Hololular Frankfurt´u Salladı Geçti!

Hololular Frankfurt´u Salladı  Geçti!

Avrupa Holo Birliği´nin düzenlediği 17. Birlik ve Dayanışma gecesinde hemşerilerimiz bir araya geldi

Avrupa Holo Birliği´nin düzenlediği 17. Birlik ve Dayanışma gecesinde hemşerilerimiz bir araya geldi

Yurt içinde olduğu gibi Yurt dışında da yaşayan Dernekpazarlılar birbirleri ile ilişkilerini devamlı sürdürmektedirler.  Gurbette bir araya gelmek silai rahim kadar anlamlıdır. Merkezi Frankfurt´ta olan Hololular Derneği 2000 yılından beri har yıl paskalya şenliklerini fırsat bilip bir raya gelerek hasret gidermekte, sosyal aktivitelere yer vermektedirler.

Trabzon/ Dernekpazarı İlçesinin Çalışanlar, Çayırbaşı, Günebakan, Ormancık, Taşçılar, Tüfekçi ve Yenice köylerinden (Büyükşehir olduğumuzdan Mahalle ye dönüştüler.) oluşan Avrupa Holo Birliği Almanya´nın Frankfurt şehrinde buluştu.

Avrupa Holo Birliği´nin düzenlediği 17. Birlik ve Dayanışma gününde Hololular Avrupa´nın farklı kentlerinden üç günlüğüne her sene olduğu gibi Paskalya tatilinde bir araya geldi. Frankfurt Şehrinde düzenlenen Avrupa Holo Gecesi her sene olduğu gibi Avrupa´da yaşayan tüm Hololulardan büyük ilgi gördü.

2000 Yılında kurulan Avrupa Holo Birliği, toplantısına  Türkiye´den Eski Milletvekili Sayın Dr. Süleyman Gündüz ile eşi Hacer Gündüz, sponsor olarak katkıda bulunan Fikri Kurt, Ahmet Kılıç, Muhammet Yılmaz, Müslüm Kahveci ve Ahmet Bayka´yı ağırladı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Başkan Fatih Bay Programa katılanlara teşekkürleriniiletti. Gecenin devamında sunuculuğu Hakan Ortatepe yaptı.

Geceye katılan Karadeniz müziğin güçlü ve otantik sesleri Anıl Yılmaz, Azam Yılmaz, Sedat Keskin, Serkan Türker ve Onur Atmaca programa renk kattı.

Eğlencenin ardından Hessen Karadenizliler Derneği Başkanı Sayın Sedat Travacı tarafından Başkan Fatih Bay´a teşekkür plaketi verildi. Ayrıca sponsor olarak katkıda bulunan Ahmet Akgül, Fuat Topaloğlu, Burhan Dereli, Cengiz Ayyıldız, İhsan Sevinç, Mecit Çolak ve Serbay Birinci, Türkiyeden destek veren işadamları Fikri Kurt, Ahmet Kılıç ve Hasan Bayka´ya teşekkür edildi.

Gecenin son bölümünde yeni yönetim oybirliği ile belirlendi.
Yeni yapılan secimde üyeler, Burhan Dereli Başkanlığında ile devam etme kararı aldı. Konuşmada birlik, beraberlik çağrısı yapan yeni başkan, gençleri kültürel faaliyetlere teşvik etmenin gerektiğini özellikle belirtti.

Avrupa Holo Birliği, gelecek senelerde ki Kültürel buluşmaları özellikle Dernekpazarı Köyler, Çaykara, Beşköy, ve Karadeniz Milletine açarak Kültürel buluşmaları gerçekleştirmeye karar almıştır ve bütün Karadeniz kültürünü yaşamak isteyenleri gelecek sene Paskalya tatilinde bekliyorlar. Bir sonraki 18. Avrupa Holo Birliği programı 30 Mart - 01 Nisan ?da düzenlenecektir.

Seçim  Sonunda:

Burhan DERELİ: Başkan

Fatih BAY: Başk Yard

Davut BIYIK: Halkla İlişkiler

Hasan YILMAZ: Halkla İlişkiler

Bayhattin ZENGİN: Muhasebe

Hakan ORTATEPE: Sekreter

Serbay BİRİNCİ: Gençlik Kolları

Sedat KESKİN: Türkiye Temsilcisi

Cengiz AYYILDIZ: İsviçre Temsilcisi

Enver ALTUNCU: İsviçre Temsilcisi

Fatih TEL: Basın  Danışmanı

Haber:Fahri Düzenli



İlginizi Çekebilir