İnegöl'deki Yangın,Çaykara'nın Yüreğini Yaktı

İnegöl

Bursa İnegöl Sanayi Sitesinde meydana gelen yangında Çaykara’lı İş Adamları Şenol Kayaoğlu ve Sedat Düzgün’e ait iki fabrika yanarak kül oldu.

Bursa İnegöl Sanayi Sitesinde meydana gelen yangında Çaykara’lı İş Adamları Şenol Kayaoğlu ve Sedat Düzgün’e ait iki fabrika yanarak kül oldu.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 1 Ağustos Salı günü saat 15.30 sıralarında aynı kompleks içerisinde bulunan metal, kağıt, şişe-cam, inşaat, mobilya, iplik ve tekstil alanında üretim yapan 10 fabrikaya sıçrayan yangında fabrikalar büyük hasar gördü. 

 İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tesiste dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına havadan ve karadan çok sayıda ekiple müdahale edildi.

Alevler kısa sürede fabrikayı sardı. İşçiler can havliyle kendilerini dışarıya atarken, dumandan etkilenenler oldu.

Uzungöl’lü genç girişimci iş insanı hemşerilerimizden Şenol Kayaoğlu ve Sedat Düzgün’e ait iki fabrika da, malesef bu amansız yangın sonucu küle döndü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, İnegöl Belediyesi itfaiyesi, komşu il ve  ilçe belediye itfaiye ekiplerinin yanı sıra İstanbul, Yalova, Kocaeli, Balıkesir ve Bilecik’ten gelen takviye ekiplerle birlikte 400’ü aşkın personel, havadan ve karadan yangını söndürmek için büyük bir gayret sarf etti. 

Havanın kararması ile birlikte 4 helikopter ve 2 uçağın yangına havadan müdahalesine son verilirken, karadan yapılan çalışmalarla yangını kontrol altına alındı.

Alevler, bitişikteki fabrikalara da sıçradı. İhbarla olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalışanlar ise tahliye edildi. 

Saatlerce süren bu amansız yangın sonucu yüzlerce çalışanı bulunan ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan bu değerli sanayi kuruluşlarının bir anda küle dönmesi, başta bütün Uzungöl’lüler olarak bizleri, sanayi dünyasını ve ülkemizi yasa boğdu.

Çaykara İlçesinin sevilen isimlerinden Merhum Fatma&Halit Kayaoğlu çiftinin oğlu olan Şenol Kayaoğlu,almış olduğu örnek aile terbiyesi,temiz yüreği,toplumsal olaylardaki örnek duyarlılığı ve her platformdaki hayırseverliği ile örnek bir insan olarak tanınıyor.İnegöl'de yaklaşık 150 aileye ekmek kapısı olan ,hemşerilerine düşkünlüğü ile tanınan Şenol Kayaoğlu'nun fabrikasının yanması bu anlamda Çaykara insanı için de çok önemli bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan yine hemşerilerine düşkünlüğü ile bilinen Sedat Düzgün ise İnegöl'de tooplum tarafından çok sevilen bir İş insanı olarak tanınıyor.Şükrü Düzgün'ün oğlu olan Sedat Düzgün de her ortamda Trabzon ve Çaykara sevdalısı bir insan olarak tanınıyor.



İlginizi Çekebilir