11 Yaşındaki Onat, Hafızlık Bölge Şampiyonu!

11 Yaşındaki Onat, Hafızlık Bölge Şampiyonu!

Uzungöl Merkez Kur´an Kursu Öğrencilerimizden 11 yaşındaki Hikmet Onat Hafızlık Yarışmasında Trabzon ve Bölge Birincisi olmayı başararak Ankara´da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında Trabzon İlimizi ve de Karadeniz Bölgesini Temsil etme hakkı kazandı

UZUNGÖLLÜ HİKMET ONAT  TRABZON VE BÖLGE  ŞAMPİYONU

Eğitim Alanında Trabzon İlimizde Lider İlçe olan Çaykara İlçemizde son gurur verici haber Uzungöl Merkez Kur´an Kursundan geldi.Uzungöl Merkez Kur´an Kursu Öğrencilerimizden 11 yaşındaki Hikmet Onat  Hafızlık Yarışmasında Trabzon ve Bölge Birincisi olmayı başararak Ankara´da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında Trabzon İlimizi ve de Karadeniz Bölgesini Temsil etme hakkı kazandı.

Her sene Diyanet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve de bu sene Trabzon Yüksek İhtisas Merkezinde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ?Hafızlık Yarışmasında? 11 yaşındaki Hikmet Onat Trabzon ve Karadeniz Bölge Birincisi olmayı başararak Çaykara İlçemize haklı bir gurur daha yaşatmış oldu.

ALTINCI SINIF ÖĞRENCİSİ

11 Yaşındaki Hikmet Onat Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi.Hem Ortaokula devam eden hem de Hafızlık yapan Hikmet Onat Okul ve Kur´an Kursunu birlikte yürütmeye devam ediyor./resimler/2018-7/16/2058357844113.jpgHASAN GÖNAN FARKI

Senelerdir Uzungöl´de sayısız Hafız Yetiştiren ve de Tüm zamanlarını öğrencilerine harcayarak öğrencilerinden hiç ayrılmayan onların iyi bir insan ve de Dinini bilen ve yaşayan bireyler olarak topluma kazandırılması amacı ile yoğun bir tempo harcayan bu özellikleri ile Çaykara İlçemizde herkes tarafından Örnek olarak gösterilen Hasan Gönan Hocamız bu başarısı ile başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Daha önce de Sayısız Hafız Yetiştiren ve de Trabzon İlimizde sayısız Şampiyonluklar kazanmayı başaran Hasan Gönan Hocamız bu başarısı ile bu defa da Karadeniz Bölge Birinciliği mutluluğu yaşayarak başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu./resimler/2018-7/16/1438286773193.jpgBaşarıları adeta bağımlılık haline getirmiş olan ve de her sene elde ettiği başarılar ile Çaykara İlçemizin Gurur Kaynağı olmayı başaran Hasan Gönan Hocamız şimdi ise gözünü Türkiye Şampiyonluğuna dikmiş durumda.

Hasan Hocamız ve de Tüm Çaykara Halkı Ankara´da gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası Finallerinde Sevgili Hikmet Onat´tan Türkiye Şampiyonluğu bekliyoruz.

HİKMET ONAT´I TANIYALIM

Trabzon ve Bölge Şampiyonu olarak Bölgemizi Ankara´da temsil etme hakkını kazanan 11 yaşındaki Küçük Hafız  Hikmet Onat  Filak Mahallesinden Merhum Ahmet Onat´ın oğlu.

Bundan 4 sene önce 9 Eylül 2014 tarihinde geçirdiği ani kalp krizi sonrasında kaldırıldığı Çaykara Mehmet İlhan Durgun Devlet Hastanesinde yaşam savaşını kaybederek Uzungöl´ü göz yaşlarına boğan Sevgili Ahmet Onat´ın o pırlanta gibi yüreğini artık bundan sonra oğlu Hikmet Onat yaşatacak.

Çalışkanlığı,Tertemiz pırlanta gibi yüreği,İnsanlara karşı olan sevgi,saygı ve de alçak gönüllülüğü ile Uzungöl´de herkesin yüreğinde taht kuran ve de zamansız ölümü ile tüm Uzungöl´ü göz yaşlarına boğan Sevgili Ahmet Onat´ın Oğlu Hikmet Onat´ın bu Örnek başarısı Çaykara İlçemiz adına farklı ve özel bir mutluluk kaynağı oldu.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir