İstanbul Çaykaralılar Derneğinden Trabzon Çıkarması

İstanbul Çaykaralılar Derneğinden Trabzon Çıkarması

İstanbul Kartal´da faaliyet gösteren, Türkiye´nin en aktif derneği Trabzon Çaykaralılar Kültür ve Dayanışma Derneği, STK Başkan ve yöneticilerine Trabzon´u tanıttı.

İstanbul Kartal´da faaliyet gösteren, Ülkemizin en aktif derneği olan Trabzon Çaykaralılar Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Pendik´te bulunan STK başkan ve yöneticilerinden oluşan misafirleri dört gün süren gezi kapsamında Trabzon´u tanıttı. Ayrıca Trabzon´u hiç görmemiş 20 Trabzonlu Genç´i geziye katarak memleketlerini gösterme imkânı sundu./resimler/2017-8/23/2156030879566.jpgTrabzon ve Çaykaralılar Derneği yöresel coğrafik yapıyı, kültürel yapıyı, Karadeniz el sanatlarını, Karadeniz mutfağını ve Karedeniz insanının misafirperverliğini tanıtmak için 18-20 Ağustos 2017 tarihleri arasında Kültür turu düzenledi. Sırasıyla Trabzon Akçaabat Hıdırnebi Yaylası, Trabzon Atatürk Köşkü, Trabzon Ayasofya Camii, Trabzon Akçaabat İlçesi, Maçka ilçesi ve Sümela Manastırını, Zigana geçidi ve Hamsiköyü, Sürmene ilçesini, Demirkapı Köyü, Multat yaylasını, Haldızen yaylası, Uzungöl, Rize Kalesi ve Rize merkezi gezildi./resimler/2017-8/23/2156301817573.jpgAkçaabat ziyaretleri sırasında Kaymakam ve Belediye Başkanlarını ziyaret edildi. Kaymakam Soner Şenel ile Belediye Başkanı Şefik Türkmen yaptıkları konuşmalarda,? etkinliğin birlik ve beraberlik ruhuna olan katkısının önemini ifade ettiler. Değişik il ve kültüre sahip insanların nasıl kardeşçe bir arada olduğunu ifade eden başkanlar özellikle ülkemizin geçirdiği bu zor zamanlarda teröre ve teröriste inat birlik ve beraberliğimizin asla bozulamayacağının kanıtı ve fotoğrafıdır dediler. Tüm katılımcılarının memnuniyetlerini ifade ettikleri konuşmalardan sonra misafirlerin daha sık Karadeniz´i ziyaret edeceklerini ayrıca aileleri ile birlikte gelip gezeceklerini ve tüm dostlarına da tavsiyede bulunacaklarını,? söylediler./resimler/2017-8/23/2157022755770.jpgKültür Turuna Katılan Misafirler

(Drahna Dr. Başkanı Ahmet Yılmaz, Ahi Sınayıcı ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesi Ali Genç, İstanbul Pendik Sivaslılar Derneği Başkanı Canan Yılmaz, Pendik Belediyesi CHP grup başkan vekili Cengiz Aycan, Yörük Türkmen Derneği Başkanı Faruk Şahin, Anadolu yakası Ardahan ili Posoflular Derneği başkanı Ferman Güler,  Kartal Sonbahar gazetesi muhabiri Halil Topal, Pendik Sinoplular derneği Başkanı Hasan Demir, AK Parti Yalı mahallesi temsilcisi Hikmet Özbay, Mardin Artuklular derneği başkanı İbrahim Arslan,  Kartal Erzurumlular derneği başkanı Kenan Albayrak, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Muhammet Mehdi Akman, Elazığ Kültür dayanışma derneği başkanı Ömer İçmeli, İstanbul Eskişehirliler Derneği Başkanı Recayi Konakçı, Karınca kararınca sosyal yardımlaşma derneği başkanı Salih Toprak, Pendik Bakış Gazetesi muhabiri Sedat Savaş, Kartal Cemevi Vakfı başkanı Selami Sarıtaş, İstanbul Erzincanlılar Federasyonu başkanı Süleyman Öztürk, CHP Yalı mahallesi temsilcisi Süleyman Şimşek, Dünya Kırşehirliler derneği başkanı Ünal Kaya, Pendik Belediyesi CHP meclis üyesi Yasemin Alyeşil, Pendik Sakaryalılar derneği başkanı Yaşar Saka, Pendik Zonguldaklılar derneği başkanı Ziya Özcan../resimler/2017-8/23/2157393069011.jpgDernek yönetimi geziden sonra yaptığı açıklamada ,? Misafirperverlikleri için Akçaabat Kaymakamı Sayın Soner Şenel beye, Akçaabat Belediye Başkanı Sayın Şefik Türkmen beye, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Sayın Emre Akgün beye, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Sayın Musa Hacıoğlu beye, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyesi Tayfun Balcı beye, Kültür ve Sosyal işler Müdürü Turhan Bektaşoğlu beye, Taşkıran Mahallesi Muhtarı Sayın Yusuf Ağırman beye, Kuyuçam Mahallesi Muhtarı Sayın Orhan Altıntaş ve basın mensuplarına, geziye verdikleri destek için Kartal Belediye Başkanı Sayın Altınok Öz beye Trabzon ve Çaykaralılar Derneği yönetimi olarak katılımcılar adına çok teşekkür ederiz,? denildi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir