İhsan Eş´in Bu Haftaki Konuğu Nazlı Öksüz

İhsan Eş´in Bu Haftaki Konuğu Nazlı Öksüz

Çaykara´lı Sanatçımız İhsan Eş´in Türkü Dostları Yolculuğunda Bu Haftaki Konuğu Nazlı Öksüz

İHSAN EŞ´İN KONUĞU NAZLI ÖKSÜZ

Türk Halk Müziğinin en önemli İsimlerinden Çaykara´lı Sanatçımız İhsan Eş´in Canlı Yayın programları devam ediyor.

Sanatçımız İhsan Eş 7 Kasım Salı Akşamı Türk Halk Müziğinin Nazlı Ablası Nazlı Öksüz´ü Canlı Yayında konuk ediyor.

/resimler/2017-11/6/1701486434134.jpgBu hafta üçüncüsü yayınlanacak olan Canlı yayın programlarının ilkinde Selçuk Balcı Sanatçımız İhsan Eş´in konuğu olmuştu.Geçtiğimiz hafta bir başka türkü dostu Fatih Demirhan´ı konuk eden Sanatçımız İhsan Eş´in türküler ile olan muhteşem yolculuğu bu hafta da Türk Halk Müziğinin Nazlı Ablası Nazlı Öksüz ile devam edecek.

Türkülerin büyülü dünyasını insanlarımıza da sevdirme sevdası ile yola çıkan Sanatçımız İhsan Eş her hafta birbirinden değerli türkü dostunu türkü sevdalıları ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor ve de yaşatıyor.

PROFESYONEL STÜDYO VE MÜZİK EKİBİ

Yaptığı her işin en mükemmelini yapabilmek için yoğun bir tempo harcayan Sanatçımız İhsan Eş bu programlar için de profesyonel bir stüdyo hazırlamış.Kameramanından ışıklandırma sistemine kadar,dekor ve aksesuarına kadar her şey profesyonel bir şekilde hazırlanmış stüdyomuzda.

/resimler/2017-11/6/1702273153613.jpgAyrıca Ülkemizin en mükemmel türkü ekibi Sevgili İhsan Eş Kardeşimiz ile birlikte stüdyoda türkü dostlarımız ile buluşabilmek için bekliyor.

İNTERNETTEN İZLENEBİLECEK

Program İnternet üzerinden yayın yapıyor.Müzikseverlerin yapmaları gereken tek bir şey var. www.turkudiyorumsana.com  internet sitesine giriş yapmanız yeterli olacak.Program 7 Kasım Salı akşamı saat 21.00´da başlıyor./resimler/2017-11/6/1702557060488.jpgOndan sonra ise geriye tek bir şey kalıyor.Çayınızı demlemek.Ve de Sevgili İhsan Eş ile Nazlı Öksüz´ün hem o muhteşem sohbetini hem de birbirinden güzel türküleri büyük bir keyif ile dinlemek.

HERKESİ BEKLİYORUZ

Evet Türküler sevdadır dedik.Türküler geleneklerimizi,göreneklerimizi ,kültürümüzün temel yapı taşlarını yüreğimize nakış nakış işleyen en önemli temel yapı taşlarıdır.Ve de Sanatçı Dostumuz Sevgili İhsan Eş  o dünyalar güzeli yüreği ile her Salı Gece Türkü Dostlarına muhteşem bir türkü akşamı yaşatıyor.

O halde 7 Kasım Salı Gecesi saatler 21´i gösterdiğinde Tüm Türkü Sevdalılarını www.turkudiyorumsana.com internet adresindeki bu muhteşem programa davet etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

NAZLI ÖKSÜZ KİMDİR ?

Nazlı Öksüz,1972´de Orta Anadolu´nun ortasındaki şehir olan Ankara´da doğmuş Çorum´lu bir ailenin kızı.Ankara ,musiki folkloru itibariyle Kırşehir,Çorum,Yozgat,Kırıkkale gibi çevre illerle beraber çok zengin bir birikime ve köklü bir musiki geleneğine sahip bir şehir.Nazlı Öksüz´ün en büyük avantajlarından biri ,türkü,bozlak,halay,ağıt gibi halk müziği formlarının en güzel örneklerinin bulunduğu bu coğrafyada doğup büyümüş olması.Bu türkü coğrafyasının yıllardır tahtında oturan bir büyük insan ve bir büyük sanatçı olan üstad NEŞET ERTAŞ ise,Nazlı Öksüz´ün sanat çizgisindeki en belirgin renklerden biri./resimler/2017-11/6/1703166435900.jpgNazlı Öksüz,Neşet Ertaş´ın türkülere getirdiği üslup ve yorum zenginliğini ,lirizm ve cesur anlatımı en etkin ve en rafine şekilde sürdüren bir hanım sanatçı.O´nun için ?Neşet Ertaş´ın bayan versiyonu?diyenler gerçeği bir başka açıdan ifade etmiş oluyorlar.

Nazlı Öksüz halen Kültür Bakanlığı Devlet Halk Müziği Topluluğunda sanatçı olarak görev yapmakta.Bugüne kadar hemen hemen yurdun her köşesinde konserler veren,sayısız kere canlı radyo ve televizyon programlarına çıkan Nazlı Öksüz,başta Almanya,Fransa ve Japonya olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde de 20´den fazla halk konserleri verdi./resimler/2017-11/6/1703451905217.jpgNazlı Öksüz´ün benzerlerinden farkı şurada:Bir türkünün niçin söylendiğini bilmeyen,elbette nasıl söyleneceğini de bilemez .Türküleri ,layık oldukları ve hakettikleri güzellikte söylemek,yani iyi bir türkü yorumcusu olmak için güzel bir sese sahip olmanın yanı sıra,o türkünün niçin söylendiğini de bilmek gerekir.İşte Nazlı Öksüz´ün ?sanatçı? kimliğindeki en belirgin özellik de bu olsa gerek.

Nazlı Öksüz gibi sanatçılar türküleri,bozlakları,ağıtları,deyişleri,semahları ve halayları hakkını vererek okudukları sürece türkülerin öksüz kalmayacağından emin olabilirisiniz. Kültürümüzü yaşatmak ve yarınlara en doğru bir şekilde taşımak gayesiyle kurulan Anadolu Folklor Vakfı´nın yapımcı kuruluş olmayı üstlenmesi,Nazlı Öksüz´ün her üç albümünün estetik ve sanat boyutunun yanı sıra ,belli bir kültürel boyutu olduğunu göstermekte.

Nazlı Öksüz´ün son albümü olan Yaralı Ceylan´da sazları ile Halk müziğinin usta isimleri ve yorumcuları yer aldı.Bağlamalarda Musa Eroğlu, Mehmet Erenler ve Çetin Akdeniz, kemençe´de İhsan Mendeş,gitarda Hamit Vekilov,nefeslilerde Adil Çelebi ve Ferhat Erdem, klasik gitarda Ahmet Özgül,bas gitar ve perdesiz basta Cüneyt Süzmen/resimler/2017-11/6/1704028780543.jpgNazlı Öksüz ,halk müziğimizin en genç ve en yetenekli seslerinden biri.O´nun için ?türkülerin en genç ablası?denebilir.Ama öyle bir abla ki ?türkülerin anası?olarak bilinen isimlerle boy ölçüşebilecek kadar geniş bir repertuara,ses hakimiyetine ve icra ustalığına sahip.İki yılda yayınladığı üç albümün gördüğü ilgi bunun en açık delili.

Nazlı Öksüz adı,daha ilk albümüyle ülkemiz müzik gündeminin ilk sıralarda anılmaya başlandı.Birinci albümü olan ?Bugün Bana Bir Hal Oldu?yu dinleyenlere gerçekten bir şeyler oldu ve artık Nazlı Öksüz adı,?Türk Halk Müziğinden Unutulmayan Ezgiler 1?halkımızın büyük beğenisini kazandı.Üçüncü Albüme adını veren bir Neşet Ertaş türküsü olan ?Yaralı Ceylan ?ile türkü tutkunlarının gönlünde taht kuracağı söylenebilir.

Nazlı Öksüz ,yıllardır öksüz ve yetim kalan türkülerin cesur,yürekli bir sesi olmak yolunda emin adımlarla yürüyen genç bir yetenek .Bu genç ömre sığdırılmış bunca zengin repertuarı,yöre tavırlarına hakimiyeti,kusursuz icra tekniğini ve sahnelerdeki üstün performansı ancak bununla izah edilebilir.

NAZLI ÖKSÜZ´ÜN ALBÜMLERİ

Nazlı Öksüz şu ana kadar çıkardığı 6 albüm ile türkü dostları ile buluşmanın mutluluğunu yaşadı.İşte müzikseverlerin tabiri ile Türkü Abla Nazlı Öksüz´ün çıkardığı 6 Albüm

1-Bu toprağın Türküleri

2-Bu gün bana bir hal oldu

3-Unutulmayan Ezgiler 1

4-Yaralı Ceylan

5-Yare Gidem

6-Hasret



İlginizi Çekebilir