Hilmi Hoca Ve Mikrofon Merakı

Hilmi Hoca Ve Mikrofon Merakı

Öğretmen Hilmi Kanık´ın Hilmi Hoca Ve Mikrofon Merakı İsimli Yazısını Sizinle Paylaşıyoruz.

HİLMİ HOCA VE MİKROFON SEVDASI

İnsanları birbirinden ayıran en temel özelliklerden bir tanesi de farklı yeteneklere sahip oluşları olsa gerek.Mesela bazılarımız çok güzel resim yaparken bir kısmımızda ise hiç ama hiç resim yapma yeteneği yoktur.Bir kısmımızın sesi güzeldir ya da müzikal aletleri çalma konusunda yeteneklidir.Onlar da Müzik alanında topluma hizmet yaparlar.

Müzik konusunda yeterli olduğumu düşünmüyorum.Resim konusunda ise oldukça zayıf olduğumu hatta üniversitede Resim Derslerinden bütünlemeye kaldığımı itiraf ederek başlayayım.Ancak bende de biraz aldığım eğitimden kaynaklanan ve de daha çok yetenek özelliğimden kaynaklanan Sunum özelliği bulunuyor.Öğretmenlik Mesleğim boyunca özellikle de Uzungöl´de çalışırken sürekli olarak gündemde tutulmaya çalışıldı.Bu vesile ile bu gün bu konuda yazmak istedim.

Öncelikle şunu açık yüreklilik ile ifade etmek istiyorum.Ben hayatım boyunca sunduğum her program ya da düğünü Öğretmen olarak  TOPLUMA HİZMET kapsamında değerlendirdim.Ve de elimden geldiği kadar herkesin düğününde yer almaya gayret ettim.Öyle ki bu durum Uzungöl´de şöyle bir olgunun da oluşmasına sebep oldu.

?Düğün Sunmak Hilmi Hoca´nın Görevidir ve de her düğüne gelmek zorundadır Hilmi Hoca?

Öyle ki Babamın Kız Kardeşinin Cenazesine gittiğim için düğününde yer alamadığım bir hemşerimizin senelerdir benimle konuşmadığını üzülerek ifade ederek devam edelim isterseniz.

Özellikle son zamanlarda benimle ilgili yapılan bazı Spekülatif  söylentileri tek tek sıralamak ve de bu iddiaları ortaya atan kardeşlerimi bu iddialarını ispata davet etmek durumundayım artık.Nedir bu iddialar.

1-Hilmi Hoca´nın Elinden Mikrofon Düşmüyormuş.

2-Hilmi Hoca Mikrofonu Çok Seviyor

Bu ve bunun gibi yüzlerce iddia.

Cevap Hakkımı kullanmadan önce şunu açık yüreklilik ile söyleyerek başlayayım  isterseniz.Ömrümün hiçbir döneminde Mikrofon sevdalığım hiçbir zaman olmadı.Sadece insanları en mutlu günlerinde yalnız bırakmak istemedim.İnsanların bu mutluluklarına kendi yeteneğim ile katkıda bulunmaya gayret ettim.Ve de bu konuda Vicdanım son derece rahat.Neden mi?Sıralayalım..

1-Eğer ki ben Sınıfımı ya da Öğretmenlik mesleğimi ihmal ederek insanların düğünlerini sunmaya gitmişsem bunu kendime ve de öğretmenliğime karşı yapılabilecek en büyük hakaret olarak kabul ediyorum.Bu iddiaları ortaya atanlara sesleniyorum.Bunu İspat etmeleri halinde bu gün itibarı ile Öğretmenlik Mesleğinden İstifa etmeye Hazırım.Çünkü Ben Ömrüm Boyunca Öğretmenlik Mesleğini her türlü olgunun üstünde tutmaya ve de bu İsmi hep GURURLA taşımaya çalıştım.

2-Düğün Sunumu Konusunda ALNIM AK YÜZÜM AÇIK Sevgili Dostlar.Yaklaşık 20 sene boyunca Sunduğum Yüzlerce Düğünden 1 Kuruş Para almışsam ve de yeteneğimi Maddi Çıkara Dönüştürmüşsem bu kon uda da herkes eteklerindeki taşları döksün lütfen.Az önceki İddialarım burada da geçerli.Düğün Sunumundan 1 lira para aldığımı İspat etsinler bu gün itibarı ile Öğretmenlik Mesleğinden  ayrılmaya hazırım.

3-Eğer Hilmi Hoca´da mikrofon ya da sunum merakı olmuş olsa idi Bir çok tesis senelerdir benden rica eder.Müzik programlarının sunumunu yapmamı isterler benden.Ama ben her akşam her tesiste müzik programı olmasına rağmen asla ve asla hiçbir tesiste Müzik programına çıkmadım,sunum yapmadım.

BUNDAN SONRA NE OLACAK

Söyledim Tekrar Söylüyorum Sevgili Dostlar?Benim Düğün ya da Program Sunma Merakım yok.Bunu açık yüreklilik ile ifade edeyim.Tanıdığım Tüm yakın Dostlarım Arkadaşlarım benden hep şunu Rica ediyorlar. Bundan sonra İnsanların düğünlerine gitme.Kimsenin düğününü sunma.

Bu konuda İnanın bana çok düşündüm.Özellikle de son dönemde yaşadıklarım ve de Uzungöl´den ayrılmamdan sonra kafama ağrılar girene kadar düşündüm.

En sonunda şu kanaate vardım Sevgili Dostlar.Eğer ben bundan sonra İnsanların düğünlerine gitmemiş olsam o zaman da insanlar benimle ilgili şunu söyleyecekler.Hilmi Hoca Reklam için düğün sunuyordu.Uzungöl´den ayrıldı.Reklam bitti şimdi düğünlerimize gelmiyor.

Bundan dolayı şimdilik kararım ve de kriterim şu.Düğün için davet edildiğim ve de sunumunu yapmam istenen düğünlere elimden geldiği kadar yine yer almaya çalışacağım.Davet edilmediğim ya da çağrılmadığım düğünlere ise mümkün olduğu kadar katılmayacağım.Bir de böyle deneyelim bakalım bu sefer ne diyecek Kıymetli Uzungöllü Gönül Dostlarımız?



Anahtar Kelimeler: Hilmi Hoca Mikrofon Merakı
MUSTAFA MUTLU
8.08.2016 09:05:09
Sevgili kardşim!Hilmi Hoca;sen mikrofonu çok seviyorsun,bunu en iyi bilen benim.Sen mikrofonsuz yapamazsın bunu da en iyi ben bilirim.Çünkü senin nazarında mikrofon asla reklam değildir,asla çıkar ve menfaat değildir,senin nazarında mikrofon insandır,Uzungöl´dur,sevgidir,görevdir.Sen o mikrofon ile bir hizmeti yerine getirmek için öğretmenlik mesleğinden sonra adeta ikinci bir meslek olarak kabul ettiğin bir görev olarak kabul etmektesin.Sen kimseye yok diyemiyorsun,sadece kendi nefsine yok diyecek kadar insan sevgisine sahipsin.Düğün mikrofonu senin için başka bir önemi ise EVET diyen genç çiftlerin ya ikisi yada mutlaka biri senin öğrencindir,bu da sanırım çok farklı bir duygudur.Mikrofon için öğretmenliğini ihmal konusunda bir iddia olduğu konusunda ise ancak bir iftira ve karalama olduğunu resmen söylüyorum,delili olan önce benim karşıma çıksın.Öğrencileri ebeveynleri Uzungöl´ün dışına çıkarmazken sen maç izlemeleri için,tiyatro ve sinama izlemeleri için,kütüphane görmeleri için,sınavlara hep bir arada gelmeleri için hafta sonlarını onlara ayırarak tek başına Trabzon merkeze getirip götürdüğün gerçeğine herkes şahittir.Meyve veren ağaç traşlanır,hele de meyvesi çok lezzetli bir meyve ağacının ise dalları kırılı;ama o ağaç bir daha meyve veremez.....Sen ne karar alırsan doğrudur,senin yanında yer almak akliselimin gereğidir.

İlginizi Çekebilir