Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı

Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı

Ramazan Ayı nedeni ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel , Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak birer mesaj yayınlayarak vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Ayını kutladılar.

23 Mart 2023 Perşembe günü başlayacak olan Ramazan Ayı nedeni ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel , Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak birer mesaj yayınlayarak vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Ayını kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-RAMAZAN BİRLİK,BERABERLİK,PAYLAŞMA VE KARDEŞLİK DEMEKTİR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Ramazan Ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Güzel  mesajında şu ifadelere yer verdi. 

“Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan Ayına kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayı, yetim ve öksüzlerin gözetildiği, muhtaç ve kimsesizlerin kollandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel biçimde yaşandığı, milli ve manevi duyguların ise yoğun bir şekilde tezahür ettiği müstesna ve mübarek bir aydır.

Bu ayda maddi ve manevi yardımlarımızla, yoksul ve muhtaç kimselere katkıda bulunarak onların dertlerini ve sıkıntılarını paylaşmalı, birlik ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırmalıyız.

Ramazan Ayının ülkemizin ve tüm islam aleminin afet, musibet ve salgın hastalıklardan kurtulmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin-fakir, genç-yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak birliğimizi ve dirliğimizi daha anlamlı hale getirecek ve daha da güçlendirecektir. Bu vesile ile özellikle 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizde büyük yıkımlara neden olan deprem felaketinden etkilenen kardeşlerimizi unutmayalım Çaykara İlçesinde bizimle birlikte yaşayan Depremzede kardeşlerimize evimizi,soframızı,yüreğimizi açalım ve sergilemiş olduğumuz dayanışma örneğini Ramazan ayı boyunca da devam edelim. 

Bu duygularla aziz milletimizin ve Çaykara’lı  hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyor, bu mübarek ayın sağlık, mutluluk ve kardeşlik içerisinde geçmesini; birlik ve beraberliğe, dayanışmaya, hoşgörüye, barışa ve huzura vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olsun, inşallah” dedi.

 BAŞKAN TOK-MİLLET OLARAK HÜZÜNLÜ BİR RAMAZAN AYINI İDRAK EDECEĞİZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının başlangıcı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayarak tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini kutladı. 

Başkan Hanefi Tok,, Ramazan ayının manevi huzurunun yaralı, hüzünlü yüreklere ferahlık getirmesini dilerken, bu Ramazan ayında yardımlaşma ve birlikteliğin daha da önem kazandığına dikkat çekti.

Başkan Tok  mesajında:

 "Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş vesilesi olan mübarek Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi dünyamızda kıymetli bir yer, olan bu mübarek aya bizleri kavuşturduğu için Rabbimize şükürler olsun. Sevgi, dayanışma ve bereketin ön plana çıktığı Ramazan ayını; yardımlaşma, hoşgörü, birlik ve beraberlik duygularıyla idrak edebilmeyi Cenab-ı Hak bizlere nasip etsin.

Bu yıl Ramazan ayına maalesef üst üste yaşadığımız deprem ve sel felaketleri nedeniyle hüzünlü başlıyoruz. Yaşanan acılar, yitip giden canlar dolayısıyla ülke olarak yüreğimizdeki acıyla 11 ayın sultanını idrak edeceğiz. Allah bu ayın rahmeti, merhametini ve huzurunu üzerimizden eksik etmesin. Bu müstesna ayın hürmetine acılı ve hüzünlü yüreklere ferahlık versin İnşallah.

Bu yıl Ramazan ayında dayanışma ve birliktelik daha fazla önem kazanmıştır. Afetlerde sevdiklerini yitiren, maddi ve manevi zarara uğrayan kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Onlarla iftar soframızı, muhabbetimizi ve sevgimizi paylaşalım. İnşallah biz de Ramazan ayı boyunca ve sonrasında afetzede kardeşlerimizin yanında olacağız, onları asla hüzünleriyle baş başa bırakmayacağız.

Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Ramazan-ı Şerif ayını kutluyorum. Ramazan ayının ülkemizde huzurun, kardeşliğin ve güzelliklerin tesisine vesile olmasını diliyorum.”

MÜFTÜ ŞENOCAK-RAMAZAN AYI İÇİNDE BİR ÇOK İYİLİK VE GÜZELLİK BARINDIRAN BİR AYDIR

Çaykara İlçe Müftüsü Vahit Şenocak, 2023 yılı Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Müftü Şenocak,, mesajında şöyle dedi: 
Hep birlikte bir Ramazan ayına daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.


Öncelikle bizleri evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşturan Yüce Allah (cc)’a hamd ediyoruz. Bu vesileyle inşallah 22 Mart 2023 Çarşamba günü ilk teravih namazını kılarak Ramazan ayını idrak etmeye başlayacağız.
 Bilinmelidir ki, Ramazan ayı bir çok iyilikleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir aydır. Ramazan ayı bir yönüyle Kur’an ayı, diğer bir yönüyle de nefsin terbiyesi için oruç ayıdır. Bu ayda Kur’an-ı Kerim’i çok okumalı ve onun insanlığa sunmuş olduğu evrensel mesajı anlamak için gayret göstermeli ve aynı zamanda hayatımıza da tatbik etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki, nefsi eğitmenin ve  terbiye etmenin yolu da bu ayda açılır. 
 Aynı zamanda Ramazan ayı, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunduğu sabır ve  rahmet ayı olduğu gibi aynı zamanda fakirlerin doyurulduğu ve giydirildiği, yoksulların himaye edildiği, dul ve yetimlere kol kanat gerildiği, bireysel ve toplumsal manada nice iyiliklerin ve güzelliklerin yaşandığı bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Çünkü Ramazan ayı, kişinin içinde bulunduğu nimetlerin ve imkânların farkına varması için en uygun bir zaman dilimidir. Böylece insan elinde bulunan nimetlerden dolayı şükreder ve imkânı olmayan kardeşleriyle paylaşmayı da öğrenerek iyiliklerin artmasına sebep olur.
 
Bu vesileyle iyiliklerin ve güzelliklerin paylaşılarak çoğaltılması ve yaşatılması temennisiyle, mübarek Ramazan ayının başta şirin İlçemiz Çaykara’ya , milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa sıhhat, hayır, iyilik ve güzellik getirmesini Cenab-ı Allah (cc)’tan niyaz ve temenni ediyorum.



Anahtar Kelimeler: Geldin Sultanı

İlginizi Çekebilir