İl Müftüsü Osman Aydın Göreve Başladı

İl Müftüsü Osman Aydın Göreve Başladı

İl Müftüleri kararnamesi ile Trabzon İl Müftülüğüne atanan Aslen Çaykaralı Osman Aydın görevine başladı.

İl Müftüleri kararnamesi ile Trabzon İl Müftülüğüne atanan Aslen Çaykaralı Osman Aydın görevine başladı. 

İl Müftüleri Kararnamesi ile Kastamonu İl Müftülüğü görevini yaparken Trabzon İl Müftülüğüne atanan yıllar önce dedesi tarafından Çaykara (Zeleka) Taşören Mahallesinden Sakarya´nın Hendek ilçesi Aksu Köyüne göç eden Osman Aydın, Trabzon´a gelerek Müftülük makamına oturdu.

OSMAN AYDIN´IN ÖZGEÇMİŞİ
1963 yılında Sakarya´nın Hendek ilçesi Aksu Köyü´nde doğdu. İlköğretimini köyünde tamamlandı. 1984 yılında Hendek İmam-Hatip Lisesi´ni okul birinciliğiyle bitirdi. 1988 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nden mezun oldu. 1989 yılında Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi´nde Müftülük ve Vaizlik Kursuna katıldı. Aynı yıl Bitlis-Tatvan Vaizi olarak atandı ve 1980 yılına kadar bu görevde bulundu. Tatvan vaiziyken 1,5 yıl Tatvan Müftü Vekili olarak görev yaptı. 1992-1995 yılları arasında Sakarya Ferizli İlçesi Vaizliği görevinde bulundu. Daha sonra 1995-1996 yılları arasında Eskişehir-Mihalıççık, 1996-2006 yılları arasında Sakarya-Sapanca, 2006-2010 yılları arasında Zonguldak-Ereğli, 2010-2012 yılları arasında da İstanbul-Güngören ilçelerinde müftü olarak görev yaptı. 01.08.2012 tarihinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 05.03.2014 tarihinde Kastamonu İl Müftüsü olarak atandı. Aydın son olarak Trabzon İl müftülüğüne atandı. Aydın´ın 3 perdelik ?Günümüz Ailesinde Anne Baba?, 4 perdelik ?Mahallenin Kahvesi?, 5 perdelik ?Kutsal Topraklara Yolculuk? adlı tiyatro oyunu eserleri bulunuyor. Mahalli gazete ve dergilerde de makale ve şiirleri yayımlanan Aydın, evli ve iki çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce biliyor.

www.caykaragundem.com



İsmail Şahin
13.08.2022 10:39:54
Selâmun aleyküm müftü bey, yeni göreviniz hayırlı olsun. 1-11 ağustos 2022 perşembe günü Trabzon meydandaki İskenderpaşa camiinde yatsı namazı kıldım. Cuma akşamı münasebetiyle görevli Yaşın süresini okuyordu. Gayet güzel sesi olmasına rağmen lâubâlî bir eda ile okudu: 1-3sayfalarda normal bir edâ ile okurken vaktin daralmasıyla vites değiştirdi. Ayet sonlarında durmayıp geçiş yapmaya çalışıyor ancak nefesi yetmeyince mütakib ayetin yarısınnda durmak zorunda kalıyor. Bir iki âyette yapsa bu uyarıyı yapmayacaktım ama namazda da aynı tarzda okudu. Fatihayı bir nefeste okuyarak namazın başından sonuna kadar âdeta şow yaptı. 2-Ilk defa Bir ezanı iki kişinin okuduğuna şahid oldum. Çift ezanı kast etmiyorum. Bir ezanın lafızlarını iki kişi okuyarak yeni bir bid'atı başlatmış oldular. Ez cümle bu görevlilerin camide şow yapmalarına fırsat vermeyeceğinizi umuyorum Pelitlide cuma namazını Vakıf camiinde kıldım. Orada da imamın hatalı okuduğunu duydum: اهدنا الصراط المستقيم de مسطقيم şeklinde okuduğunu bazı ayetlerin harflerini âdeta yutuyor. Ben üzerime düşen ikazı yapmak zorundaydım, bundan sonraki sorumluluk zât-ı âlînize âiddir. saygılar sunuyorum.

İlginizi Çekebilir