İmam Hatip Yücel´in Hattat Sanatı Konuşulacak

İmam Hatip Yücel´in Hattat Sanatı Konuşulacak

Çaykara Kabataş Mahallesindeki Kaban Camii´nde görevli İmam Hatip Murat Yüce uzun süredir devam ettirdiği hattat sanatıyla birçok esere imza atttı.

Çaykara Kabataş Mahallesi Kaban Camii´nde görev yapan Murat Yüce, İmam hatiplik görevinin yanı sıra çocukluğunda hobi olarak başladığı ve görev aldığı İmam Hatip görevinden sonra namaz aralarında devam ettirdiği hat sanatını da gelecek nesillere taşımak için büyük gayret gösteriyor. /resimler/2016-11/1/2354243321527.jpg?Ahşap Yakma ve Dağlama Sanatı? Ahşap üzerine yakma olarak belli hat birçok hat çalışmalara imza atan Yüce, aynı zamanda Trabzon ve Çaykara´ da sergiler açtı. Çalışma aşamaları Ahşap temini: Kayın, Kavak, Huş Kontrplak üzerinde genelde çalışmalar yapıyor. Ahşap üzerine çizim İlmik ilmik yakma işlemi sonrasında, dolgu verniği ve sonrasında cila yaparak yaptığı hattatları çerçeve haline getiriyor. 

İmam hatiplik görevinin yanında hat sanatıyla uğraşmanın Çocukluk hayali olduğunu ve bunun gerçekleştiğini söyleyen Yüce, "Rabbim bana çok daha güzelini nasip etti. Çünkü burası bir külliye, namaz vakitleri arasında zamanımız boş geçmiyor. Ayrıca hattat sanatını öğrenmek isteyenlere dersler veriyoruz. Çok şükür Rabbim hayalimden daha fazlasını nasip etti. Bu işim püf noktası ise kişi bu sanatı sevecek, çünkü sanatın ana gayesi Allah´a ulaşmaktır. Burada yaptığımız çalışmalar herkesin de dikkatini çekiyor,"dedi./resimler/2016-11/1/2355044884983.jpg"Sanatın gerçek sahibi Cenab-ı Allah olduğunu ifade eden yüce," Sanat herkesin içinde mutlaka tohum olarak bulunur. Marifet onu bulup yeşertebilmektir. İmam, doktor, öğretmen veya mühendis olun ama ne olursanız olun yeşertebilecek bir tohumunuz mutlaka vardır." dedi. 

Yaptığı hattat çalışmalarından almak isteyenler aşağıdaki irtibat telefonu arayabilirler.

İrtibat: 0533 742 07 61 telefon numarasından ulaşabilirler.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir