İlçe Emniyet Amirliğinden Çaykara'da KADES Uygulaması

İlçe Emniyet Amirliğinden Çaykara

Çaykara İlçe Emniyet Amirliği tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarararası Mücadele Günü dolayısı ile KADES etkinliği gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından Kısa Adı KADES olan Kadın Acil Destek Uygulaması kapsamında İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından;

Çaykara İlçesinde bulunan İş Yerlerine afişler asıldı.

Kahvehane ve İşyerleri dolaşılarak vatandaşlara broşürler dağıtıldı ve vatandaşlarda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

İlçe Emniyet Amirliği personeli  tarafından KADES ile ilgili olarak vatandaşlar bilgilendirildi.

Çaykara İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından bayanlara yönelik olarak KADES uygulaması anklatıldı.Ve talepte bulunan bayanlara yönelik olarak KADES uygulaması İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından cep telefonlarına yüklendi.

KADES NEDİR?

KADES( Kadın Acil Destek Uygulaması)  Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş, eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabilmektedirler.

KADES( Kadın Acil Destek Uygulaması) ile ilgili olarak Çaykara İlçe Emniyet Amirliği Personeli tarafından Kamu Kurum  ve Kuruluşlarında, işyerlerinde broşür dağıtımı, afiş ve posterlerin asımı faaliyetleri gerçekleştirilmiş ve Kadınlara, KADES uygulaması ile ilgi  bilgilendirmeler yapılmıştır. 

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

25 KASIM KLKANINA YÖNELİK ŞİDDET İLE ULUSLAR ARASI MÜCADELE GÜNÜ

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür. BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti



İlginizi Çekebilir