İlçe Milli Eğitimden Hedef 200 Ünite Kan Bağışı Kampanyası

İlçe Milli Eğitimden Hedef 200  Ünite Kan Bağışı Kampanyası

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Kızılay Kan Merkezine bağışlanmak üzere “Hedef 200 Ünite Kan Bağışı Kampanyası” başlatıldı.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Kızılay Kan Merkezine bağışlanmak üzere “Hedef 200 Ünite Kan Bağışı Kampanyası” başlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından başlatılan Kampanya kapsamında ilk kan bağışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından 2 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirildi

Daha sonra Kampanya ile ilgili Kızılay Kan Merkezi,Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile görüşüldü.Kaymakam Çiğdem ve Başkan Tok’un da onayları alınarak Kampanya başlatıldı.

Çaykara İlçe Merkezinde gerçekleştirilmesi planlanan Kan Bağışı Kampanyası Pandemi süreci sebebi ile vatandaşların Çaykara İlçe Merkezine taşınmalarının güçlüğü sebebi ile Kaymakam Salih Çiğdem’in talimatları doğrultusunda 5 ayrı Merkezde gerçekleştirilecek.

Bu Merkezler;

1-Çaykara Merkez

2-Ataköy

3-Karaçam

4-Taşkıran

5-Uzungöl  olarak belirlendi.

Kampanya kapsamında Çaykara İlçesinde bulunan tüm Okul Yöneticileri tarafından velilerin iletişim gruplarına mesaj gönderilecek ve Kızılay Kan Merkezine Kan bağışında bulunmaları istenecek.

Kan vermek isteyen gönüllü veliler belirlendikten sonra Kızılay Kan Merkezi ile iletişime geçilerek Kan verme aracının hangi gün hangi mahalleye gideceği belirlenecek

Mahallelerdeki kan verme günleri kan vermek isteyen gönüllü velilere SMS yoluyla bildirilecek ve bu veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün araçları ile maskeli bir şekilde ve Sosyal paylaşım kuralına uygun olarak evlerinden alınarak Kan Verme yerine getirilecek ve yine aynı araç ile evlerine dönmeleri sağlanacak

Ayrıca  haberi okuyup gönüllü olarak Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız isimleri,mahalle adları ve cep telefonlarını Çaykara İlçe Milli Eğitim Özel Büro görevlisi Hilmi Kanık’a yazdırabilecekler.

İLETİŞİM

Hilmi KANIK-İlçe Milli Eğitim Özel Büro-05326643426



İlginizi Çekebilir