İstanbul´daki Acı Uzungöl´ü Yasa Boğdu

İstanbul´daki Acı Uzungöl´ü Yasa Boğdu

İş Adamı İsmail Kır´ın Eşi,İş Adamı ve Araştırmacı Yazar Fehmi Aygün´ün Kardeşi Sevim Kır İstanbul´da Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Uzungöl´ün Genç İş Adamlarından İstanbul´da İkamet eden Mühendis İsmail Kır´ın Eşi Sevim Kır yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak İstanbul´da hayatını kaybetti.

Uzungöl´lü Genç İş Adamı Araştırmacı Yazar Fehmi Aygün´ün Kız kardeşi olan Sevim Kır´ın ani ölümü Uzungöl´ü göz yaşlarına boğdu.

Yaklaşık 1 senedir Kanser Hastalığı ile mücadele eden Sevim Kır ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Uzungöl Halkını yasa boğdu. 

59 Yaşında Hayatını kaybeden Sevim Kır 30 Mart 2018 Cuma Günü Cuma namazına müteakip İstanbul Küçüksu Göksu Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Kocatepe Asri Mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacaktır.

Çaykara Gündem Gazetesi Ailesi olarak Merhum  Sevim Ablamıza Allah´tan Rahmet, başta Sevgili İsmail Abi ve Sevgili Fehmi Abi olmak üzere tüm aile bireyleri ile İstanbul ve Uzungöl´de yaşayan hemşerilerimize Baş Sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM

İsmail KIR-Eşi-        0 532 2123866

Fehmi Aygün-Abisi-0 532 2134234

İKİ GÖNÜL İNSANI AYNI ACIYI PAYLAŞTI

Eskilerimizin çok güzel bir tabiri vardır Sevgili Dostlar?Der ki Eskilerimiz??Taş Iğanmayınca Yeri Belli Olmaz? Bunun Toplum dilindeki anlamı ise şudur.İnsanoğlu nedense kendisi için faydalı olan ya da kendisi için faydalı işler yapmak için çırpınıp duran insanları bir türlü görmez ya da görmek işine gelmez.Bu değerlerin ancak ne zaman farkına varabiliyor insanoğlu.Bu değerlerimiz aramızdan ayrıldıktan sonra göçüp gittikten sonra ancak bu değerlerin farkına varabiliyoruz nedense./resimler/2018-3/30/1132141695718.jpgİsmail Kır ve Fehmi Aygün?İki güzel gönül insanı Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Ömürlerinin önemli bir bölümü İstanbul´da geçmiş?

İkisi de İyi bir Eğitim almış o günün şartlarında iyi birer Üniversite bitirmiş ve de Mühendis olarak senelerce topluma faydalı olmuş birer Gönül Dostu?

Mütevaziden ve de Alçak Gönüllülüklerinden hiçbir zaman ve de hiçbir ortamda asla taviz vermeyen iki Beyefendi.

İkisi de ömürlerini hayır işlerine adamış ve de topluma faydalı olabilmek adına ömürleri boyunca çalışmış,emek vermiş birer Dava insanı./resimler/2018-3/30/1132362633515.jpgUzungöl´ün her sorununun peşinden koşan ve de Nerede bir Uzungöl insanı var ise arayıp bulmaya çalışan ve de ona faydalı olma gayreti içerisinde olan birer Gönül Elçisi Sevgili İsmail Abi ve de Sevgili Fehmi Abi.

Mevlamın adaletinden olsa gerek bu iki gönül insanının hayatın her alanındaki yaşam biçimleri sürekli birbiri ile kesişti.

Ve de onlar bir ömür boyunca birbirlerine destek olarak birbirlerine omuz vererek çoğu defa evlerini ve de ailelerini dahi unutarak Bir Ömür Boyunca Topluma faydalı olabilmek için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar.

Ben sözüm ona bir Öğretmen olarak her ikisinden de bu kısacık ömürde çok şeyler öğrendim.1990´lı yıllarda tanıyabildim her ikisini de.Ve de o gün bu gündür onların o mükemmel yaşam tarzlarını kendime model oluşturma gayreti içerisindeyim.

Hem İstanbul´da hem de Uzungöl´de her türlü Sosyal oluşumun her türlü Sosyal Projenin hep içerisinde hatta hep en ön safında yer alma gayreti içerisinde oldu her ikisi de?

Sevgili Fehmi Abi Yaptığı her işte o kadar titiz davranan bir insan ki yaptığı iş ne olursa olsun her şeyin en mükemmelini kusursuz yapmak onun olmazsa olmazı.

Sevgili Fehmi Abi ile Gönül ve Hizmet Birlikteliğimiz 1995 Yılında başladı.Sevgili Fehmi Abi o zamanlar Giresun´da çalışıyor.Uzungöl Dergisi için ben defalarca Giresun´a gittim.Sevgili Fehmi Abi nerde ise her hafta sonu Trabzon´a geldi.Ve de bir Dergi için aylarca çalıştık.

Hoca o haber olmadı yeniden yazalım.Hoca bu resim bu habere uymadı değiştirelim.Hoca bu haber eksik yeniden araştırma yapalım.

Bir haber için bir ay çalıştığımızı anımsarım.En son çalıştığımız o haber ile ilgili Sevgili Fehmi Abi´nin bana söylediği cümle hepimize insanlık dersi verme niteliğindedir.

?Bu haber eksik.Eksik bir haber ile insanları yanlış yönlendiremeyiz.Bunun için bu haberi yayınlamayacağız.Üzerinde çalışmaya devam edeceğiz?

2005 Yılı Haziran Ayı.Yemeğimiz pişmişti artık.Şimdi Dergiyi çıkarma zamanıydı.Gel gör ki Dergiyi çıkaracak bir kuruş paramız yok.

Peki Dergiyi kim çıkardı.Elbette ki Sevgili Fehmi Aygün kendi cebinden çıkardı Uzungöl Dergisini 2005 yılında...

Yazılacak çok şey var aslında.Ama biz tadında bırakalım isterseniz.

Evet Uzungöl´ün yetiştirdiği bu iki Gönül İnsanı bu gün İstanbul´da aynı acıyı yaşıyor.Biri  Eş  acısı yaşıyor ,diğeri ise Kardeş Acısı.

Ben kendi adıma söyleyeyim.Haberi geç aldığım için bu iki gönül insanının yanında olamayacağım.Ama bu gün yüreğim hep onlar için atacak.

Sahip çıkalım ne olur.Değerlerimize hayatta iken sahip çıkalım.Değerlerimizin kıymetini hayatta iken bilelim.Yoksa onlar aramızdan göçüp gittikten sonra arkalarından methiyeler dizmek çok fazla bir anlam ifade etmiyor.

Genç yaşta Aramızdan ayrılan Sevgili Sevim Abla´ya bir kere daha Allah´tan Rahmet,başta Sevgili İsmail Abi ve Sevgili Fehmi Abi olmak üzere Tüm Aile Halkına Baş Sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

www.caykaragundem.com

 



İlginizi Çekebilir