İnsanların Önündeki Barikatları Kaldırın!

İnsanların Önündeki Barikatları Kaldırın!

Uzungöl´de uygulanan Çifte standart uygulamaların vatandaşı isyan noktasına getirdiğini dile getiren Turizm işletmecisi Murat Akyüz, ?İnsanların Önündeki Barikatları Kaldırın ve Solaklı Vadisi Dünyanın en mükemmel en yaşanır Vadisi olsun,?dedi.

 

Uzungöl´de uygulanan Çifte standart uygulamaların vatandaşı isyan noktasına getirdiğini dile getiren Turizm işletmecisi Murat Akyüz, Orman işletmesinin Uzungöl´de doğal yapıyı bozarak başlattığı tesis inşaatına tepki göstererek ?İnsanların Önündeki Barikatları Kaldırın ve Solaklı Vadisi Dünyanın en mükemmel en yaşanır Vadisi olsun,?dedi. 

İNSANLARIMIZIN ÖNÜNDEKİ BARİKATLARI KALDIRIN VE SOLAKLI VADİSİNİ DÜNYANIN EN MÜKEMMEL EN YAŞANIR VADİSİ YAPALIM.

Osmanlı devletinin kuruluş felsefesi neydi.?

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN..

Bu anlayış ve yaşam felsefesi ülkeyi dünyanın gelip geçmiş en üyük en adil ve uzun yaşayan ülke olmasına vesile olmuştu.

Artık zihniyet değişime uğradığı gibi ülkede fitne fesat, başkaldırı, ırk ve mezhep kavgaları başlamıştır.

Bizler bu tip oluşumların içinde olmayıp sadece devletini milletini düşünen tek toplum kalmıştık.

Ne yazık kı artık bizlerde bu tip çifte standartlı uygulamaların yapılması insanlarımızın duyguları ve aklıyla alay edilmesi bizleri de yanlış uygulamaların içine çeker endişesi içindeyim.

Çaykara ve solaklı vadisinden haldızen boğazına kadar bu toplum var olanla yetinmiş ülkesini milletini sevmiş, isyan etmemiş yetişmiş, siyasetçisiyle, bürökratıyla, iş adamıyla hep ülkenin yanında olmuştur.

Yüce rabbim boğazın bu müstesna halkına sabrın sonunda bu yöreye has örf ve ananelerimize uygun bir turizm nasip etmiş karınca kararınca nasiplenmeye çalışmıştır.

Devlet mi.?

Katkı sunmamış aksine hep takoz olmuştur.

Yapılan tüm otellerin işletmelerin izni olmadığı gibi her hanenin tüm fertleri mahkeme köşelerinde süründürülüyor. Her inşaata iki mühür ve akabinde en üst ceza limitiyle ödüllendirilmişlerdir.

Halkımız mahkeme köşelerinde, bankalarda aldığı yüksek faizli krediler içinde boğulmuş devletimizin uzatacağı şefkat elini bekliyor.

Birinci etap imar planı onaylanmış çizdiğimiz projelerimizle çevre ve şehircilik müdürlüğünün kapılarında mekik dokuyoruz. İmar planını bekleyen diğer insanların bizlere verilmeyen inşaat ruhsatının hayal olduğunu olmasının mümkün olmadığını inanarak, tüm yerleşim yerleri gelişigüzel prefabrik, uzungöl´ün otantik yapısına uygun olmayan yapılarla talan ediliyor. Tabiî ki belediyenin yaptığı, ceza ve yıkım kararı almak ortaya güçlü bir irade koymak gibi bir durum yok.

İnşaat yapan prefabrik yapanların haklı olduklarını anlamaya başladım.

Niye.?

Uzungöl´ün vitrini gözbebeği yeni yapılan park alanının yanında orman müdürlüğü tarafından doğal yapı talan edilerek yapılmaya çalışılan yeni bir binanın arsası açılmaya başlandı.

Soruyorum size eeeeeey belediye eeeey siyasiler bu çifte standardı uygulama cesaretini nerden alıyorlar.

Devlettir yapar mantığı çok kötü bir mantık bu mantıkla dünyanın en güzel en korunması gereken 25 bölgesinden biri olan solaklı vadisi üzerinde yapılan bu ameliyatların artık son bulması akıl ve izanın makul ölçüde yapılması, gerekenler hususunda aklın yolu bir deyip halkla, eğitimli insanlarla, bu bölgenin yeniden dizayn edilip talanına son verilmesi gerekir.

Yeter artık ceza ve tehditlerle değil insanlarımızın fikrini düşüncesini ve en azından, gönlünü alarak güzelim doğa cenneti bu vadiyi yeni bir düzene sokup dünya vitrinine çıkarmamız gerekir.

Devletimiz, valiliğimiz, belediyemiz el ele verip önyargısız, burda yaşayan insanlarımızın varlığını kabul ederek makul ölçüde örnek bir doğa cenneti yapalım. Gelecekte buranın tüm Karadeniz de bir sıçramaya vesile olur .

BİZLERİ KURUMLAR İDARE ETTİĞİ SÜRECE ADALETTTEN, İNSANLIKTAN VE TURİZMDEN BAHSETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

KURUMLARIN İDARİ SİSTEMİ KANUN VE YASALAR AMA NE ZAMANA KADAR HATIRLI, ZENGİN, SİYASI GÜCÜ OLAN GELDİMİ YASALAR SÜMEN ALTI OLUR.

GARİBAN VATANDAŞ İSE ...!

AMAN YAPMA KANUNLAR İZİN VERMİYOR, ADIM ATMA, ÇİVİ ÇAKMA, HEYELAN OLSADA DUVARLA ÖNLEM ALMA?

YANİ ANLIYACAĞINIZ HER TÜRLÜ KAPİTÜLASYONLARIN VATANDAŞA UYGULANIYOR.

MALESEF AMA MALESEF HER ŞEY GÜCÜ NİSPETİNDE İTİBAR GÖRÜYÖR.

ALLAH SONUMUZU HAYIRLI ETSİN.....

AMİN.....



İlginizi Çekebilir