İl Milli Eğitim Müdürü Fettahoğlu’ndan Dernekpazarı’nda bir dizi açılış

İl Milli Eğitim Müdürü Fettahoğlu’ndan Dernekpazarı’nda bir dizi açılış

Dernekpazarı İlçe Milli eğitim müdürlüğünün öğrencilere yönelik yaptığı bir dizi projeler İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Yılmaz’ın katılımıyla törenle hizmete açıldı.

Dernekpazarı ilçemizdeki okullarda, öğrencileri pandeminin verdiği hareketsizlikten kurtarma ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek üzere farklı arayışlara girildi. Bu süreçte birçok proje oluşturularak uygulamaya kondu.

-HAYATA KİTAP KAT

-DÜŞLERİN GERÇEK OLMASI İÇİN HAYAL ET

-BİSİKLET BİLMEYEN KALMASIN

-YÜZME BİLMEYEN KALMASIN

-KARDEŞ OKUL

-SATRANÇ BİLMEYEN KALMASIN.

Projeler hazırlanıp uygulamaya konuldu.

Projeler uygulandıkça öğrencilerin kendilerine güvenlerinin arttığı ve yeni projeler için öneriler getirdiği görüldü. Projeler içinde öğrencilere, çevre ve il merkezine geziler düzenlendi. Atatürk Ortaokulu-ve İmam Hatip Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Ercüment Açıcı’ Okul Müdürü, Kamil Kahveci, diğer yöneticilerle, Kaymakam Anıl Adıgüzel’in, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Âşık’ın da desteği alınarak bisiklet projesi çalışmalarına ağırlık verdi. Okul bahçesine çizilen bisiklet yolunda eğitime başlandı. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Âşık ve Başkan yardımcısı Ali Ayaz'ın sağladığı bisikletlerle öğrencilere bisiklet sürme çalışması devam etti. Diğer projelerde sırası ile uygulanmaya alındı.

Trabzon’un Dernekpazarı ilçesindeki Atatürk İmam Hatip Orta Okulunda, Atatürk‘ ün “Sağlıklı nesiller spor ile gelecek” parolası ile başlatılan “Bisiklet sürmeyi bilmeyen kalmasın” projesi böylece hayata geçirildi. Projenin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu, Dernekpazarı Kaymakamı Anıl Adıgüzel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Bilici, Okul Müdürü Kamil Kahveci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Projeyi başlatıp uygulayan Atatürk Orta Okulu Beden Öğretmeni Ercüment Açıcı, projeye bisiklet sürmeyi bilmeyen öğrenci kalmasın amacıyla başladıklarını belirterek, “2023 eğitim vizyonumuzda yer alan, yaparak, yaşayarak öğrenme anlamında yapılan bu projede tüm çocukların bisiklet sürmeyi öğrenerek bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişmelerine katkı sunmayı amaçladık. Covid-19 salgını nedeniyle gençlerimizde artan hareketsiz yaşam, obezite, sırt ve dünyanın en zeki kuşağı olan z kuşağımızı sportif olarak harekete geçirmeyi hedefledik. Okulumuzda beden eğitimi derslerinde her türlü güvenlik önlemleri alınarak okul bahçemizde belirlenen alanlarda bisiklet sürmeyi bilenlere güvenli sürüş eğitimi, bilmeyenlere ise sürüş eğitimi vererek okulumuzdaki bütün öğrencilerin bu etkinliğe katılmasını hedefledik. Proje kapsamında hedefimiz olan ’Sağlıklı Nesiller Sporla Gelecek’ sloganımıza uygun olarak projemizi başarılı bir şekilde hayata geçirdik” ifadelerini kullandı. Bisiklet projesinin açılışında Açılışa iştirak eden yöneticiler topluca bisiklet sürdü.

Okuldaki tüm Fen Bilgisi dersleri, Fen Bilgisi Öğretmeni Dilek Dil Arslan tarafından laboratuvarda deneyler eşliğinde öğretiliyor. Tüm öğrencilerle öğretmenlere Trabzonspor forması sağlanıp Trabzonspor sevgi ağacının dalları çoğaltıldı. Aynı binada eğitim öğretimi sürdüren Atatürk İlkokulu da farklı etkinliklerle ilçede adını duyurmaya devam ediyor.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İKİ OKULUN KÜTÜPHANESİNİ AÇTI.

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Aşık, Başkan yardımcısı Ali Ayazoğlu, İş adamı Fikri Kurt ve Nazmiye Dereli Hanımefendinin katkıları ile Atatürk İlköğretim Okulunda oluşturulan Atatürk İlkokulu okul kütüphanemizin açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Burak FETTAHOĞLU’ kaymakam Anıl ADIGÜZEL ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Bilici’nin iştirakiyle gerçekleştirildi. 3700 adet yayın ( Kitap ve dergi)  ayrıca akıl ve zekâ oyunları köşemiz de mevcut. Her öğrencinin kimlik kartları mevcut. Kitaplar barkot sistemi ile öğrencilere veriliyor ve takibi sağlanıyor.

ATATÜRK ORTAOKULU VE İMAM HATİP ORTAOKULUNDAKİ -Z - KÜTÜPHANE AÇILDI.

Atatürk İlkokulu kütüphanesi açıldıktan sonra, İl Milli Eğitim Müdürü, Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul öğretmenlerinin iştiraki ile, aynı binada eğitim öğretim uygulayan Ortaokullara ait, 3130 kitaplı, Zeynep Çiftçi Kütüphanesi son düzenlemelerle öğrencilerin kullanımına açıldı.

Haber: Fahri DÜZENLİ



İlginizi Çekebilir