Holospor Futbol Turnuvasında Şampiyon

Holospor Futbol Turnuvasında Şampiyon

Dernekpazarı´nde geleneksel olarak her yıl yapılan futbol turnuvasında Holospor Şampiyon oldu.

2016 DOSTLUK KARDEŞLİK SPOR TURNUVASINDA OLANLAR

Belediye Başkanı Rahmetli Ali Balcı döneminde başlayan  köyler arası futbol turnuvası bazı yıllar aksamışsa da genelde sürekli yapıldı. Tamamen toprak zeminde yapılan maçlar, ilçe olduktan sonra yapılan halı sahada gerçekleştirildi. Afet dolayısı ile kapanan halı saha temizlenerek  turnuvaların aksaması önlendi.  Bu yıl ki maçların sahamız kullanılamaz gerekçesi ile ilk defa, bir belde olan Bölümlü Mahallesi tesislerine ait sahaya taşındı. Bu  kabullenilebilir bir mazeret olamazdı.

Bu yıl yapılan organizasyona  8  takımın iştirak etti. turnuvanın 1 ağustosta başlayan ilk  gününde Bordo Mavi Merkez takımı  maça çıkmadı. Daha sonra yaptıkları açıklamalarda yöneticinin  tutum ve uygulamalarını kabul etmediklerinden çıkmadıklarını belirttiler.
Yönetici de ileri sürdükleri şartların kabul  edilemeyeceğini ve iştirak edip etmemekte  kendi bileceklerinin olduğunu söyledi./resimler/2016-8/13/2154203794671.jpgBaşta konan kurallar gereği liste dışı tek oyuncu oynatılabileceği, farklı  durumlarda takımım ihraç edilmesi yanında  gelecek turnuvalara da alınmayacağı  belirtildiği halde  kurala uymayan takım ihraç edilmeyip  hükmen mağlup sayıldı. ( Takım sorumluları ihracın çok ağır olacağı, hükmen mağlubiyet şeklinde uygulanmasında görüş birliğine vardılar.) Holospor  bir maça çıkmadı, bir maçta da  listede olmadığı halde  takım yöneticisi oynatıldığından  hükmen mağlup sayıldı.

Mardadan spor Günebakan ?ın liste dışı oyuncu oynattığı için hükmen mağlubiyetini istedi  kurallarda tek oyuncu hakkından  cezai işleme gerek olmadığı kararına varıldı. Buna rağmen yönetimin uygulamalarını gerekçe göstererek turnuvadan çekildiler.

Turnuvada gurup maçlarında Birinci olan Gülenspor ile  ikinci olan Müftülük maç yapacaktı. Müftülük turnuvadan çekilince  geriye kalan tek takım Holospor yarıfinale yükseldi. Gülen le oynayıp finale kaldı. Finale  Kondualtıspor la Holospor kaldı. Kondualtıspor, Müftülüğün
çekilme gerekçesini gerçekçi bulmadı. Holspor un da  bu çekilmeden haberi olduğundan kendi maçlarına bilinçli çıkmadığını,bu nedenle finali oynamama karı aldıklarını belirttiler. Hazırladıkları bir bildiriyi dağıtıp, sahadan çekildiler. Holospor turnuvanın şampiyonu
olarak kupayı aldı. Kupa ve madalyaları Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık tarafından verildi. Kendilerini kutlarız. İkinci olan Kalanasspor un kupa ve hediyelerini de ilçe müftümüz
Tercüman Özbek verdi. Turnuvanın tek kamu takımı Müftülük te Flairplay la ödüllendirildi.

SONUÇ OLARAK : Final oynamayan Kondualtıspor bildirisinin ilk bölümünde  eleştirdiği  saha  sağlık teşkilatı konularında haklıydı. Başkan, sahanın tabusuz oluşu gerekçesi ile  ödenek alamadığını ancak en kısa zamanda yapılacağını belirtti. Çok daha kısıtlı imkânların olduğu dönemde  yapılan bu saha o zamanda tapusuzdu. İlçemizden Sağlık ekibi alınamayabilir, İl le girişimde bulunuldu mu? Ambulansın bulunmadığı bir alanda maç yapma riski nasıl göze alındı hayret doğrusu. Allah kayırdı. Bir durum olmadı., makamlar mazeret değil, çözüm üretmek için var.  Kondualtıspor çekilme kararını maç gününe bırakarak maç seyretmeye gelenlere karşı  yanlış yaptı. Eleştirdikleri Dostluk kardeşlik  kurallarına kendileri de uymamış oldu. Maç seyretmeye gelenler:
?Bizim suçumuz ne? Sorunlarını yönetimle halletmeliydiler.?
Aliriza Mandan :? . Komşuların isteği ve ısrarı üzere oyuncu oğlumun maça çıkabilmesi için ben iki kez yurt dışı biletimi erteledim. Şu anda Hollanda da olmam gerekiyordu. Benim suçum ne?? diyor.

Haber:Fahri Düzenli/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir