İstanbul Boğazını Yüzerek İlk Geçen Çaykaralı

İstanbul Boğazını Yüzerek İlk Geçen Çaykaralı

İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını yüzerek geçen ilk Çaykaralı olan hemşehrimiz Veli Velioğlu ile bir görüşme gerçekleştirdik.

Her yıl, ana sponsorluğunu Samsung’ un yaptığı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen, bu yıl da 22.Ağustos.2021 Pazar günü 33.sü yapılacak olan “SAMSUNG KITALARARASI BOĞAZİÇİ YÜZME YARIŞI” kayıtları devam ediyor.

Çaykara Gündem olarak, konu ile alakalı, İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını yüzerek geçen ilk Çaykaralı olan hemşehrimiz Veli Velioğlu ile bir görüşme gerçekleştirdik.                         

Sayın Velioğlu,  bu yıl sekizinci kez bu yarışa katılacağını ve hemşehrilerimizden hangi yaşta olurlarsa olsunlar, yüzmeyi seven ve bilen herkesin bu yarışa katılıp, o zevki tatmalarını arzu ettiğini söyledi. Özellikle genç arkadaşların bu deneyimi mutlaka yaşayıp, hayatlarına bir hatıra olarak eklemelerini de ilave etti.

Sayın Velioğlu, Bu yarışa kayıt olma ile alakalı olarak da şunları söyledi; Yarışa aşağıda vereceğim link kullanılarak internet üzerinden kayıt olunabilir.

https://bogazici.olimpiyatkomitesi.org.tr 

Önce üye olunacak, daha sonra kayıt işlemleri yapılacak, 250.-TL kayıt ücreti yatırılacak, bir adet resim, nüfus kağıdının ön yüzü ve sağlık ocağından alınabilen sağlık belgesi dijital ortamda sisteme yüklenecek.

Kayıt kabul edildikten sonra, eğer geçen yıl yarışa katılınıp istenilen derecelere ulaşılamamış yada ilk defa katılınıyorsa günü geldiğinde elemelere katılmak için internetten şehir seçilip belirtilen günde de seçmelere katılmak gerekiyor.

Seçmeler, İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep’ te yapılacaktır.

Bir fikir vermesi açısından, 2019 yılında yapılan seçmelerde katılanlara, 800 metre yüzdürülmüş ve yaş guruplarına göre aşağıdaki tabloda belirtilen dakika, saniye ve salise cinsinden dereceleri yapanlar yarışa kabul edilmişlerdir.

Bu dereceler, katılan sayısı ve katılanların performansına göre değişiklik gösterebilir. Ancak katılmayı düşünen arkadaşların 800 m yi en fazla  bu derecelerde bitirebiliyor olması gerekir. Burada kategori kısmında yaş aralıkları, yanlarında da erkek ve kadın olarak 800m yi en son bitirebilecekleri zamanlar verilmiştir.

İnşallah bu yarışa katılabilir pozisyonda birçok Çaykaralı hemşehrimiz bulunur. Ayrıca şunu da ilave etmek isterim. Olimpiyat komitesi pandemi nedeniyle, yarışları, yarış alanına seyirci almaksızın organıze etmektedir. Yarış Televizyon kanallarından naklen yayınlanmaktadır. Yarış öncesi, yarış esnasında ve yarış sonrası pandemi kuralları titizlikle uygulanmaktadır.

Hemşerimiz Veli VELİOĞLU, bu yarışların kendisi için önceki ropörtajlarında da söylediği gibi mutlaka kürsüye çıkma hedefi taşımadığını ancak yine de yarış olduğu için hazırlanmak gerektiğini, bu nedenle yıl içinde yüzme havuzunda çalıştığını böylece antrenmanlı olup zinde kaldığını ifade etti.

Veli VELİOĞLU, bugün pandemi nedeniyle yapılmayan, Yunanistan’ ın MEİS adası ile Türkiye’ de KAŞ arasında yapılan ve yaklaşık 7,5 Km. mesafesi olan yarışta Allah izin ederse yüzmek istediğini söyleyip yeni hedefinin bu yarış olduğunu ifade etti. Ve sözlerini şöyle bitirdi; İstanbul Boğaziçi Yüzme yarışlarına katılacak olan tüm hemşehrilerimize sağlık ve başarılar diliyorum.        

   



İlginizi Çekebilir