İstanbul'da Çaykara Rüzgarı

İstanbul

İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında 14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Geleneksel Trabzon Günlerinde Çaykara Stantı Büyük İlgi Gördü.

14 Ekim 2021 Tarihinde İstanbul´da başlayan ve 14 Ekim tarihinde sona eren  Geleneksel Trabzon Günlerinde Çaykara Stantımız hem modernizasyonu hem de etkinlikleri ile göz kamaştırdı ve de ziyaretçiler tarafından çok büyük bir ilgi gördü.

Trabzon´un Kurtuluşunun 560.Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul Yenikapı Etkinlik alanında gerçekleştirilen Trabzon Günlerinde Çaykara İlçemiz adına Kaymakam Muhammet Güzel ve Belediye Başkanı Hanefi Tok da katılımları ile etkinliklere farklı bir önem kattılar.

İLK GÜN ZİYARETÇİ AKINI

Geleneksel Trabzon Günlerinin ilk gününde Çaykara Stantı adeta ziyaretçi akınına uğradı.İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu,Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş,Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar,AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı,Trabzon Milletvekillerimiz,Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu,Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç   Çaykara Stantını ziyaret eden önemli misafirler oldular.

İstanbul´da yaşayan hemşerilerimizin çok büyük ilgi gösterdikleri Çaykara Stantımızda zaman zaman çok büyük yoğunluk yaşandı.

ZİYARETÇİ AKINI GÖZ KAMAŞTIRDI

Geleneksel Trabzon Günlerinde Çaykara Stantı ziyaretçi akınına uğradı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş,

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar,

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı,

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,

Arnavutköy Belediye Başkanı Çaykara’lı Hemşerimiz Ahmet Haşim Baltacı,

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun,

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık,

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel,

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu,

Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Kaya,

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Onay Şahin,

Mardin Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hatice Turan,

Türkiye Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanı Orhan Kandemir,

Mardin Trabzonspor taraftarı Derneği Başkanı İbrahim Aydın,

STANTIMIZ BÜYÜLEDİ

Özel tasarımlar ile hazırlanan Çaykara Stantı adeta büyülüyor.Çaykara İlçemizin tarihi,kültürel ve turizm dokuları ile işlenerek özel olarak hazırlanan Çaykara Stantı kusursuz tasarımı,ışıklandırma sistemi ve web tasarımı ile gözleri kamaştırdı.

STANTIMIZDA NELER VAR?

Geleneksel Trabzon Günlerinde İstanbul´da görücüye çıkan Çaykara Stantımızda birbirinden güzel tarihi ve kültürel köşeler yer alıyor.İşte o köşeler.

1-SULTANMURAT STANTI

İlçemizin en önemli Turizm merkezlerinden Sultanmurat Yaylası ile ilgili olarak birbirinden güzel ve etkileyici fotoğraf sergilerine ve Sultanmurat Şehitliği ile ilgili muhteşem fotoğraflara sergide rastlamak mümkün.Sultanmurat Yaylası ve Sultanmurat Şehitliği her zaman olduğu gibi Geleneksel Trabzon Günlerinin baş tacı ve ilgi odağı.

2-UZUNGÖL OLMAZSA OLMAZ

Ülkemizin en önemli Turizm Merkezlerinden Uzungöl de Geleneksel Trabzon Günlerinde bir kere daha İstanbul´daki Karadeniz Dostlarını büyülüyor.Yaylaları,mezireleri,yedigölleri ve de muhteşem görüntüsü ile ziyaretçilerin gözlerini kamaştıran Uzungöl her zaman olduğu gibi Çaykara Stantımızda en fazla ilgi gören köşelerimizden.

3-FORODİGO KURSU

İlçemiz Öğretmenevi ikinci katında yer alan ve 20 kursiyer bayanın yıl boyunca çalıştığı Forodigo Kursu ziyarete gelenleri adeta büyüledi.Çaykara İlçemizin unutulmaya yüz tutmuş olan giyim kültürünü yeniden ortaya çıkarmak ve de geleneksel giyim kültürünü yaşatmak amacı ile çalışmaya başlayan Forodigo Kursu ürettiği birbirinden güzel ürünler ile ziyaretçilerin gözlerini kamaştırdı.

Forodigo Stantımıza büyük ilgi gösteren ziyaretçiler hem üretilen ürünler hakkında kursiyerlerden bilgi alıyor hem de beğendiği ürünleri satın alma imkanına sahip oldular.

4-ÜRETEN ELLER BÜYÜLEDİ

Uzungöl  Elmalı Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Elmalı Mahallemizde açılan ve de yıl boyunca 20 bayanın el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği Üreten Eller Hediyelik Eşya Üretim Kursunda üretilen yüzlerce hediyelik eşya Geleneksel Trabzon Günlerinde Trabzon Dostları ile buluşturuldu.

Yöremizin Kültürel ve de tarihi dokularını işleyen  Üreten Eller Kursunda üretilen yüzlerce hediyelik eşya Stantı ziyaret eden misafirler tarafından çok beğeniliyor ve de tabiri caiz ise adeta kapışıldı.



Anahtar Kelimeler: İstanbul' Çaykara Rüzgarı

İlginizi Çekebilir