İmam Hatip´ten Göz Kamaştıran Bilim Fuarı

İmam Hatip´ten Göz Kamaştıran Bilim Fuarı

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarının Açılış Töreni Okulumuzun Z Kütüphane Salonunda gerçekleştirildi.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi  tarafından Düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarının Açılış Töreni Okulumuzun Z Kütüphane Salonunda gerçekleştirildi.

TÜBİTAK  tarafından desteklenen ve de Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve öğrencileri tarafından tasarlanan birbirinden güzel projeler açılışta görücüye çıktılar.

/resimler/2019-4/30/1558170638116.jpgAçılış Törenine Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Kurum Amirleri,Okul Müdürleri Öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Şehit Ahmet Çamur  Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan 20 proje fuarda sergilendi.Her proje için ayrı ayrı stantlar oluşturuldu.

Bilim Fuarının açılışı Kaymakam Salih Çiğdem  tarafından gerçekleştirildi.Açılış Töreninin ardından Kaymakam  Çiğdem , Açılış Törenine katılan davetliler Bilim Fuarındaki Stantları ziyaret ettiler.

/resimler/2019-4/30/1559196733189.jpgStantlarda görevli olan Öğrenciler Projelerini büyük bir başarı ile hem anlattılar hem de uygulamalı olarak projelerini nasıl gerçekleştireceklerini gösterdiler.Kaymakam Salih Çiğdem her Stanta ayrı ayrı zaman ayırdı.Hem proje ile ilgili olarak bilgi aldılar hem de Projelere aktif olarak katılarak kendileri de projeleri uyguladılar.

PROJELERİMİZİ TANIYALIM

Uzungöl Turizmi PROJE ÖZETİ: Projenin araştırma sorusu Uzungöl´deki turizm faaliyetlerinin bölge esnafına katkısı nedir olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda öğrenciler öncelikle çeşitli materyallerden incelemeler yapacaktır

Komşum Nerede  PROJE ÖZETİ: Projemizin sorusu "Komşum nerede" bağlamında öğrenciler günümüz komşuluk ilişkileri ile ilgili çeşitli incelemeler yapacaklar.

 

Pick Teoremi  PROJE ÖZETİ: Proje Geometri dersindeki Çokgenlerde Alan ünitesininin işlenişinin Pick Teoremi ile daha etkili şekilde gerçekleşeceği iddiasını araştıracaktır.

Köpükleme  PROJE ÖZETİ: Projenin araştırma sorusu ?Kullandığımız suların hangisi sabunu daha çok köpürtür?

Kodlu-Yorum  Ortaokul 5. sınıf öğrencileri ile yürütülen bilgisayarsız kodlama etkinlikleri ve blok tabanlı kodlama ortamlarındaki etkinliklerin öğrencilerin bilgi-işlemsel düşünme becerilerinin gelişimine etkisini araştırmak.

Şimdi Ben Neredeyim  PROJE ÖZETİ: Proje tam sayılarla toplama-çıkarma işleminde somut materyal kullanımının öğrencilerin konuyu daha iyi öğreneceği iddiasını araştıracaktır. 

Bölünebilme Kurallarını keşfediyorum  PROJE ÖZETİ: Proje Matematik dersinde bölünebilme kurallarının somut materyal (onluk taban blokları)kullanılarak öğretilmesi daha etkili olur hipotezini araştıracaktır.

 

Maksat Muhabbet  Projemizde öğrenciler yaş seviyelerine göre geliştirilebilecek arapça kelimelerin yazımı ,telaffuzu ve anlamlarını öğrenmeyi eğlenceli hale getirecek oyunlar tasarlayacaklar.

Vejetatif ,Üreme  projede vejetatif yöntemin suda mı yoksa toprakta mı daha iyi gerçekleşeceğini araştıracağız.

Suyun kaynaması: Suyun kaç derecede kaynayacağını araştıran proje

Of-Çaykara Bölgesi Din Alimleri:  Türkiye´de Of ve Çaykara bölgeleri özellikle hocaları ile anılır olmuştur.Hatta Oflu Hoca figürü hem filmlere hem kitaplara konu olmaktadır. Peki bu iki bölgenin din alimleri konusundaki ünü nereden gelmektedir?

15 Doktora Bedel  Bu anlamda projede bilimsel araştırma basamaklarına dikkat edilerek Çaykara bölgesi yaylalarını inceleme odaklı çalışma gerçekleşecektir.

Genç Yazarlar Türk  Dili ve Edebiyatı dersinde bütün sınıf seviyelerine göre hazırlanmış kitap listelerinden her öğrenciye bir kitap verilerek kitabı okuması, bir A4 kağıdını ikiye katlayıp ilk yüzüne kitabın kapağını yeniden tasarlaması, kağıdın iç yüzlerine kitabı özetlemesi, kağıdın arka yüzüne de kitabı kendince değerlendirmesi istenmektedir

Adalet Kupası  Kanaatkar olmanın ve biz de olanı sahiplenmenin önemini öğrenciye göstermektir. Böylece öğrencinin kıymet bilmeye ve kanaatkar olmaya ilişkin bilinci artacak ve ahlaki tavır olarak da güçlenecektir. 

Geometri Şehri  PROJE ÖZETİ: Öğrenci çevresinde gördüğü cami, ev, evin çatısı, caminin minaresi, kubbesi gibi birçok yapının ya da çok sık kullandığı eşyaların maketlerini oluşturacak ve bu sayede birebir yaparak yaşayarak öğrenecektir.

Çaykara Sözlü Edebiyatı  PROJE ÖZETİ: Öğrencilerden Çaykara?daki sözlü edebiyat ürünlere ilişkin araştırma ve incelemeler yapılması istenir. 

Güneş Enerjisi Dönüşüm İstasyonu  proejmizde öğrencilerle birlikte maliyeti uygun atık malzemelerden yararlanarak güneş enerjisinin hareket enerjisine, ışık enerjisine ve kimyasal enerjiye dönüştüğü bir düzenek tasarlayacağız.

Periyodik Tablo  7-8. Sınıf ve Ortaöğretim Sınıf öğrencilerinin Periyodik Sistemde bulunan metal, ametal, yarımetal ve soygazların yerlerini, özelliklerini, kullanım alanalarını eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini sağlamaktır.

Sonsuz Ayna  PROJE AMACI: 7. Sınıf öğrencilerinin aynalarda yansıma olayını ve sonsuz görüntü oluşması için nasıl yapılacağını öğrenmelerini sağlamaktır

 Bitki Hücresi  PROJE AMACI: 7. Sınıf öğrencilerinin bitki hücresinin kısımlarını eğlenceli bir şekilde oyun oynayarak öğrenmelerini sağlamaktır

Haber: Hilmi Kanık 



İlginizi Çekebilir