahtar Kelimeler: Hemşireler Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir