İmar Planı Ve Uzungöl

İmar Planı Ve Uzungöl

Öğretmen Hilmi Kanık´ın "İmar Planı Ve Uzungöl" Konulu Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

İMAR PLANI VE UZUNGÖL

Karadeniz Bölgemizin ve de Ülkemizin en önemli Turizm Merkezlerinden  bir tanesi Uzungöl.Havası,suyu eşsiz Doğa Güzelliği ve de Modern Turizm Tesisleri ile Muhteşem bir Turizm Merkezi Uzungöl.Gelenin bir daha gelmek için can attığı adeta tabiri caiz ise Yeryüzündeki cennet Uzungöl.

Çevresinde bulunan yaylaları, mezireleri  ve Uzungöl içerisinde gerçekleştiriklen onlarca Turizm aktiviteleri ile Ülkemizin gururu olmayı başarıyor Uzungöl.Bu yüzden de her yıl yerli ve de yabancı yüzbinlerce insan Uzungöl´de konaklıyor.Öyle ki 10 000 yatak kapasitesi sezon boyunca yetmiyor ve de insanlar yer bulamıyor Uzungöl´de.

Uzungöl´e dışarıdan bakmak güzel de Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Uzungöl´ün içerisine girdiğiniz zaman en önemli sorun olarak İmar Planı ile karşılaşıyorsunuz.İmar Planı senelerdir Uzungöl´ün en önemli sorunu ve de kanayan bir yarası.Hem şu andaki Çaykara Belediyesi hem de daha önceki Dönemlerdeki Uzungöl Belediyesi ve de Belediye Başkanlarımız İmar Sorununa çözüm bulabilmek için yoğun bir gayret sarf ettiler ve de Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok hala aynı gayretleri göstermeye devam ediyor.

Ancak İmar Planı kırılgan bir yapıya sahip Sevgili Dostlar.Geçici bir İmar Planı defalarca geldi Uzungöl´e.Her seferinde birileri bu İmar Planına itiraz etti ve  bu yüzden de İmar Planı İptal edildi.

Son umut 18.Maddenin uygulanmasıydı.Gölbaşı Mahallemizde uygulamaya başlandı da 18.madde. Ancak yine itiraz yapıldı.Ve de bu yüzden Gölbaşı Mahallemizde 18.Madde uygulanamadığı için İmar Planı yine yok.

Olaya sadece Turizm açısından bakmamak lazım Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Olayın Sosyal Hayat Bölümü var.Bir baba isyan ediyor geçen gün.Hocam diyor oğlumu evlendireceğim.Onu ayrı bir eve taşımam gerekiyor.Ancak İmar Planının olmaması elimi kolumu bağlıyor.

Bir başka babanın sitemi.4 Tane oğlum var diyor babamız.İkisini evlendirdim.Gelinimin bir tanesi evim olmadığından benimle aynı evi paylaşmak durumunda kalıyor.İkinci gelinim ise Uzungöl´de ev bulamadığı için Taşkıran´da ev tuttu.Oğlum ve Gelinim İŞ Yerleri Uzungöl´de olduğundan Her gün Taşkıran´a git gel yapıyorlar.

Sitemleri dinlemeye devam ediyoruz.Yaşlı bir amcamız bu defa çıktı karşıma.Yahu Hocam dedi.Dedemden kalan evimiz yıkılıyor.Başka da kalacak yerimiz yok.Ama yıkamıyoruz.Biz nerde kalacağız Hocam diyor dedemiz.Sokakta mı kalacağız.

Bir başka Abimiz Rica ediyor.Hocam diyor.Uzungöl ile ilgili her konuda bir şeyler yazıp çiziyorsun.İmar Planı konusunda da bir şeyler yazsan.İnsanlarımız gerçekten İmar Planı konusunda sıkıntı yaşıyor.

Uzungöldeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi kaçak yapılaşma Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Ve de üzülerek ifade etmek isteriz ki sebebi ne olursa olsun İnsanlarımızın önüne bir şekilde uygulanabilecek bir İmar Planı konulamadığı için insanlarımız kendi başının çaresine bakmak durumunda kalmışlar ve bu şekilde kaçak binalar almış başını gitmiş.

Sonrasında mahkeme kararları ve hapis cezaları başladı.Yavaş yavaş bu konuda hapis cezası alan insanlar tek tek cezalarını çekmek üzere ceza evlerine alınmaya başladı.

İyi de tüm bunlara ne gerek var.Herkesin ortak bir noktada anlaşabileceği,mutabık kalabileceği ortak bir İmar Planı hazırlamak çok mu zor acaba Uzungöl´de.Bu konuda elbette ki Uzungöl Halkımıza de çok önemli görevler düşüyor.Gerektiği yerde Uzungöl Halkı da elinden geldiği kadar fedakarlık yapmalı sonrasında ise ortak bir noktada buluşarak Uzungöl ile ilgili Sağlıklı bir İmar Planı oluşturulmalı .

Bu şekilde hem Uzungöl  Panlı bir yapılaşmaya kavuşmuş olur hem de İnsanlarımız rahatlamış ve de önlerini görmüş olur.Bilmem Haksız mıyız?



Anahtar Kelimeler: İmar Planı Uzungöl

İlginizi Çekebilir