Hilmi Yerekaban ?SAÇLARIM KAR BEYAZI? İle Geldi

Hilmi Yerekaban ?SAÇLARIM KAR BEYAZI? İle Geldi

Çaykara´lı Sanatçımız Hilmi Yerekaban ?SAÇLARIM KAR BEYAZI? adlı albümüyle müzikseverle buluştu.

Çaykaralı sanatçı Hilmi Yerekaban ?SAÇLARIM KAR BEYAZI? isimli yeni albümü ile hayranlarının ve müziğe gönül verenlerin karşısına çıktı. İlk çalışmasını ?Virane Kıranlara? ile 2014 de çektiği kliple başarılı bir şekilde müzik dünyasına adım atan Hilmi Yerekaban, Sanatçı kimliğinin yanı sıra Karadeniz Müziğimize kazandırdığı kendine özgü ve kültürümüze hitap  eden yeni eserler ile hem kültürümüzü yaşatmış oluyor hem de unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel değerlerimizi yeniden gündeme getirerek geçmişe bir yolculuk yapma imkanı sağlıyor. 1983 doğumlu Çaykara´nın Soğanlı köyünden. İstanbul´da aile şirketinin yönetimini yapmakta olan Hilmi Yerekaban müziğe amatör olarak ilgi duyduğunu ve zaman zaman söylediği türküler arkadaş ortamlarında beğenilince, arkadaşlarının da teşvikiyle profesyonel çalışmaya karar verdiğini söyledi.

İlk klip yoğun ilgi görünce hızla başladığı albüm çalışması için, Tahsin Terzi, Soner Arıca (Hoca), Yusuf Cemal Keskin, gibi önemli isimlerle çalıştı. Albümde 8 eser ve 4 eserlik birde potpuri bulunuyor. Kendi söz ve bestelerinin yanı sıra sanatçı dostlarının eserlerini de albümde yer Verdi. Hilmi Yerekaban sesi ve kendi yazdığı, bestelediği eserler ile Karadeniz müziğine farklı bir yorum katıyor.

Albümün İlk klip çalışmasını albüme ismini veren ?SAÇLARIM KARBEYAZI´ adlı esere çekti. Klip yönetmenliğini MEHMET BAYKA yaptı.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir