Hemşireler Günü Kutlu Olsun

Hemşireler Günü Kutlu Olsun

12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınlayarak Hemşireler Gününü kutladılar.

Maddi ve manevi zorluklarla beraber her türlü olumsuz koşulda ülkemizin her yerinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden her türlü özveri ve gayreti göstererek mesleğini icra etmeye çalışan Hemişerelerin 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısı ile Kaymakam Çelikkol ve Başkan Tok tarafından yayınlanan mesajlar şu şekilde:

KAYMAKAM ÇELİKKOL-HEMŞİRELİK ÖZVERİ VE FEDAKARLIK İSTEYEN BİR MESLEK

Sağlık insanların en temel ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyaca cevap veren en önemli meslekmensuplarından biri de hemşirelerimizdir.

İnsan hayatıyla doğrudan ilgili olması nedeniyle hemşirelik zor, özveri, sabır, şefkat ve insan sevgisi isteyen bir meslektir. Bütün hemşirelerimizin bu özelliklerde ve görevinin bilincinde olduğunu görmenin mutluluğu ile İlçemizde ve ülkemizde görev yapan tüm hemşirelerimizin bu güzel gününü kutluyor aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum.

BAŞKAN TOK-HEMŞİRELERİMİZE MİNNET BORCUMUZ VAR

Yurdun dört bir köşesinde gecesini gündüzüne katarak görevini en iyi şekilde yerine getiren tüm hemşirelerimizin Hemşireler Günü'nü kutluyor, bu vesileyle geçirdiğimiz zorlu süreçte göstermiş oldukları olağanüstü gayretten ötürü hemşirelerimize ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ

Bazı ülkelerde haftaya yayılan bu gün ülkemizde tek bir gün olarak gerçekleşmektedir. 1974 yılının Mayıs ayından itibaren resmi olarak kutlanan bu günün hemşirelere adanması ise kolay olmamıştır. ABD'nin Sağlık Bakanlığında görevli Dorothy Sutherland, bu günün resmi olarak kutlanan bir gün olması için özel çaba sarf etmiştir. Yaşadığı yıllarda dönemin başkanı olan Dwight D. Eisenhower ile bu doğrultuda çeşitli görüşmeler gerçekleştirmiştir. Fakat görüşmelerden olumlu yanıt alamamıştır. Daha sonraki yıllarda da bu konuda bazı insanlar girişimde bulunmuş fakat yine olumsuz yanıtlarla geri dönmek zorunda kalmışlardır. 1974 yılına gelindiğinde Uluslararası Hemşireler Konseyi, Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs'ı hemşirelere adamıştır.



Anahtar Kelimeler: Hemşireler Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir